Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Med anledning av Covid-19 pandemin har kommunen, Region Kalmar län och regering vidtagit flera olika åtgärder för att minska de negativa effekterna som virusets framfart har för näringslivet och samhället.

Nedan har vi samlat användbar information med länkar till mer information. 


Viktiga länkar!


Stöd till externrådgivning

SUPER ENKELT ATT SÖKA
Du kan få hjälp inom områden som ekonomi, juridik och finansiering. Du kan exempelvis få hjälp vid ansökan om statliga stödpaket eller att gå igenom ekonomin i ditt företag. Max antal rådgivningstimmar per företag uppgår till 8 timmar och stödet kan endast sökas en gång

Region Kalmar län


Vad är det egentligen för skillnad mellan de olika företagsstöden som går att söka med anledning av pandemin? Vem kan söka och var söker jag?

Översiktsbilden visar vem som kan söka de olika stöden och var du söker. Fördjupad information om vad som gäller för respektive stöd hittar du via länkarna längre ner på sidan, men också hos ansvarig myndighet.

Omsättningsstöd

Korttidsarbete

Omställningsstöd


FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN FÖRLÄNGER RESTRIKTIONER FÖR HANDELN OCH SERVERINGSSTÄLLEN

Förlängningen gäller i första hand fram till 2 maj. Den som driver ett serveringsställe ska fortsatt hålla stängt för förtäring på plats mellan klockan 20.30 och klockan 05.00. Däremot är det möjligt för serveringsställen att hålla öppet för försäljning av mat och dryck för avhämtning.

Butiker, gallerior och köpcentrum behöver också vidta lämpliga åtgärder för att besökare ska komma en och en utan sällskap med någon annan person. Personer i behov av stöd samt barn är undantagna från uppmaningen att gå in i butiker en och en. Folkhälsomyndigheten.

 

"HYRESRABATTEN" GODKÄND AV EU-KOMMISSIONEN FÖRSLAG PÅ FÖRLÄNGNING APRIL-JUNI 2021

8 april fattade Regeringen beslut om en förordning om hyresstöd till vissa utsatta branscher för perioden 1 januari till och med 31 mars i år. Den beslutade förordningen innebär att stödet träder i kraft och går att söka från och med 3 maj.

Hyresstödet är en tillfällig kompensation till hyresvärdar som träffar överenskommelser med sina hyresgäster om en rabatt på den fasta delen av hyran för det första kvartalet 2021. Överenskommelsen ska vara skriftlig och ska ha träffats senast den 31 maj. Stödet ges med 50 procent av den överenskomna rabatten. Hyresvärden söker stödet hos Länsstyrelsen.

Regeringen har även lagt förslag att hyresstödet ska förlängas till att även omfatta andra kvartalet 2021. Godkännande krävs av EU-kommissionen innan Riksdagen kan besluta om stödet.


OMSÄTTNINGSSTÖD TILL VISSA SÄRSKILT DRABBADE FÖRETAG

Mellan den 15 mars till den 7 maj 2021 kan omställningsstöd till vissa särskilt drabbade företag sökas för juni-juli 2020. Stödet liknar tidigare omställningsstöd men det beräknas annorlunda. Har du redan beviljats stöd för perioden räknas tidigare utbetalt stöd av.

Skatteverket


Nybro Kommun- Näringslivsenheten
Dunderbergsgatan 2 382 40 Nybro 
Växel 0481-450 00 
Facebook Näringsliv Nybro 
Hemsida www.nybro.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.