Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 11 2021


Hej på er alla 

I år valdes Julle United till årets idrottsförening på Eldsjälsgalan! En enormt rolig nyhet som nådde oss på måndagen och jag säger STORT GRATTIS till föreningen. Vilket fantastisk arbete föreningen gjort tillsammans med sitt arbete kring sin vision, värdegrund och verksamhetsidé.

Ni kan läsa mer i inlägget samt i nyheten på vår hemsida. 

Tillsammans för fler i rörelse! Ett initiativ som RF tillsammans med Svenska Spel nu lanserat. Ni kan läsa mer i inlägget nedan i dagens Cheerinfo. 

Wild Kingdom Cheer har genomfört Jämställdhets utbildningen Fifty-Fifty som vi tidigare tipsat er om. Jag hoppas de kan inspirera fler till att genomföra denna utbildning i sin förening. 

Jag skickar med ett tips på en föreläsning om vad man som ledare gör om man misstänker att ett barn far illa. Någonting som vi aldrig vill behöva misstänka men som tyvärr ibland ändå är en verklighet man ställs inför. Ta tillfället i akt och få utbildning samt mer information för att rusta er om ni ställs inför faktum en dag. Jag har också i flera cheerinfo skrivit om dokumentet Skapa Trygga idrottsmiljöer och så även idag. Gör arbetet innan och se till att ha en handlingsplan i föreningen om ni som förening en dag inser att mobbing, trakasserier eller någon annan handling sker i er förening som ni måste hantera. Känns det svårt hur ni ska börja? Ta hjälp av er RF-SISU konsulent så kan de hjälpa er i gång med detta arbete. 

Vi säker också utbildare till vårt norra distrikt för vårt koncept Active Cheer. Är du den vi söker? 

Jag tipsar även om en Temakväll med Johan Fallby - Skapa en hållbar och framgångsrik barn- och ungdomsidrott.

Önskar er en fin vecka!

Kia
Er Föreningskonsulent

 


GRATTIS

Julle United - Årets förening vid Eldsjälsgalan!

I måndags stod det klart att Julle United valts till årets idrottsförening och prisades vid Eldsjälsgalan! 

Föreningens prisas för sitt sätt att med sin värdegrund och sina värdeord som pepp, respekt, Teamwork, samarbete och glädje involverat alla aktiva i sin verksamhet. 

En stor bedrift av styrelse, aktiva, ledare och föreningsutvecklaren Emelie som på måndagen fick ta emot priset som Årets idrottsförening!


Tillsammans för fler i rörelse

Rörelse är glädje, aktivitet och välmående. Forskningen talar sitt tydliga språk, fysisk aktivitet är viktigt för så väl unga som gamla. Därför driver Riksidrottsförbundet tillsammans med Svenska Spel initiativet Tillsammans för fler i rörelse! Med hjälp av specialidrottsförbundens kunskap och kreativitet inspirerar vi fler att bli fysiskt aktiva. Tillsammans skapar vi en idrottsrörelse där alla får plats att idrotta på sina villkor, oavsett ambition, ålder, kön eller prestationsnivå.

Cheerleading kommer tack vare detta ha möjlighet att nå ut till fler barn och unga! Utöver det har Svenska Spel bildat en fond, Framåtfonden. Framåtfonden är ett samarbete mellan Svenska Spel och idrottsrörelsen i Sverige som syftar till att stimulera rörelse och aktivitet bland främst unga. En jury har värderat de olika projektförslagen som kommit in. Vi hoppas att framledes tilldelas medel till våra projekt.


Wild Kingdom Cheer – Jämställdhetsarbetes Fifty-Fifty

Hur har det varit och genomför denna utbildning online? 

Just nu har vi gjort lektion 1,2 och 3. Vi har även vart att fortsätta med alla lektioner då vi anser att vi får ut mycket av varje lektion. 

Vi tycker att det är bra och givande möten där vi får diskutera saker som annars kanske inte kommit upp i diskussioner. Det hjälper oss att komma framåt i vårt föreningsarbete och i hur vi ska tänka jämställt i olika sammanhang som vi stöter på. 

Var det svårt att förstå vad man skulle göra? 

Vi tycker att det är väldigt lätt att förstå vad det är man ska svara på, men också enkelt att förstå vad det är man går igenom varje olika delar av utbildningen.

Vad har ni fått med er från utbildningen? 

Vi känner även att det är bra temaområden på varje lektion och att det är lagom långa sessioner. 

