Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.


!! Veckans vara i shopen !!

Sierra Nevada Hazy Little Thing Can Glas

- Ordinariepris 79kr, nu endast 59kr -


Thomas Hardy's Ale 2020 13% - SB.11158 - 76,90kr

“It was of the most beautiful colour that the eye of an artist in beer could desire; full in body, yet brisk as a volcano; piquant, yet without a twang; luminous as an autumn sunset; free from streakiness of taste, but, finally, rather heady.”

 Thomas Hardy, The Trumpet Major 

Yes, dagen är återigen kommen för lansering av legendaren ThomasHardy's Ale, och som vi har längtat.

Kära vänner, det är alltså dags att komplettera vinkylen med ännu en årgång den mest klassiska av alla Barley Wine som finns och vi jobbar stenhårt vidare med att göra det för framtida konsumtion, så, minst 2 flaskor även i år.

Vad är då en "Barley Wine"?

Det och mycket mer om just Thomas Hardy kan ni läsa om via denna länk.

Thomas Hardy och mat? Absolut! Mustiga grytor, choklad och mycket mer men min absoluta favorit är vällagrade hårdostar med hög sälta, typ Parmesan. 

/Gonzo


Niepoort Colheita 1997 - SB.95590 - 589kr

Från grymmaste Niepoort lanserar vi återigen ett succéartat portvin som fått 94p/100 av Cellartracker. Läs in "1997" och fundera på hur gott ni kommer må när ni sitter i er favoritfåtölj och zippar på en otroligt fin vintage. 

Mer info om Colheita hittar ni här.

Niepoort har även fått ett otroligt fint omnämnande i BWW (Best Wine of the World Competition), världens största och mest ärofyllda vintävling.

Niepoort Vintage Port 2017, som lanserades i Sverige tidigare, blev vald till ”Best Port Wine of the World”. 

Vi tackar återigen Irene Adnell för sitt arbete med Niepoort m.fl från Portugal som gör det möjligt för oss att få ta del av denna magi. 

Ett familjeägt vinhus med rötterna i Portvinsindustrin. Idag drivs firman av femte generationen, Dirk Niepoort. Med kollegorna i Douro Boys är Dirk Niepoort en av de viktigaste personerna bakom utvecklingen av bordsviner i Douro. Då han kom tillbaka till firman 1987 efter studier utomlands, påbörjades ett omfattande förnyelse–arbete, man köpte egna vingårdar och började experimentera med bordsviner.


Gulden Draak Brewmasters Reserve 10,5% - SB.11726 - 135,90

Legendariska Brewmasters Reserve från bryggeriet Van Steenberge är tillbaka och det firar vi med ett inköp om 2 flaskor för god konsumtion nu, men också för att sparas i er ölkällare.

THE VAN STEENBERGE BREWERY

The Van Steenberge brewery stands for independenceprogress and growth. It emphasises the traditional art of brewing adapted to the current technological developments and guarantees a reliable quality and service. Respect for our employees and care for the environment are central to our policy. 


Einbecker Mai Ur-Bock 6,5% - SB.50733 - 24st x 22,90kr

April 17, 1521

"Martin Luther received a mug of Einbecker beer from Duke Erich at the Worms Reichstag and praised it with the words: “The best drink known to man is called Einbecker Beer.”

Läs och lär av Martin Luther, en kille med god smak.

Öltillverkningen i staden Einbeck i Niedersachsen har anor från medeltiden. 1794 startades Einbecker Brauhaus, ett gemensamt brygghus i staden. Det är idag det enda kvarvarande bryggeriet i staden Einbeck.


Sierra Nevada Big Little Thing Imperial IPA 9% - SB.11596 - 37,90kr

En Imperial-variant av Sierra Nevadas dundersuccé Hazy Little Thing IPA. Humlearomatisk balanserad smak, stor baltbas och återhållsam sötma med inslag av apelsinskal, tallbarr, färska örter, ananas, grapefrukt och honung.

Ett miljötänk genomsyrar hela produktionen av Sierra Nevada. All ingredienser är av högsta kvalitet och transporteras på de mest miljövänliga sätten. De använder järnväg vid maltleverans för att drastiskt minska utsläppen från det lastbilsbaserade transportsystemet. Efter bryggning töms brygghuset på humle och jäst som sedan återanvänds som djurfoder på de lokala gårdarna. När man gör öl förbrukar man mycket energi, Sierra arbetar för att minimera efterfrågan genom att skapa egen energi. De äger en av landets största solpaneler med över 10000 individuella paneler och fyra 250 kilowatt bränsleceller. Det gör att bryggeriet kan producera hälften av det totala elbehovet på plats. Alla förpackningar är av återvinningsbart material samtidigt som de uppfyller alla krav på kvalitet.

Sierra Nevada Visions of Sugar Plums 9,9% - SB.50433 - 209kr 

Det senaste ölet vi fått hem i mycket begränsad volym (200fl) är "Visions of Sugar Plums" med nedan beskrivning.

 "A Belgian-inspired blend of Dubbel, Quad, and a splash of Bigfoot Barleywine-Style Ale— aged in spent red wine, brandy and bourbon casks—this showcase of barrel character and malt depth deserves more fridge space than pudding. A late addition of plums accents the fruity esters, while rich flavors of caramel, toasted sugar and dark fruit precede a lasting delicious finish."

"Visions" ligger på 750ml flaska, som BTW är brutalt snygg, lanseras endast i nya ölbutiken i Göteborg, 60fl. Vi övriga dödliga får lägga en beställning på Systemboagets hemsida och invänta magin, för det kommer vara magi, det kan jag lova.

Vill ni läsa historien om Sierra Nevada's fatlagringsprogram klickar ni här för att komma till deras hemsida. Det är en del intressant info att ta del av för oss som gillar fatlagrad öl. 

Undertecknad har beställt hem 2fl där jag kommer avnjuta 1 ganska snart och spara 1 för framtida firanden.

/Gonzo


TopHop är en humlig session-ale med med måttlig beska på ca. 40 IBU, men med massor av doft från humlen. Hornbeer har använt amerikanska simcoe,cascade och amarillo. Med 4,7% är ölet något lättare öl än traditionell IPA. Vi har bryggt den med münchener- och karamellmalt för att ge den lite sötma och toner av karamell, färgen är ljusgul. TopHop är den perfekta ölen för kryddig mat, för starka ostar, blå mögel och liknande, men går även bra på egen hand.


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj 2019, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

 

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

 

---

Skicka vidare till en kollega

 

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se 

 

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

 

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.