Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Grattis Petter!

Värmdö Fågelklubbs tävling i att observera så många arter som möjligt under februari, populärt kallad Februariracet, är avgjord. Vinnare av vandringspriset är Petter Westberg, som fick in totalt 74 arter under månaden. 15 personer deltog i tävlingen, och i mitten av februari var det ännu stenhårt i toppen, men sedan gjorde Petter ett ryck och den luckan släppte han aldrig. Han avslutade grandiost under sista tävlingsdagen med två (!) tjädertuppar i Kullaskogen på Ingarö. Petter observerade åtta fler arter än förra årets segrare Carl Bredberg, som kom upp till 66. Två av arterna som gladde deltagarna på februariracet var sparvuggla och vattenrall.

VFK med i Friluftsrådet

Värmdö Fågelklubb är nu medlem i Värmdö kommuns Friluftsråd, som kommer att träffas två gånger per år. Flera andra föreningar med friluftsanknytning är med, bland annat Sportfiskarna och Friluftsfrämjandet. Syftet är att utbyta information och kunskap med varandra. Detta år kommer flera av VFK´s arrangemang att vara med i kommunens satsning på Friluftslivets år – Luften är fri!

Ha en trevlig skådarvår!

Nyhetsbrev 2.2021


Sparvuggla. Foto: Magnus Rydén

Årsmötet 23 mars blir på Zoom!

På grund av utvecklingen av pandemin och den accelererande smittspridningen just nu,har styrelsen beslutat att hålla årets årsmöte tisdagen den 23 mars kl. 19.00 digitalt via en länk på Zoom. Vi hoppas att alla som hade tänkt att gå på ett ”fysiskt” årsmöte kommer att vilja vara med digitalt. För det behöver man en dator, en surfplatta eller en smartphone. Man behöver inte ladda ner någon app, utan länken till mötet mejlas i god tid före kl.19:00 och sedan är det bara att klicka på länken.

Anmäl dig till årsmötet genom att mejla klubbens kassör Maria Böhm(maria.p.boehm(at)gmail.com) senast tisdag 16 mars. Då kommer du att få fler praktiska instruktioner kring Zoommötet tillsammans med samtliga årsmöteshandlingar. Dagordning, verksamhetsberättelsen, och förslaget till verksamhetsplan och  budget finns på hemsidan. Vi vill också påminna om att motioner ska komma styrelsen till del senast måndag 15 mars.

Varmt välkommen till Värmdö Fågelklubbs årsmöte 2021!

Vattenrall. Foto: Bo Stjernbring

Har du betalat medlemsavgiften?

Vi påminner dig som inte gjort det än att betala medlemsavgiften för 2021: 50 kr för fullbetalande medlem (25 kr för ungdom upp till 25 år samt för familjemedlem). Avgifterna för 2021 bestämdes vid årsmötet 10 februari 2020.

Enklast är att swisha till nummer: 123 386 04 83, annars bankgiro 648-9215 (ange namn vid giroinbetalning så vi vet vem den kommer ifrån).


Nyhetsbrevet ges ut av Värmdö Fågelklubb. Redaktör och medlemsansvarig är Majna Gemsjö, majna(at)majna.se. Mer information om klubben: www.varmdofagelklubb.se. Välkommen också att gå med i vår Facebookgrupp.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Värmdö Fågelklubb. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.