Nyhetsbrev från Hembakningsrådet! Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Glad sommar!

Äntligen är sommaren här. Oavsett väder och vind så är ändå sommaren en härlig tid. Vi på Hembakningsrådet vill passa på och önska er alla en alldeles underbar tid med några läsvärda artiklar och några nya ljuvliga kakrecept! Att umgås runt ett kaffebord, utomhus, är väl själva meningen med sommarlivet. Och att det ska vara hembakat är väl alldeles givet..?!

Glada sommarhälsningar

Birgit Nilsson Bergström

Hembakningsrådet

Skålar med bär - klicka för receptet

Glutenfritt - en trend

Att äta glutenfritt har gått från något ganska beige och undanskymt till hett och trendigt mode. Vi bad Kajsa Asp, dietist och hälsaoinspiratör om hennes reflektioner. Läs mera här....

Matcha kaffe med kakor

Chokladstinna kakor med kraftig smak kräver också att kaffet är fylligt och kraftfullt. Milda kakor bör serveras med ett sötsyrligt kaffe. Anna Nordström, specialkaffeansvarig på Löfbergs, förklarar hur vi kan välja kaffe till sommarens kaffekalas. Läs vidare...

Tävla i bulldesign

Dags igen- att komma på en ny idé för hur man kan baka ut kanelbullen! Skicka in ditt bidrag senast 30 september. Du kan vinna fina priser och stor ära. Läs vidare

Välkommen till vår nya hemsida

Plommonflan - klicka för receptet

Vi har gjort om vår hemsida – hoppas du gillar den!

Innehåller är detsamma, bara presentationen är uppdaterad och moderniserad. Ännu är inte riktigt allt på plats, bland annat saknas vår webbshop. Men snart är även den synlig och redo för beställningar. Vi tänker att du ska kunna betala säkert med kort. Enkelhet och smidighet är hederssak. Vill du beställa något nu på direkten (ex bullformar, foldern Hembakat, plasthättor till jäsdegen el likn)- skicka bara ett mail så fixar vi det på vanligt sätt! info@hembakningsradet.se

Besök och gilla oss gärna på Facebook, Kanelbullens dags Facebook  eller Instagram.

 

Ny brödbok

I september kommer vi ut med en ny bok fylld med härliga bröd: Alla sorters matbröd – från bondbröd till bagels.  Merpartern av recepten kommer ur Hembakningsrådets gedigna arkiv och resten är egna, personliga släktfavoriter. Här finns allt från supersnabba matmuffins till långjäst och kavlat som knäckebröd och croissanter. Bilderna är fotograferade av Malin Nuhma och förlaget är Semic i Stockholm.

I höst kan boken köpas i butik och beställas direkt från Hembakningsrådet.

 

16 augusti på Malmöfestivalen

Prisutdelning Årets Hembakare och bästa bulltrixen på Malmöfestivalen

Söndagen den 16 augusti gästspelar Hembakningsrådet på Malmöfestivalen. Vi finns på matscenen (i EkoReko-området) på Gustav Adolfs torg mellan kl 13 och 16.

Prick klockan 14 avslöjar vi vem som får utmärkelsen Årets hembakare 2015. Samtidigt lovar vi bjuda på några superläckra smakbitar.

Vi bjuder också på våra knep för de bästa kanelbullarna, godaste småkakorna och den härligaste sylten till fyllningen. På scenen står Birgit Nilsson Bergström, Hembakningsrådet tillsammans med Diana Dosen Grunning, Nordic Sugar.

Festivalen pågår 14/8 - 21/8 och årets festivaltema är Världens största hemmafest.  På många platser i centrala Malmö bjuds spännande aktiviteter, konserter, uppträdanden och förstås… det serveras en massa god mat. Läs mera här:…..

Bakverk till juliflickorna

Bärtarteletter - klicka för receptet

Somriga bakverk till fruntimmersveckan 

Fruntimmersveckan startar med Sara den 19 juli och avslutas med Kristina den 24 juli. Vi har bakat läckert somriga bakverk till alla. Och så en extra till Jakob som kommer direkt efter.

Läs mera här...

 

Sju läckra kakor

Toscakaka med muscovadonötter

Och här kommer alla sju läckra sommarkakor. Du måste prova allt! Vi gratulerar namnsdagsbarnen och önskar alla en underbar sommar med många sköna fikastunder!

Havreflarntårta med bär till Sara  

Knäckiga flarn till Margaretha

Skålar med bär till Johanna

Toscakaka med muscovadonötter till Magdalena

Bärtarteletter till Emma

Plommonflan till Kristina

Chokladrulltårta med mockagrädde till Jakob

 

Vi finns på Facebook! Kolla in Hembakningsrådets och Kanelbullens Dags egna sidor.