Det var ett tag sedan senaste nyhetsmejlet men det beror absolut inte att det på något sätt varit stiltje hos FlexiClean AB. Vi får mycket intressanta förfrågningar och sitter idag med en del udda projekt som skall bli intressanta at presentera framöver.

Pfas

Sedan 2018 har vi tillsammans med Örebro Universitet tittat på Pfas frågan. Redan då fick vi resultat på vårt fillermaterial om 98% reducering i laboratoriemiljö. 2020 påbörjades tester i fältmiljö och resultaten var imponerade 96% reducering.

På den siten användes traditionella filterkassetter samt en samlingsbrunn vid recipienten.

 

Nästa ställe vi har installerat på är en liten udda konstruktion. Vi använder oss av de nya filterbrunnarna som vi tagit fram tillsammans med Terana. Vattnet kommer att pumpas upp ifrån en pumpgrop och sedan passera de fyra brunnarna med självfall. Anläggningen är provisorisk och tanken är att man skall kunna koppla bort ett steg av reningen för att kunna flytta till en annan anläggning vartefter vattnet lakas ut. Vi gör det sista nu på installationen och hoppas på positiva resultat inom kort.

 

 

FlexiClean granulatfilter

Det är mycket glädjande att få höra hur våra granulatfilter i allt större utsträckning blir föreskrivna. Oron från vår sida är att man pressats att göra onödiga åtgärder som har varit både resurs- och kostnads-krävande bara för att det förväntas göra något. Vi har under de senaste nyhetsmailen påpekat att med våra akademiskt verifierade granulatfilter får en mycket kostnadseffektiv lösning på problemet.

Våra filter är den enda lösningen för att rena tungmetaller, näringsämnen, PAH, och oljor. samt filtrerar dessutom granulat ned till 42 mikrometer. Vi vill nu även påpeka att dessa filter ej skall förväxlas med våra ordinarie filterkassetter för rening av dagvatten. Efter förra nyhetsmejlet blev det en del förväxlingar.

Ni kan läsa mer om våra granulatfilter här.

Filterbyten

Visserligen behöver man bara byta filter en gång per år, visserligen är priset på påsen drygt 200:- (ex moms, frakt), visserligen går det på ett ”blixtsnabbt” att byta påsen. Men glöm inte att planera in sommarens filterbyten och boka påsar redan nu. Påsar beställes på info@flexiclean.eu

Film på filterbyte kan ni se här

Power Point

Ni vet väl att ni kan ladda ner vår PowerPoint som presenterar FlexiClean och vad vi gör på vår hemsida. I dessa omvälvande tider kan den vara ett hjälpmedel för er ute i landet. Skulle ni även vilja han den presenterad av oss via Skype/Teams löser vi det gärna. Ni hittar vår PowerPoint här: 

 

 

Tills sist en tråkig nyhet. I går morse lämnade kontorshunden Bill oss efter en kort tids sjukdom. Bill kom till Sverige som treåring från Irland och hann med elva år tillsammans med oss. Känner vi honom rätt står han vid ett fikabord i hundhimlen och tigger en eftermiddagskaka i detta nu.

 

 

Peder Eneroth

FlexiClean AB

 

Dela nyhetsbrevet på twitter

Dela nyhetsbrevet på facebook

 

   

 

 

 

Ni hittar oss som även på Twitter. Klicka på länken och följ oss gärna där!


 

Känner du någon som borde få vårt nyhetsbrev? Klicka på länken för att anmäla dig eller din vän som prenumerant.

 

 

 
     
 

 FlexiClean AB, Brandthovdagatan 16, 721 35 Västerås, www.flexiclean.eu  

Avsluta prenumeration   Visa nyhetsbrevet i webbläsaren Prenumerationslänk till nyhetsbrevet