Alla lektioner har bidragit med bra och värdefulla frågor som hjälper oss att utveckla oss inom de olika områdena. 

Det är i sin helhet bra och korta avsnitt och mycket att ta med i framtiden och det känns som att vi som förening går framåt och att det hjälper oss på traven som en växande förening.

Har det inte varit svårt att genomföra denna utbildning digitalt då tanken är att man ska träffas och göra den som förening?

Det har även fungerar bra att köra digitalt.

Johanna Carlén
Wild Kingdom Cheer


Digital föreläsning - Vad gör du som ledare om du misstänker att ett barn far illa?

Digital föreläsning - Vad gör du som ledare om du misstänker att ett barn far illa? 

Samhället har ett ansvar att göra en insats när föräldrar och vårdnadshavare inte klarar av att ge barn det de behöver, eller då de står maktlösa inför en situation där barn far illa. Det kan även handla om en oro gällande barnets egna beteende, tex missbruk, kriminalitet. Alla som misstänker att ett barn far illa bör anmäla det till socialtjänsten. 

Hur går en anmälan till och vad händer efter anmälan? Varför är det så viktigt att även idrottsledaren agerar? Marie Nyström ger oss svar på detta och det finns även möjlighet att ställa egna frågor. 

Föreläsare

Marie Nyström är socionom sedan 2013 och har en grundläggande psykoterapiutbildning inom familj- och parterapi. Marie arbetar idag som kurator på Barnmedicin Falu lasarett och har tidigare arbetat inom socialtjänsten. Marie är aktiv medlem i Säterbygdens Ridklubb. 

Målgrupp

Tränare, ledare och föräldrar 

Viktigt att du vid anmälan anger en fungerande e-postadress dit vi kan skicka inloggningsuppgifter.

Om du vid anmälan inte får någon bekräftelse, vänligen meddela kerstin.fryksen@rfsisu.se

Gör arbetet innan ni behöver!

Ibland känns förebyggande arbeta tungt att sätta i gång med. Många känner att tiden inte riktigt finns men det är enormt viktigt och de föreningar som nu gjort ett jobb med att skapa trygg idrottsmiljö i sin förening med RF-SISUs material som underlag har rapporterat tillbaka en trygghet i att veta hur de ska agera om något skulle uppkomma.

Att redan innan något händer ha en handlingsplan för agerande ger alla, ledare och föreningsledare en enorm trygghet i att veta hur de ska agera.

Om man ställs inför fakta att något hänt i föreningen, mobbing rapporteras, sexuella övergrepp eller ofredande har skett eller våld blir synligt blir det svårt att mitt i krisen sätta sig ner och göra en handlingsplan.

Då är det en trygghet att en handlingsplan redan finns och att man som förening pratat om hur man ska agera vid olika tillfällen och vilken hjälp det finns att få. 

Gör gärna arbetet kring att Skapa trygga idrottsmiljöer i Lärgrupp tillsammans med RF-SISU och ta dem till hjälp i arbetet.


Vi söker nu utbildare för vårt koncept Active Cheer som kan hålla utbildningar i vårt Norra distrikt? 

Har ni någon som skulle passa in och som skulle passa som utbildare för detta koncept?

Active cheer, ett färdigt koncept med träningsplanering, upplägg, övningar och inspiration så vem som helst kan komma i gång med Cheerleading. 

Active Cheer är ett koncept vi som förbund vill sprida under de kommande åren och nu letare vi efter utbildare som skulle vara intresserade att få en utbildning för att senare hålla utbildningar. Vi ser gärna att du är bosatt i norra distriktet då behovet av utbildare är störst där.

Intresseanmälan mejlar ni till uk@cheerleading.se


Skapa en hållbar och framgångsrik barn- och ungdomsidrott. Temakväll med Johan Fallby

Miljön är avgörande för om idrottare stannar och utvecklas! 

Välkommen till en temakväll för barn- och ungdomsföreningar!

28 april kl 18-20 via Zoom

Johan Fallby gör en intressant liknelse mellan en sund idrottsmiljö och ett växthus. Likt en växt behöver en idrottare näring, uppmärksamhet och utrymme.

Han pratar om miljön runt en idrottare och det handlar både om det närmsta som exempelvis ledare och träningsgruppen men även annat som föreningen, styrelsen och kompisar i skolan. 

2020 släppte Johan en omarbetad upplaga av storsäljaren Gör det bättre själv om du kan. Erfarenheter och fördjupning i forskningen finns samlat i boken och i föreläsningen. 


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.