Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV 23 APRIL 2021

Foto Sören Vilks/Dramaten

Unga Dramaten & Claire Parsons Co.

I höst turnerar föreställningen LILLA SVANSJÖN i ett unikt samarbete mellan Unga Dramaten och Claire Parsons Co. LILLA SVANSJÖN kommer att spela i Skåne, tack vare ett turnésamarbete med Salto! - en av Sveriges och Europas största dansfestivaler för ung publik och ett nätverk av arrangörer för scenkonst för barn och unga. Vi turnerar också i norr i samarbete med Norrlandsoperan.

LILLA SVANSJÖN skapades 2018 för Unga Dramaten. Istället för graciösa svanar möter vi här andra slags fåglar och nya danssteg.

”Ömsint bus med Tjajkovskijs klassiker” Svenska Dagbladet
…45 minuter ren rörelseglädje” Expressen
”Upplyfta lämnar vi teatern. Färdiga att flyga tillsammans.” Dagens Nyheter

LILLA SVANSJÖN spelas för alla från 4 år. Läs mer om föreställningen här
Till juni kan du se LILLA SVANSJÖN kostnadsfritt på Dramaten Play.


Claire Parsons hyllar Svenska Baletten

JAG TÄNKER OM är en kärleksförklaring till scenkonsten och en dadaistisk utflykt i Dansmuseets utställning Om ni inte gillar det kan ni dra åt helvete – Ballets Suédois 1920–1925.

 I JAG TÄNKER OM möts två figurer mellan nutid och dåtid, musik och mystik. Under våren filmas föreställningen och kommer att finnas tillgänglig i digital form.

"En dubbelexponering, en minnesspegel, en danshistoria och något – en dadaistisk dröm..."


Foto Mats Åsman.

MARMELAD spelar på förskolor i Vasastan i juni

Den 8–15 juni spelar vi föreställningen MARMELAD utomhus på alla kommunala förskolor i Vasastan.

MARMELAD är en mumsig och sensorisk föreställning om att mötas, vändas och röras runt med poetiska rörelser och mjuk cirkus för alla från två år. Sedan premiären 2013 har föreställningen gjort ett segertåg över världen med över 800 föreställningari över femton länder. Läs mer här.

”Roligt och läckert. Marmelad strör ut en stjärngata för drömmar” Pia Huss, Dagens Nyheter


Foto Thomas Hultgren.

Föreställningen GUL turnerar i sommar

Följ med på dans, ljuvlig musik, jonglering och några gula kompanjoner i nya dansverket GUL. Föreställningen hade utomhuspremiär i september 2020 och spelas just utomhus och i andra stora och luftiga, offentliga utrymmen. 2021 gör GUL en sommarturné!

28- 29 maj är det nypremiär på Springfestivalen i Köpenhamn. Sedan fortsätter vi till  Malmö Sommarscen 15-19 juni, Scensommar i Växjö 29 juni och den 3 juli spelar vi utomhus på Dieselverkstaden i Nacka. I september är föreställningen inbjuden till Young ID Festival i Zug, Schweiz.

 GUL spelas för alla från 3 år. Läs mer här

 

 Förstklassig scenkonst för barn och unga!

Claire Parsons Co. är ett prisbelönt danskompani som gör finurlig och elegant scenkonst för barn. Lustfyllda rörelser och fantasifulla iakttagelser av livet gör berättelserna angelägna för publik världen över. Claire Parsons Co. gör upp till 180 föresträllningar per år. 

facebookhomepageinstagram

 Claire Parsons Co.
Kaplansbacken 2
112 24 Stockholm
Sweden
Copyright © Claire Parsons Co.

Kontakta oss!

Avregistrera genom att  klicka här.