Träna hemma - Enklare än att gå till ett gym! | info@pthemma.se | 070-867 07 13


Fler och fler använder en Personlig Tränare och tränar hemma. 

"Den bästa träningen är den som blir av!"


Att styrketräna är ett bra och effektivt sätt att hålla kroppen stark och frisk


Styrketräna? Måste jag?


Nej, det måste du inte men du borde göra det! Men vi har säkert alla varit där med tanken som far igenom huvudet att vi bör styrketräna för att få starkare muskler men så kommer funderingarna:
- gym, är det bra? - vikter, tänk om jag skadar mig? - andra kommer vara på plats, jag kan inte, det är nog inget för mig!

Känns det igen? Men att träna styrka är inte bara hantlar och svettiga pannband ;-)

Det finns så otroligt mycket man kan göra ändå. Men först, varför ska vi styrketräna?

Efter sextioårsåldern börjar förlusten av muskelmassa öka markant. Innan dess kan man känna att det smyger sig på och faktiskt redan vid 30-årsåldern om man har ett stillasittandes yrke. Mycket tidigare än vad många tror..
Varje år försvinner 1 till 1,4 % av muskelmassan i underkroppen, medan det går lite långsammare i överkroppens muskler. Redan vid 60 års ålder lider runt 10 % av befolkningen av sarkopeni, dvs muskelförtvivning, och efter 80 års ålder är det mer än hälften som drabbats.

Vad betyder detta? Man får minskad styrka och rörlighet vilket kan bli en begränsning i vardagen. Med mindre muskelmassa får man sämre balans, man trillar lättare och det är svårare att ta sig upp. Det tar också längre tid att bli rehabilitera sig efter benbrott eller andra skador.

Så vad kan man göra? Har du ingen eller mycket lite erfarenhet av styrketräning rekommenderar vi såklart att ta hjälp av någon PT eller annan specialist.

Men börja där du är. Sätt upp små mål och ta inte ut dig alltför mycket i början. Då är det bättre att börja med små steg för att sedan bygga upp. Nedan ser du 3 bra övningar du kan göra hemma och allra längst ner hittar du PT Hemma-Björn´s bästa tips för att komma igång.

 

Armhävningar mot en bänk eller soffarmstöd

Alternerande häldutt; lyft skuldrorna från golvet och vrid överkroppen så att du kan nudda ena hälen, vrid sedan så att andra hållet och nudda hälen

Diagonallyft arm och ben; med blicken rakt ner i underlaget, lyft ena benet och motsatt arm rakt upp, håll kvar i ytterläget i 2-3 sek innan du återgår för att direkt lyfta med andra benet/armen.


Tre tips från Björn för att komma igång med styrketräning:

  •  Lägg upp en plan för hur mycket du vill träna och lär dig olika effektiva övningar som du vill använda i ditt program. En personlig tränare kan vara till god hjälp för att hitta rätt övningar för just dig.
  • Försök hitta motivationen och sätt upp en målbild. Vad vill jag få ut av min träning? Gå ned i vikt? Bli starkare och få en bättre kroppssammansättning? Bli piggare? etc. Med en målbild är det lättare att se till att träningen blir av!
  • Träna upp din bålstabilitet. Utan en stabil bål blir det svårare att kunna utöva flera av  styrkeövningarna. Har du aldrig styrketränat förut skulle jag rekommendera att du fokuserar på bålövningar till en början för att bygga upp en grundstyrka här.

 Lycka till hälsar Björn


                                  Annika

                 Björn

                                    Stefan

                 Helena


 Vill du också ha en Personlig Tränare Hemma?

Skicka en intresseanmälan redan idag!


Om PT Hemma

PT Hemma grundades av Annika Palmqvist 2011.

Annika har idrottslärarexamen från Gymnastik- och idrottshögskolan (GiH), sjukgymnastutbildning från Karolinska Institutet,PT-utbildning från Personal Training School i Stockholm samt en Masterexamen i Idrottsvetenskap/Fysisk aktivitet och hälsa. Med denna bakgrund kan du känna dig trygg i att få ett gediget träningsprogram som är individanpassat utifrån dina mål samt din livssituation.

PT Hemma kommer hem till dig
PT Hemma kommer hem till dig

Följ PT Hemma på Facebook

facebook

www.pthemma.se  info@pthemma.se | 070-867 07 13

Du får detta brev då du varit i kontakt med PT Hemma tidigare, antingen som tidigare/befintlig kund, träffats på mässa/nätverk eller har annan koppling till PT Hemma. Vill du inte fortsätta prenumerera så klickar du bara på länken nedan.

Avsluta prenumeration | Webbversion | Integritetspolicy