Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev April 2021


Händer i branschen

15 april håller NSR och HMABs webbinarium om fytoremediering som reningsteknik.

15 april håller Svevia webbinarium om värdet med samverkan i saneringsentreprenader.

5-6 maj håller SGF digital kurs i Förorenade byggnader. Här finns det forfarande platser kvar!

21-22 juni samt 22-23 juni hålls kursen Certifierad provtagare - allmän grundkurs av SGF. Båda kurserna är fullbokade men det går att anmäla sig till kölista på SGF:s hemsida.

28-30 juni håller SGF kursen Certifierad provtagare Ytvatten och sediment. Här finns det fortfarande platser kvar. 


Webbinarium om Masshantering

Missa inte Nätverkets webbinarium om Masshantering den 6 maj. 

Webbinariet speglar flera olika infallsvinklar i ämnet Masshantering.

Du får lyssna till föredrag som berör myndighetens vägledning, konsulternas utmaningar, entreprenörens fundering, olika teknikval och möjliga lösningar, bland mycket annat. 


Ändringar i SGF:s kursprogram

SGF har justerat kursprogrammet för vårens kurser pga av rådande pandemi. 

De flesta av kurserna som var planerade i vår flyttas till hösten och vintern 2021. Du kan läsa mer om SGF:s kurser samt anmäla dig här.

Sektion förorenade områden gör så mycket mer än bara miljökurser. Läs mer här


NORDROCs flyttas fram till 2022

Pga av osäkerheten med Covid-läget under detta år har organisationskommittén beslutat att flytta fram NORDROCS till 2022.


Årstämman

I samband med vårmötet genomfördes också nätverkets årstämma.

Du som inte kunde vara med kan läsa protokollet på vår hemsida inom det snaraste. 


Hitta oss på sociala medier

Följ oss på sociala medier. På vår hemsida kan du läsa nyheter och vad som är pågång. 

linkedininstagramfacebook

Vilken uppslutning vid Vårmötet !

Det blev ju så bra, vårt digitala Vårmöte! 

Vilken insats från alla inblandade. Proffsiga föredrag, härliga och inspirerande moderatorer som vägledde oss galant mellan de olika inslagen under dagen. Bra utställningar, informativa och välgjorda poster. Så många som 483 stycken deltagare från norr till söder var med och lyssnade och ställde frågor. 

Nu tar vi nya tag och längtar till ett fysiskt Vårmöte våren 2022 i Malmö. 


Elke Myrhede, en i gänget som var med från början!

Ingen har väl missat att vårt nätverk firar 20 år i år. Elke Myrhede är en av eldsjälarna som var med då allt startade. Hon har fortsatt att vara delaktig både som föreläsare och som deltagare i nätverkets olika evenemang. Hur började resan och vad är det som får henne att fortsätta vara intresserad och aktiv? Vi ser vad hon har att berätta


Enkät om naturbaserade saneringsmetoder

Studenter som gör sitt kandidatarbete vid avdelningen för geologi och geoteknik på Chalmers tekniska högskola vill gärna ha din medverka i enkäntundersökning om naturbaserade saneringsmetoder. Arbetet syftar till att kartlägga  nuvarande kunskap och användninge av saneringsmetoderna mykoremediering, fytoremediering och jordförbättringsmedel i Sverige. Enkäten tar 5 - 7 minuter att genomföra. Enkäten kan genomföras fram till den 18 april.

Alla svar är är lika viktiga för undersökningen så svara avsett om du är bekant med dessa tre metoder eller inte. Tack för din medverkan. 


Vill du vara med och påverka SGF:s kommande miljökurser?

SGF sektion förorenade områden har startat ett projekt med inventering av behov av nya miljökurser samt utvärdering och utveckling av befintliga kurser. Syftet är att fånga upp behov, önskemål och möta branschens efterfrågan. Projektet leds av Ulrika Larson som är sammankallande för arbetsgruppen Miljökurser inom sektionen. Arbetsgruppen söker också fler engagerade, är du intresserad eller har frågor så hör gärna av dig till Ulrika Larson.


Boka in Tuffos matchmakingmöte!

Tuffos utlysning 2021 är nu öppen.

Många upplever att det är utmanande att hitta samverkanspartners till sina projekt. För att underlätta erbjuder Tuffo varje år ett matchmakingmöte som är öppet för alla intresserade. Mötet är planerat till den 2 juni och genomförs digitalt.

Det finns många frågor och utmaningar när det gäller åtgärdsteknik för förorenade områden som vi måste lösa tillsammans. Har du intresse av att bidra i detta arbete eller av att höra vad som är på gång inom Tuffo? Anmäl dig då till matchmakingmötet.

Mer information om årets utlysning hittar du på Tuffos sidor på www.sgi.se. Där kommer också en anmälningslänk läggas upp inom kort.

Vid frågor är du alltid välkommen att höra av dig till Tuffos kansli på SGI. 

Fotot nedan är taget av Thereze Ladekrans under Luleå Tekniska Universitet och DÅVA DACs presentation på Tuffos digitala Matchmakingmöte 2020.


Nätverket Renare Marks nyhetsbrev distribueras till samtliga registrerade medlemmar i nätverket via e-post. Medlemskap kan tecknas individuellt eller korporativt för ett antal medlemmar på en organisation. Mer information finns på nätverkets hemsida eller kan fås genom att skicka e-post till nätverket. Artiklar och bilder till Nyhetsbrevet tas gärna emot. www.renaremark.se 

REDAKTION: Therese Steinholtz, 0735-01 56 22 therese.steinholtz@empirikon.se
Peter Harms-Ringdahl peter@envifix.se

ANSVARIG UTGIVARE: Ordförande: Johanna Svederud, 0707- 21 02 89, Johanna.svederud@liljemark.net

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem i Nätverket Renare Mark. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.