Nyhetsbrev från Lidköpings kommun

Logotyp Lidköpings kommun

Lidköping en välkomnande och hållbar kommun

Kommunen har genomfört en undersökning för att få en bättre förståelse gällande varför invånare väljer att flytta in respektive ut från kommunen. Svaren i denna undersökning var inte oväntade. Man vill att vi utnyttjar sjöläget mer och man vill se bättre kommunikation- och jobbmöjligheter. Dessa önskemål stämmer bra in på kommunens strategiska mål där vi 2030 skall bli minst 45 000 Lidköpingsbor, vi skall ha fördubblat antal besökare och det skall finnas jobb inom räckhåll för alla som vill bo i Lidköping och goda kommunikationer till och från utbildning och arbete.

Ett tredje svar handlade dock om någonting annat nämligen att man upplevde det svårt att komma in i gemenskapen som nyinflyttad. Här har vi alla ett ansvar. Som Lidköpingsbo skall det kännas självklart att stolt visa upp vår fina stad, vårt fantastiska föreningsliv och bjuda in till gemenskap.

I tider, tuffa som dessa är det än viktigare att vi bryr oss om varandra inkluderat näringslivet. Fortsätt närhandla, unna er och era anställda take away luncher emellanåt. Snart släpper vi 1 000 presentkort á 300:-/st i den stora Guldjakten. Dessa kort kan man vinna genom att hitta ledtrådar vid olika sevärdheter runt om i kommunen. Korten gäller sedan i våra butiker och på våra restauranger. Håll i och håll ut!

Anna Sundbom
Näringslivschef

 
Företagsbesök

Kommundirektör Ulrika Strandroth Frid och Kommunalråd Jonas Sundström tillsammans med Christer Saleryd.

Företagsbesök

Företagsbesöken fortsätter, dock i begränsad omfattning. Delar av kommunledningen tillsammans med näringslivschefen har besökt några av våra företag. På plats har man besökt Leif Åhl Verkstad och Saleryd AB. Bägge företagen är bra bevis på en levande landsbygd. Företagsbesök går även att göra digitalt vilket har skett med Fyrkantens Förvaltning. Alltid spännande att lyssna på alla pågående projekt. Extra tack för alla tips och idéer för att förbättra näringslivsklimatet i Lidköpings kommun.

 
Ny utbildning

Ny utbildning på Campus

I mycket hård konkurrens har Campus Västra Skaraborg av Myndigheten för yrkeshögskolan beviljats ännu en yrkeshögskoleutbildning, Operativ produktionstekniker med inriktning mot polymerindustrin. 
Utbildningen är framtagen i tätt samarbete med näringslivet och kommer att ge eftertraktad kompetens som branschen behöver.

- Det är fantastiskt att vi har fått den här utbildningen, efterfrågan är stark och vi är glada att Campus Västra Skaraborg har tagit utbildningen hit.  Som representant för näringslivet och ledningsgruppen kommer vi att stötta med det som behövs för att den ska bli lyckad och framgångsrik, säger Mathias Andersson, vd Elos Medtech..

 
Läs mer här
 
Fact movement

Lidköpings hållbara modevecka

kommer att genomföras 5-11 april med syftet att inspirera till hållbart mode och sprida kunskap om hur modekonsumtionen påverkar vår miljö. Detta arbete kommer i första hand vara ett samarbete mellan kommunen, handel och näringsliv, föreningar samt en del av det nationella projektet F/ACT Movement.  
Under Lidköpings Hållbara Modevecka kommer invånare, företag och föreningar som deltar att synas i press, på Facebook, Instagram och kommunens hemsida. Veckan kommer innehålla bland annat modevisning, föreläsningar och möjligheten att delta i livesända paneler där det diskuteras kring hållbart mode och vad man kan göra för att inspirera andra till att engagera sig för en bättre värld.
 
Vill du delta under Lidköpings Hållbara Modevecka, kontakta Maria Synnerdahl E-post: maria.synnerdahl@lidkoping.se

Assar Skövde

Digital industrifrukost

I pandemins spår ”åker” ASSAR ut på en ”digital roadtrip” och erbjuder en helt digital industrifrukost som riktar sig till tillverkande företag och teknikbolag i Lidköping.

