Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.Sierra Nevada Big Little Thing Imperial IPA 9% - SB.11596 - 37,90kr

En Imperial-variant av Sierra Nevadas dundersuccé Hazy Little Thing IPA. Humlearomatisk balanserad smak, stor baltbas och återhållsam sötma med inslag av apelsinskal, tallbarr, färska örter, ananas, grapefrukt och honung.

Ett miljötänk genomsyrar hela produktionen av Sierra Nevada. All ingredienser är av högsta kvalitet och transporteras på de mest miljövänliga sätten. De använder järnväg vid maltleverans för att drastiskt minska utsläppen från det lastbilsbaserade transportsystemet. Efter bryggning töms brygghuset på humle och jäst som sedan återanvänds som djurfoder på de lokala gårdarna. När man gör öl förbrukar man mycket energi, Sierra arbetar för att minimera efterfrågan genom att skapa egen energi. De äger en av landets största solpaneler med över 10000 individuella paneler och fyra 250 kilowatt bränsleceller. Det gör att bryggeriet kan producera hälften av det totala elbehovet på plats. Alla förpackningar är av återvinningsbart material samtidigt som de uppfyller alla krav på kvalitet.

Sierra Nevada Visions of Sugar Plums 9,9% - SB.50433 - 209kr 

Det senaste ölet vi fått hem i mycket begränsad volym (200fl) är "Visions of Sugar Plums" med nedan beskrivning.

 "A Belgian-inspired blend of Dubbel, Quad, and a splash of Bigfoot Barleywine-Style Ale— aged in spent red wine, brandy and bourbon casks—this showcase of barrel character and malt depth deserves more fridge space than pudding. A late addition of plums accents the fruity esters, while rich flavors of caramel, toasted sugar and dark fruit precede a lasting delicious finish."

"Visions" ligger på 750ml flaska, som BTW är brutalt snygg, lanseras endast i nya ölbutiken i Göteborg, 60fl. Vi övriga dödliga får lägga en beställning på Systemboagets hemsida och invänta magin, för det kommer vara magi, det kan jag lova.

Vill ni läsa historien om Sierra Nevada's fatlagringsprogram klickar ni härför att komma till deras hemsida. Det är en del intressant info att ta del av för oss som gillar fatlagrad öl. 

Undertecknad har beställt hem 2fl där jag kommer avnjuta 1 ganska snart och spara 1 för framtida firanden.

/Gonzo


TopHop är en humlig session-ale med med måttlig beska på ca. 40 IBU, men med massor av doft från humlen. Hornbeer har använt amerikanska simcoe,cascade och amarillo. Med 4,7% är ölet något lättare öl än traditionell IPA. Vi har bryggt den med münchener- och karamellmalt för att ge den lite sötma och toner av karamell, färgen är ljusgul. TopHop är den perfekta ölen för kryddig mat, för starka ostar, blå mögel och liknande, men går även bra på egen hand.


Cune Reserva 2015 - SB.75588 - 185kr

Druvorna till detta vin är handplockade från utvalda vingårdar i Rioja Alta. Vinet är lagrat 18 mån på amerikanska och franska ekfat och ytterligare 18 mån på flaska. 

Djup röd färg, aromer av mogen röd och mörk frukt och eleganta inslag av vanilj från ekfaten. En lång och komplex eftersmak med balanserade tanniner. Passar till mustig gryta och smakrika rätter av fågel och vilt, gärna grillat.

 

 

Cune Gran reserva 2014 - SB.84161 - 249kr

Cune Imperial Gran Reserva 2015 lanserades förra veckan och vad passar väl bättre som tips idag än en mogen lillebror som ni hittar i beställningssortimentet? Inte mycket tycker vi.

Cune Gran Reserva är producerad av handskörade druvor från vingårdar i Rioja Alta. Den alkoholhaltiga jäsningen ägde rum i rostfria tankar. Efter jäsningen med skalmaceration som ger färg och struktur till vinet och med efterföljande malolaktisk jäsning så har vinet lagrats i både amerikanska och franska ekfat följt av lagring i flaska i totalt 36 månader.

Nyanserad, kryddig, utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av plommon, mörka bär, dill, kanel, choklad, korinter, tobak och vanilj.

 

Vinet har en kryddig, lätt utvecklad och nyanserad smak med stor fatkaraktär. Vinet har inslag av plommon, körsbär, choklad, vanilj och dill. Serveras gärna vid 14-16°C till rätter av mörkt kött. Vinet har fått följande ratings: 97 Tim Atkin points | 95 Gourmets Guide points | 95 R. Parker Wine Advocate points |95 Decanter points - Gold Medal |94 Vinous points | 94 James Suckling points | 93 Peñín Guide points

CUNE (Compañia Vinicola del Norte de España) är Riojas näst äldsta vinhus, och blev etablerat 1879 av bröderna Asua. Cune blev snabbt populärt som varumärke då spanjorerna tyckte det var svårt att uttala firmans hela namn, sedan dess har varumärket nästan byggts upp av sig själv. Cune ligger i Rioja Alta vid byn Haro.
Cune har en av Spaniens äldsta samlingar med Riojaviner och är fortfarande familjeägd. Cune är känd för sina Imperial viner som har haft stor framgång i över 50 år och blivit utsedd som Spaniens bästa vin av internationella vinskribenter.

CVNE has been selected as the Nº8 World Most Admired Brands by

"Drinks International"


Pommace, druvskalen av Nebbiolo ifrån Aldo Conternos vingårdar vara 50% är från Cicala, 30% är från Colonnello, och 20% ifrån Romirasco. Grappan är lagrad på akaciafat och vitvinsfat, lagring 6-12 år. 

Stor smak med mycket fatkaraktär, inslag av nötter, apelsinmarmelad, aprikoser, gula russin, mandelmassa, vanilj, tobak och ceder. 

 

Även här blir det ett tips för att komplettera förra veckans lansering och då med en vit Aldo Conterno. 

Rustik grappa på råvara från aldo Conterno men ändå elegant och mjuk med mycket karaktär och personlighet. aromer: röda bär, örter och krydda.

Marolo La Bussianella Poderi Aldo Conterno 44% - SB.86458 - 679kr 

Paolo Marolo heter grundaren till detta fantastiska destilleri som finns i utkanten av staden Alba som ligger mellan de berömda vinregionerna Barolo och Barbaresco i Piemonte. Marolo har gott renommé och varumärket står högt i kurs hos kännare och restauratörer i både Italien, Europa och USA.

Destilleriet grundades 1977 och använder hantverksmetoden discontinuo a bagnomaria (satsvis destillering med vattenbad) dvs druvskalen blandas med vatten i pannan och upphettas indirekt för maximalt skonsam behandling av råvaran.


Ja, kära läsare, vi har tidigare lanserat alkoholfri öl och nu är det så dags för vin i samma kategori.

Druvorna skördas under natten, temperatur kontrollerad och för att avlägsna alkoholen ur denna dryck har de använt sig av en teknik som kallas "the spinning cone column".

Fruktig smak med inslag av stenfrukt, aprikoser, galiamelon och mandarin.

Edenvale Beverages är ett privatägt företag grundat 2006 i Australien och grundat på filosofin att leverera innovativa dryckesvarumärken av hög kvalitet till konsumenter över hela världen. De erbjuder konsumenterna en överlägsen kvalitet av alkoholfri, australisk vindryck, framställt genom Spinning Cone tekniken som de var först med att införa.


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj 2019, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

 

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

 

---

Skicka vidare till en kollega

 

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se 

 

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

 

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.