Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

V 15, 2021

Nyhetsbrev

Välkommen till Hallands Släktforskarförenings nyhetsbrev! Nyhetsbreven skickas till våra medlemmar samt till dom som har tecknat sig för utskicken. Mycket nöje med läsningen!Vad är en antavla?

Den frågan kan de flesta släktforskare svara på, men hur den ser ut kan variera. I vår nya handledningsfilm, som handlar om antavlor i Medlemsportalen, visar vi olika exempel. Vi visar också hur man söker bland de över 200 antavlorna.
Missa inte möjligheten att söka bland alla dessa halländska antavlor i Medlemsportalen – kanske hittar du någon av dina anfäder i någon av dem?


Fler antavlor!

Hallands Släktforskarförening är en flitig deltagare på de årliga Släktforskardagarna. Till montrarna tillverkades under ett antal år skärmar som innehöll antavlor till mer eller mindre kända hallänningar. Konstnären Rudolf Petersson som skapade 91:an Karlsson är en av dem. Skärmarna är avfotograferade och finns att se på vår hemsida. Besök gärna sidan och klicka på bilderna för att se dem högupplösta. 


Behöver du hjälp?

Har du problem med att läsa, hitta en soldat, släkting eller bouppteckning? Hallands Släktforskarförening erbjuder dig hjälp med dina frågor – i stort som smått.

Måndagar varannan vecka (udda veckor) finns erfarna släktforskare på plats. Mellan kl 14 och 16, via Zoom.

Maila in dina frågor till info@hallandsslaktforskare.se före kl 12 torsdagen före hjälptillfället. Ingen avgift.

Nästa släktforskarhjälp är den 26 april.
Släktforskarhjälp från Varberg

Så länge som pandemin pågår och vi inte kan träffas fysiskt på Komedianten eller vuxenskolan, erbjuder vi släktforskarhjälp på distans via zoom.

Även hjälp med dataprogrammet Disgen.

Kontakta Gunnar Bengtsson, e-post: guben44@gmail.comJeff High från USA berättar om sina svenska anor

Digitalt möte lördagen den 17 april klockan 15.00

Ett samtal med Jeff High vars förfäder utvandrade från Sverige på 1800-talet. Jeff berättar om hur han först blev intresserad av att söka sina anor och om sin omfattande forskning som lett honom ända tillbaks till 1300–1400-talet. Vi får också höra om hans upplevelser när han besökte Sverige och platserna där förfäderna levde. Mötet genomförs via Zoom.
Jeff berättar på engelska så det är en fördel om du är lite språkkunnig. Vi kommer dock under hans föredrag att sammanfatta lite kort på svenska.

Kostnadsfritt. Anmälan senast 16 april till lassektranas@gmail.com

Ett arrangemang av
Tranås/Ydre
Släktforskarförening


Snart en ny digital släktforskardag

Vi kan tipsa om en ny digital släktforskardag. Den 17 april anordnar sex rikstäckande släktforskarföreningar en fullspäckad släktforskardag. Det kostar inget att delta men du måste anmäla dig.


Halländska hembygdsföreningar

Vi som släktforskar i Halland har nog upptäckt att vi har en hel del gemensamt med hembygdsrörelsen. Besök gärna deras hemsida och botanisera efter nya släktforskarfynd!


Information från DIS Syd

Besök gärna hemsidan https://dissyd.se/
Där finns alla kurser och DIS-träffar inlagda i Skåne, Blekinge och Halland.
Som medlem i DIS Syd får man också deras nyhetsbrev.Till sist – tänk alltid på att hålla avstånd och tvätta händerna. I alla sammanhang! 


Välkommen att besöka vår hemsida där du finner ingången till vår Medlemsportal, information om kurser, aktiviteter och mycket annat matnyttigt inom halländsk släktforskning!

Dela gärna detta Nyhetsbrev till dina släktforskarvänner.


Se filmen om Hallands Släktforskarförening.


Läs tidigare nyhetsbrev här!


Hallands Släktforskarförening

Ryttarevägen 4

302 62  Halmstad

telefon 035-12 82 72

info@hallandsslaktforskare.se

www.hallandsslaktforskare.se


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hallands Släktforskarförening eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.