Tid: Torsdagen den 25 mars, kl. 07:45 – 09:00 (du kan checka in från 07:30)
Plats: Helt digitalt, du får en länk dagen innan vi kör igång.
Målgrupp: Teknikbolag och tillverkande företag i Lidköping.

 
Anmäl dig via denna länk!
 
Rådhuset Lidköping

Fastighetsföretagarklimatet

Just nu kontaktar undersökningsföretaget Demoskop många av Fastighetsägarna GFR:s medlemmar. Syftet är att samla in svar till rapporten Fastighetsföretagarklimatet. Frågorna handlar bland annat om förutsättningarna för lönsamhet, kommunens hantering av plan-och bygglovsärenden samt samarbetet med kommunens tjänstemän. Sammantaget mäter rapporten förutsättningarna att bedriva fastighetsverksamhet i en specifik kommun. Om du har fått enkäten, gör din röst hörd och svara!

 

 

Lidköpings kommun lanserar ny webbplats.

- Det känns oerhört roligt att få publicera en servicewebb som utgår från besökarens perspektiv. Ambitionen är att det ska vara enkelt att hitta och använda våra självbetjäningstjänster. Vi har också förbättrat vår sökfunktion avsevärt då vi vet att många besökare går den vägen för att skaffa sig information, säger Anders Fyhr, Kontaktcenter- och kommunikationschef.

Det kommer även bli enklare att hitta öppettider, vi har en ny och förbättrad sorteringsguide och vi har skapat steg-för-steg-guider för olika processer som till exempel ”Så här gör du för att bygga ditt egna hus” eller ”Så här ansöker du om färdtjänst”.

 
Nya E-tjänster

Nya E-tjänster

Lidköpings kommun arbetar kontinuerligt med att digitalisera våra tjänster både gentemot allmänhet och er företagare. Nu har följande e-tjänster lanserats i självserviceportalen:

  • Registrering av livsmedelsverksamhet
  • Värmepump anmälan
  • Cistern anmälan
  • Hygien- eller hälsoskyddsverksamhet anmälan
  • Förorenade områden
  • Köldmedier installation/ konvertering anmälan
  • Köldmedier - Aggregat och Certifikatförteckning

 Tjänsten kräver att du har e-legitimation.

 
Länsstyrelsen Västra Götaland

Driver du enskild firma och har drabbats ekonomiskt på grund av coronapandemin?

Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare går nu återigen att söka.

Covid-19 har medfört negativa ekonomiska konsekvenser för många företagare. Regeringen har därför beslutat att förlänga omsättningsstödet till enskilda näringsidkare.

Den nya ansökningsperioden öppnar den 2 mars och ansökan kan göras till och med 30 april 2021. Läs mer på länsstyrelsens hemsida

Ung företagsamhet

Lidköping är värd för E-week Skaraborg

Saknar du UF-mässan? I år blir det en något annorlunda version E-week! Under några veckor, med fokus på v 11-12, bjuder Ung Företagsamhet in till möten, inspiration, LIVE-sändning och såklart massor av shopping!

Under E-week får UF-företagare i Skaraborg delta i digitala tävlingar, sälja sina produkter i UF-gallerian och deltaga på digitala aktiviteter.

Läs mer på deras hemsida.

Företagare och Covid-19

På kommunens hemsida har vi samlat viktig information och länkar till nationella, regionala och lokala åtgärder för att hjälpa näringslivet under Covid-19.

 
Läs mer här
 

För dig som prenumerant

Detta nyhetsbrev skickas ut till dig som tidigare har varit prenumerant på Tillväxt Lidköpings nyhetsbrev. Om du känner att du inte längre vill få information från oss kan du enkelt avsluta din prenumeration. Längst ner i sidfoten finns det en länk "Avsluta din prenumeration" som du kan klicka på. Om du vill se vilka uppgifter som finns lagrade om dig så klicka på" uppdatera profil"

 

Besök oss på vår webbplats eller i våra sociala kanaler

FacebookLinkedInTwitterInstagram
Platsvarumärke

Lidköpings kommun 531 88 Lidköping
Skicka E-post till oss
Tel: 0510-77 00 00
Besöksadress: Skaragatan 8

Vill du avsluta din prenumeration? | Klicka här!