Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETER 21 APRIL 2021


Pia Stjärnvind är ny marknads- och kommunikationschef på Unga Klara

Foto: Mats Bäcker.

Äääntligen! Vi är superglada över att få presentera Pia Stjärnvind som Unga Klaras nya marknads- och kommunikationschef!

Pia kommer till oss med en gedigen erfarenhet från kommunikationsbranschen där hon verkat som Art Director, projektledare, strateg och Creative Director. Hon har varit verksam på byråsidan, kundsidan och drivit reklambyrån A Perfect World. Närmast kommer Pia från Riksteatern där hon sedan 2017 varit chef på enheten Marknad & Publik, med ansvar över scenkonstproduktionernas marknadsföring och publikutveckling.

Gissa om vi är glada - varmt välkommen Pia till Unga Klara!

Läs mer om Pia här.


Unga Klara hjärta Fryshuset

Robin Keller och Rita Lemivaara. Foto: Julian Vigil.

Unga Klara och Fryshuset har ett spännande projekt ihop! Elever vid text- och formprogrammet i Fryshusets gymnasium har, som en del av sina skoluppgifter, skrivit dramatik som Unga Klaras skådespelare Robin Keller och Rita Lemivaara nu arbetar med att gestalta. När det är klart kommer Robin och Rita att filma gestaltningarna, så att eleverna kan ta del av dem, för att sedan följa upp med samtal och feedback. Tanken är att eleverna vid Fryshusets teaterprogram samt text- och formprogram, tillsammans med Unga Klaras skådespelare, ska samarbeta och ta fram olika scenkonstverk som kan presenteras på Unga Klaras scen.

Vill du veta mer och är du kanske intresserad av ett liknande samarbete med din skola? Varmt välkommen att kontakta Julian Virgil, pedagog på Unga Klara! 


Samarbetet fortsätter om flerspråkig scenkonst

Foto: Stockholms konstnärliga högskola.

I samarbete med Unga Klara håller Vanja Hamidi Isacson, doktorand i scenkonst på Stockholms konstnärliga högskola, del 1 av sitt 80 %-seminarium: UniZona & PolyZona: reading med efterföljande samtal, den 10 maj kl 18-20.

UniZona & PolyZona är ett flerspråkigt verk för barn på spanska, portugisiska, svenska, persiska och finska. På seminariet liveströmmas en offentlig reading av pjäsen, där fem skådespelare medverkar. Readingen följs av ett samtal om den arbetsprocess som Vanja Hamidi Isacson har genomfört tillsammans med Unga Klara, inom ramen för sitt doktorandprojekt på Stockholms konstnärliga högskola (SKH). I panelen sitter förutom Vanja Hamidi Isacson även Gustav Deinoff, en av Unga Klaras konstnärlig ledare, samt skådespelarna Parwin Hoseinia, Rita Lemivaara och Klas Lagerlund. Samtalet leds av Athena Farrkohzad. Läs mer här.

Mer info och länk till seminariet hittar du här


Missa inte!

Unga Klara Salong: Ett samtal om barnperspektivet med regissören Suzanne Osten och dramatikern Ann-Sofie Bárány äger rum via Zoom den 27 april kl 19-20. Du har väl inte glömt att anmäla dig? Läs mer här.


Vill du ändra något?

Vi uppdaterar våra adresslistor kontinuerligt efter mottagarnas önskemål. Kontakta oss gärna om du inte vill ha nyhetsbrev från oss eller om du vill ändra dina kontaktuppgifter: info@ungaklara.se.


Unga Klara är en teater i barns och ungas tjänst. Vårt uppdrag är att spela om det allra viktigaste och att göra livsbejakande teater även om det svåra, farliga och obekväma. Vi arbetar normkritiskt, feministiskt och antirasistiskt för mångfald, jämlikhet och människors lika värde.

Vill du också bli delägare och medlem i Unga Klaras Vänner?

Swisha till 123-330 61 72.
50 kr/år för dig upp till 25 år och 150 kr/år för dig över 25 år.

Glöm inte att sända din epostadress till oss på info@ungaklara.se. Då kan vi hålla dig uppdaterad om vad som händer på Unga Klara, bjuda in till visningar, seminarier, Unga Klara salonger och annat dit du har företräde.

 

UNGA KLARA

Sveriges nationella scen för barn och unga

 Med blicken inställd på framtidens barn bedriver Unga Klara sin verksamhet, ständigt i dialog med samhälle och publik i den konstnärliga processen. Farnaz Arbabi och Gustav Deinoff är Unga Klaras konstnärliga ledare sedan 2014. Unga Klara grundades av Suzanne Osten 1975 och har sedan dess bedrivit en med tiden världsberömd forskande teaterverksamhet med barns och ungas villkor i fokus.


facebookinstagramyoutubehomepage

Unga Klara AB
Box 164 12
103 27 Stockholm 
Sweden
Copyright © 2021 Unga Klara AB


 Avregistrera  -  Kontakta oss 

Du som får detta nyhetsbrevet har antingen registrerat dig eller varit i kontakt med oss. Vi tror att du är intresserad av nyheter från Unga Klara om vår verksamhet för barn och unga.  Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.