Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Oktober 2015

Omorganisation - Kul eller?

Jag gillar när det sker nya saker. Jag vill alltid för egen del testa nytt och uppmuntrar alltid andra att göra det, speciellt när det man gör idag inte funkar.

Konstigt nog är jag inte värst förtjust i omorganisationer (på mitt företag inga problem dock...). Många chefer tror att det kan vara en lösning och säkert också så. När dock samma chef, styrelse, ledningsgrupp snart igen kommer dragandes med en ny omorganisation har man ofta förbrukat personalens vilja att hänga på tåget.

Inte fel att erkänna att något blev fel och vi måste göra om och göra rätt men för de allra flesta innebär redan den första omorganisationen en hel del stress och kanske skräck. Min erfarenhet av all personal från de olika företag jag jobbat förmedlar att det är det värsta de vet när chefen kommer dragandes med prat om en ny omorganisation som löser allt.

 

  1. Om du som chef kan så byt namn på det du ska göra med din personal och försök undvika ordet omorganisation. Det löser inte allt men du slipper en onödig uppförsbacke.

  2. Om du tror att en omorganisation är lösningen för ert företag, så se till att få med alla på företaget redan när omorganisationen ska planeras och struktureras. Du kanske tänker att du vet bäst hur detta ska göra men jag lovar att allt blir ännu lite bättre om alla är med och ger förslag och känner sig delaktiga från starten. Då blir omorganisationen som mest effektiv.

  3. Jobba med att ändra attityden och inställningen till alla typer av förändringar på företaget, hela tiden. Det ger stor chans till ökad kreativitet, nytänk och en vilja att ständigt utvecklas. I utvecklingen av det blir det naturligt med att byta arbetsuppgifter, roller och chefskap mm. Plötsligt kanske personalen initierar en omorganisation.

  4. Se till att stötta upp med extra resurser hela tiden omorganisationen pågår. Låt dem vara med från start.

 

Varje gång någon förändring sker i en grupp med fler än två personer, omarbetas rollerna i gruppen och den vanliga rollfördelningen görs på nytt. Oftast sker detta helt omedvetet.

De olika stadierna som en grupp normalt hela tiden rör sig emellan backar plötsligt ett eller flera steg tillbaka så fort något händer i gruppen. Detta rör till det fruktansvärt för vissa medan andra knappt märker det.

Men stöd behövs i gruppen hela tiden för att kunna producera och fungera väl under hela omorganisationen pågår. Och det gör att ni snabbt kommer vidare för att kunna uppnå målet med och orsaken till omorganisationen. 


 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig! 

Beställ information

Beställ boken

 

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

 

Du har väl kollat in och följer min blogg! Nyttigheter, kunskap, tips och inspiration blandat med lite annat kul som ger dig energi!

 

En gåta:

Vad kan vara härligt att vara men farligt att få i sig?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
13 personer blir räddade. Man hinner göra två turer fram och tillbaka vilket gör att man räddar 4 personer i varje tur (förutom den som ror). Den sista turen klarar då därför 5 personer.

 

Stylingtips:

Det kan ju också vara stor nytta med att ha ränderna åt andra håller. Du minns vad vi pratade om förförra månaden Vi kan ju inte alltid välja vilket håll ränderna går åt i plaggen men vi kan ju förstås välja vilka plagg vi vill köpa. Och det ska vara de plagg vi blir som allra snyggast i.

Dessa kläder som har ränder tvärs över kroppen ger oss bredd och drar blickarna till axlar, midja eller höfter beroende förstås på vart ränderna sitter. Perfekt om man har bredare höfter än axlar och då vill på jämnare proportioner. Som gjort för dig då med den blåvita toppen som breddar upptill.

Mindre bra med ränder åt detta håll om du då vill se smalare och längre ut. Kolla då hellre på föregående månads text. Allt mönster vi väljer att ha på oss trollar på något sätt med våra kroppar och helhetsintrycket av oss. Du lär dig alltid mer om det bland mina stylingtips.

För att uppnå helt rätt breddande effekt kan det t o m räcka med bara en smal rad i t ex toppen eller tröjan. Eller något mönster som bildar en "rad" och som då den går tvärs över kroppen drar blickarna till den plats på plagget/kroppen där just "raden" sitter.

Om raderna eller ränderna ska vara smala eller breda beror på dels vilken effekt du vill skapa med det randiga och dels hur stor eller liten du är i din kropp. Breda ränder till stora kroppar och smala ränder till små och späda kroppar.

Självklart väljer du själv hur du vill mixa och matcha detta randiga. Förr sa man alltid att man nog som mest klarar två olika typer av mönster i en klädsel men numera känns det rätt fritt att mixa flera olika mönster. Håll koll på att det bara inte känns rörigt, om det inte är just rörigt du vill ska vara effekten. Beror kanske på om vi pratar jobb- eller fritidsklädsel också.

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.