NYHETSBREV FRÅN JEEBOO HOME

Skicka en present i påsk!

Påsken närmar sig och vi har flera fina påskset för att visa uppskattning till en vän eller personalgrupp.

Se fler förslag under Presentset

Lilla påsklådan

Gourmetset - Rock´n roll


Kampanjer

Köp 6 st betala för 5

Välj bland te frånTEArs och kaffe från IN10SE och Moomin med sina fantastiska smaker. Kaffe från IN10SE rostas i Småland från ett litet gårdsrosteri med lång erfarenhet av kaffe.


Varumärkeskampanjen fortsätter!

 

Kampanjen med mycket fina produkter från Viners, Zyliss, Joseph Joseph med flera fortsätter. Vad sägs om champagne och vinkyl från Viners till våren.

Serie DROP - Tina Nordström
4-pack muggar inkl serveringsbricka för 449:-
Olivolja och dess hälsoeffekter


Olivolja minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Olivoljeproducenterna får till och med använda sig av detta i marknadsföringssyfte så länge halten av polyfenoler överstiger en viss nivå. Ju bittrare en Olivolja är desto mer polyfenoler. Det behöver inte betyda att en billig Olivolja innehåller mindre polyfenoler än i en Premiumolja men i våra Premium Olivoljor från Herdade do Esporão vet vi vilken gård det kommer ifrån och det är en trygghet för oss. Polyfenoler finns också i Grönt te, Kakao, och i många kryddor men i just oliven är effekten extra fördelaktigt då det hjälper till att motverka hjärt- och kärlsjukdomar. Det enkelomättade fettet är antiinflammatoriskt och ökar dina endorfinnivåer vilket i sig motverkar nedstämdhet och depression.

 

Bröd och olivolja

När det gäller bröd och Olivolja så är det ingen slump att just den kombinationen spridit sig över stora delar av världen. Bröd och Olivolja tillhör medelhavsdieten och är ett bra alternativ till frukosten såväl som ett mellanmål så länge man väljer ett bra bröd bakat på fullkorn. En snabbfrukost kan innehålla: en skiva bröd med Esporão Olivolja på samt frukt och kaffe

OFF YOU GO.

 

Esporão Olivolja

Herdade do Esporão en vingård och olivoljeproducent belägen i tillhörande områden Douro och Alentejo Portugal. Alentejo har störst variation av jordar och med sina varma och torra somrar samt milda vintrar gör det till en perfekt plats att odla oliver och druvor. Douro med sitt speciella klimat den får av Douro floden och variationen i berg och dalar. När man håller i en flaska från Esporão så känner man kvalitén till och med i flaskan och skillnaden mot billig olivolja blir total.

 

Steka i Olivolja

Olivolja är ett utmärkt alternativ att steka i, det är dock viktigt att man inte har för hög temperatur. En bra stektemperatur är mellan 150-180 grader och blir den så varm att det börjar ryka är Olivoljan skadad.

 

Olivolja och glass

Vi kan rekommendera för Olivoljefantasten att droppa på lite olivolja på vaniljglass, Seleccao Olivolja från Esporão lämpar sig extra bra för detta.

 

Följ oss i sociala medier

facebookinstagramyoutube