Nyhetsbrev med senaste nytt från Hovgården. Problem att visa det? Visa utskicket i webbläsare.

Fredag 26 mars 2021

Då är våren här!

Man blir piggare, det blir ljusare och varmare. Gator sopas, fåglar börjar kvittra och vi märker att folk börjar röja i garage och trädgårdar. Vi vaknar till liv, men glöm inte att hålla i och hålla ut. Påsken är i antågande och Hovgården kommer hålla stängt på långfredagen den 2 april och annandag påsk den 5 april. Hoppas du också får lite ledigt i påsk.

En påminnelse till er chaufförer, tänk på att vi har en hastighetsbegränsning på 20 km/h på hela vår anläggning, detta gäller även påskkärringarna i vårt luftrum. Jag vill också passa på att flagga för att det från den första april sker förändringar i vår prislista.

Till sist vill vi på Hovgården önska er en riktigt skön påskhelg!

Glad Påsk!

 

Conny Karlsson

Sektionschef
Hovgården


Ny mall för transportdokument

Vi har uppdaterat vår hemsida med information om mottagning av farligt avfall, det vill säga tryckimpregnerat trä och asbest. Här hittar ni all information, inklusive ett transportdokument som går att fylla i, printa ut, skriva under och lämna in till oss.

Det är lag på att upprätta och visa upp transportdokument för farligt avfall. Det är också lag på att avfallslämnare, transportör och mottagare ska rapportera uppgifter kring farligt avfall till Naturvårdsverket. Vi på Hovgården rapporterar enbart som mottagare när vi tar emot ert farliga avfall.


Deponin - slutstation för vissa material

Mitt på Hovgårdens avfallsanläggning ligger vår deponi för icke-farligt avfall. Här hamnar det avfall som inte går att återbruka, återvinna eller materialåtervinna. Exempel på avfall som kan läggas här är gips, isolering, förorenad jord och byggmaterial innehållandes asbest. Gips och asbest läggs separat på anvisade platser, så håll utkik efter skyltarna! Lakvattnet, det vill säga det vatten som infiltrerar deponin, samlas upp i kulvertar och leds till Hovgårdens lokala reningsverk.


Ny personal på sorteringsplattan

Vi fortsätter presentera medarbetare här på anläggningen.

Denna gång har turen kommit till Thomas Söderlund och Joakim Kentää som jobbar som maskinförare på anläggningen. Thomas och Joakim kommer du oftast hitta uppe på sorteringsplattan. Joakim kommer även kunna ses körande vår lastbil.

Thomas Söderlund
Tel. 018-726 03 21

Joakim Kenttä
018-726 03 24


Ny prislista från 1 april pga skattehöjningar

Som tidigare nämnts kommer vår prislista att revideras och ändringarna börja gälla den 1 april. Prisändringarna gäller de fraktioner som omfattas av deponiskatt och förbränningsskatt då dessa höjts med 15 respektive 25 kr. Samtliga fraktioner och prisändringar syns i tabellen. För våra rabattkunder gäller samma rabattsats på de nya priserna som tidigare.


Visste du att...

Hovgården har som mål att få material högre upp i avfallstrappan. Detta innebär att färre material går till deponi och istället energiåtervinns, materialåtervinns eller till och med återanvänds. Under 2020 såg fördelningen för slutlig behandling av materialet ut enligt diagrammet. Intern materialåtervinning är det material som används på anläggningen, till exempel jord, sten och betong, medan extern materialåtervinning är material som lämnar anläggningen för materialåtervinning, exempelvis metaller.


Besök oss på Hovgårdens webbplats där du hittar blanketter och prislistan.

Du når alltid anläggningen på telefon 018-727 93 80
eller e-post hovgarden@uppsalavatten.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, .klicka här

Sent with Get a Newsletter