Kontakten

Mars 2021              

Dagens tema: balans och virtuella resor

Hej ##firstname##!

Vad skönt att våren närmar sig (för den gör väl det), eller hur!
Nu är det full fart för vår del, med nya glada kundkontakter och en positiv framtidssyn. Hoppas att det är ett bra läge för din del också och att arbetet fungerar som det skall. ActiLeg finns här för att underlätta vården och öka välbefinnandet för äldre och andra, som önskar sig en behaglig rörelseträning i samarbete med en medmänniska. Tillsammans är dubbelt så roligt!

Vad är nytt?

Leveranserna igång
Leveranserna är normala igen efter ruschen i slutet av förra året då lagret tog slut, med nya ActiLeg:ar i lager och tidigare beställningar levererade. Bland de orter som nu har fått sina leveranser märks Varberg, bilden nedan är från leveransdagen i mars.

Varberg, mars 2021.

"Hemma hos"-reportage på gång.
Vi hoppas kunna återkomma framöver med reportage från ett antal kunder som delar med sig av sina erfarenheter. Om ni använder någon eller några av våra produkter och vill vara med i ett nyhetsbrev framöver, så hör gärna av er så att vi kan försöka göra ett litet "hemma-hos"-reportage hos er, kanske även som en DVD på vår hemsida!

 

Litet eftertanke

Att ge är att få

Ibland kan det lilla vara stort.
Att besöka någon, ge litet tid och helt enkelt vara sällskaplig en stund, kan vara värdefullt för båda. Att handla hem varor till någon, ringa, maila, video-mötas, att luncha tillsammans, att bara vara med ett tag, kan förgylla dagen. För båda parter. Idag hjälpte jag en kompis att lyfta en tung sak, man måste vara två här. Enkelt, men det uppskattades, det var roligt att få träffas igen!
Ge glädje, få glädje: high five!!

Visdomsord, från Bed&Breakfast i Halland

För några år sedan bodde jag på ett fint Bed & Breakfast i Halland, i samband med TV-inspelningen på Gekås i Ullared (där ActiLeg var med, jättekul!). Vid frukosten fanns denna fina skylt, som etsade sig fast i mitt och mobilens minne.

 

Månadens bild

Uddevalla i sommartid, tidigare bild.

I mars månad levererade vi några ActiLeg:ar till bland andra Uddevalla och Tjörn, vi tackar och bugar och hoppas att pensionärer och vårdpersonal kan få gemensam nytta och glädje av dem!

 

ActiLeg och Memoride till Visby!

Med stor glädje levererade vi ActiLeg och Memoride till Visby i slutet av februari. Leveransen innefattade även en introduktionskurs till Memoride och en kort visning av ActiLeg. Under kursen gjorde deltagarna korta digitala resor till olika platser, bl.a. Paris (se bilden). Vi höll gott avstånd till varandra i den stora lokalen och alla hade munskydd och spritade händer: den höga säkerheten uppskattades av oss alla!

Tack till Gotlands Sjukhem!

 

Se Memoride via Internet

Digitala resor via Internet: vi ordnar gärna med en visning av Memoride via Internet för den som är intresserad. Kontakta oss gärna direkt för att boka in en passande stund så kan vi i lugn och ro titta närmare på Memoride tillsammans. Vi kan besöka redan inlagda platser eller tillsammans lägga upp nya resvägar, där Google Street View har filmat: det finns väldigt mycket att välja bland både inom och utom Sverige.

 

Treax balans-webinariet: se inspelningen

Missade du vårt Treax balans-webinar den 11/3, där Innovaid presenterade Treax?
Innovaid är produktägare till Treax-plattorna och genomförde webinariet, stort tack för det. Vi spelade in det och det finns på Internet.

Ange koden xt^dn*1& för att se inspelningen.

 
Till Treax-webinariet
 

ActiLeg-webinarium på gång

Förberedelserna för vårt första webinarium om ActiLeg är på gång, vi räknar med premiär under april månad. Inbjudan kommer i nyhetsbrev framöver, med länk för att anmäla sitt deltagande. Tanken är att vi skall ha en chatt igång under sändningen och att vi sedan i slutet går igenom frågorna tillsammans.

 

Mer via Internet: 102-åring i USA

Har du sett Youtube-filmen från demensboendet i USA?
En 102-årig dam har kvar sina kunskaper i att spela piano, till mångas glädje: kolla in vad som händer på boendet när hon spelar! Inte minst ökar den fysiska aktiviteten när "kollegorna" börjar dansa till musiken.

 
Se filmen
 
 

Har du sett en Ferrari?

Då vet du vad som var den färgmässiga förebilden när ActiLeg designades!
Designern som formgav drivenheten föreslog att vi skulle göra den "Ferrari-röd", personligen känner jag att det var ett mycket gott val. Många av våra kunder har sagt att de gillar färgen, den lyser upp litet mer än om den hade varit kanske grå, blå, vit eller svart (vanliga färger inom vården). Dessutom har det sagts att den röda färgen är bra vid demenssjukdom, den syns tydligt. Tycker du att vi kom nära Ferrarins röda färg?

 

Vill du dela med dig?

FacebookLinkedInTwitter

Tack för att du läser brevet, hör gärna av dig med tips och eventuella frågor.
Om du inte vill få fler nyhetsbrev från oss så kan du avprenumerera längst ned på sidan.

Hälsningar från Sten.

ActiLeg AB, Träffgatan 2, 136 44  Handen
Tel: 0702-838365        e-post: info@actileg.com       Hemsida