Nyhetsbrev med senaste nytt från AllAgeHub. Du får detta nyhetsbrev eftersom du aktivt valt att prenumerera på AllAgeHubs nyhetsbrev. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här. 

 

En samverkansplattform för forskning, utveckling och innovation som främjar tillgängliga boendemiljöer och välfärdstekniktjänster.

 

I februari inleder Riksbyggen, RISE, Haparanda kommun och Hudiksvalls kommun ett innovationsprojekt för framtidens äldreboende. Projektet syftar till att få fördjupade kunskaper hur man kan bygga framtidens boende för äldre genom att ha fastigheten som nav för resursoptimering och bättre hälsa.

Läs mer om projektet här

 

Easy Reading är ett verktyg som gör innehåll på webben mer tillgängligt för personer med kognitiva svårigheter. Verktyget stödjer personer att kunna läsa, skriva, förstå och använda alla webbsidor på ett enklare sätt.

Läs mer om verktyget på hemsidan och få reda på hur du laddar ner det.

 

Hur kan vi arbeta tillsammans för att förbättra den digitala kompetensen hos invånarna? Den 29 januari 2021 arrangerade Västra Götalandsregionen en webbsänd konferens då ett gäng sakkunniga och forskare fick djupdyka i frågan. Nu kan man se filmerna från konferensen.

Se filmerna från konferensen

 

Till webbläsaren Chrome finns ett tillägg som ger dig som användare en simulator där du kan få insikt om hur en hemsida upplevs för personer med exempelvis synsvårigheter eller dyslexi.

Gå till tilläggets sida på Chrome Web Store

 

Se klippet där hemtjänst service i Eskilstuna berättar om hur en digital läkemedelsgivare fungerar och bidrar till ökad självständigheten hos brukare.

SVT Sörmlands sida med klippet

 

Tidskriften Äldre i Centrum som ges ut av Stiftelsen Stockholms läns Äldrescentrum har i nummer 4/2020 ett temaavsnitt om Digital välfärd. 

Mellan sida 36 och sida 70 har man samlat en mängd intressanta artiklar där digitaliseringen av vård och omsorg diskuteras.

Gå till tidskriften

 

Institutionen för tillämpad IT på Göteborgs universitet har släppt en rapport om hur Sundsvalls kommun arbetat målmedvetet med digitalisering. Rapporten beskriver hur en digitaliseringsstrategi vuxit fram genom en uppsättning förutsättningar.

Läs rapporten här

 

Levnadsvillkor och hälsa hos personer med funktionsnedsättning har utvecklats på ett fantastiskt sätt de senaste åren. Nu måste vi se till att kompetensen inom LSS-verksamheterna hänger med skriver Åsa Furén-Thulin, sektionschef SKR, på Socialtjänstbloggen.

Läs artikeln här

 

Vitalis är en konferens och mässa kring eHälsa och framtidens vård och omsorg. Den 18-20 maj 2021 genomför Vitalis genomförs en hybridkonferens och digital utställning med aktuella frågor inom digitalisering i vård och omsorg. AllAgeHub deltar med ett seminarium om vår användardrivna testbädd.

Länk till konferensens hemsida

 
FacebookLinkedInHome Page

Dela nyhetsbrevet på:
Facebook | LinkedIn | Twitter

AllAgeHub

Ett initiativ av GR-kommunerna Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö med Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) som projektägare.

Samverkansparter

Forskningsmiljöerna AgeCap och GPCC vid Göteborgs Universitet, Centrum för vårdens arkitektur och Design & Human Factors vid Chalmers tekniska högskola, Centrum för välfärdsstudier vid Högskolan i Borås

Studieförbundet ABF
Studieförbundet vuxenskolan

Pensionärernas riksorganisation (PRO)
SPF Seniorerna

Funktionsrätt Västra Götaland
LaSSe Brukarstödcenter
Nationellt kompetenscentrum Anhöriga
Our Normal

Business region Göteborg
Sahlgrenska Science Park
VGR – Koncernstab Hälso- och sjukvård – Vårdens digitalisering,
DART och AI Sweden
Västkom

Finansiärer

13 GR-kommuner 
Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö

Vinnova

Västra Götalandsregionen
Regionutvecklingsnämnden