Välkommen till vårt nyhetsbrev

 
Läs nyhetsbrevet på webben →
 

Du får detta nyhetsbrev för att du finns i våra register. Du kan avsluta prenumerationen längs ned i detta utskick

 

April 2021

 

Så hjälps vi åt under pandemin

Illustration av coronavirus i närbild

Illustration: Ulrika Weinz

Med anledning av Covid-19 (Coronaviruset) vidtar vi på PiteBo försiktighetsåtgärder för att förhindra spridningen.  Undvik att besöka oss. Det gäller såväl vårt kundcenter som våra bovärdskontor. Vi uppmanar dig istället att ringa, mejla eller använda vår hemsida. Kundcenter hanterar endast in-och utlämning av nycklar manuellt.

Vad du som hyresgäst bör tänka på

Om du eller någon i din familj är sjuk – gör endast akuta felanmälningar. En akut felanmälan exempelvis vattenläcka, trasiga elledningar eller kyl/frys som inte fungerar. Har du inbokade besök i närtid och är sjuk eller har symptom ber vi er avboka dem.
OBS! Vid besök av din bovärd, håll avstånd – gå ut eller gå till ett annat rum.

Längre svars- och väntetider

Om vi får medarbetare som blir sjuka kan våra svars- och väntetider komma att bli längre. Vi  kan också tvingas prioritera om våra arbetsuppgifter. Vi hoppas och tror att du har förståelse för detta.

Tack för visad hänsyn!

 
Läs mer →
 
 

Avgift på våra gästparkeringar

Från och med 1 februari 2021

Från den 1 februari 2021, införde vi parkeringsavgift på alla våra gästparkeringar. Avgift gäller från och med att de nya parkeringsskyltarna kommer på plats, vilket varierar lite beroende på område. Taxan är 5:-/tim. Max 60:-/dygn. Avgiften kommer att skapa cirkulation och därmed öka möjligheten för våra hyresgästers gäster att parkera på platser avsedda för ändamålet. Många gästparkeringar används i dag i annat syfte.

 
Läs mer →
 
 

Nu säljer vi våra fastigheter i Blåsmark och Hemmingsmark

Ett välskött bestånd bestående av 28 hyresrätter. Fastigheterna säljs alla tillsammans och visas enligt överenskommelse.

 
Läs mer →
 
 

Tryggt, smart och säkert

Foto: Ulrika Weinz

Vi vill att alla våra hyresgäster ska känna sig trygga i sitt hem. För att bidra till det uppdaterar vi eftersom våra fastigheter med nya tamburdörrar och säkra digitala lås.

Vi ersätter samtidigt de gamla mekaniska låsen i fastighetens samtliga dörrar, exempelvis port, tvättstuga och soprum med det nya smarta, digitala låssystemet iLOQ. Ett låssystem med många fördelar som skapar trygghet för dig. 

 
Läs mer →
 
 

Bry dig!

Illustration: Ulrika Weinz

Våld i nära relationer - vanligare än du tror

Vi har nyligen gått ut till alla våra hyresgäster med ”Bry dig! ” – en liten skrift som kan fungera som stöd och vägledning för den som blir utsatt för våld i hemmet, eller den som märker att någon annan blir det. Eftersom vi befinner oss i mitt i en pandemi känns den här informationen extra viktig. Vi hoppas att du har fått den i din brevlåda.

 
Läs mer →
 
 

Stambyte Storgatan 12-14

Äntligen är det dags för standardhöjning på Storgatan 12 och 14 

När vi nu planerar vi stambyte, med tillhörande övrig renovering. Badrummen helrenoveras med klinkergolv och elkomfortvärme, kaklade väggar, duschvägg i glas. Vi räknar med att dra igång i början av augusti 2021 och vara klara vid årsskiftet 21/22.

 
Läs mer →
 
 

Nya hissar på Hamnplan 2, 6 och 10

Hissbyte på Hamnplan 2, 6 och 10 startar i mars 2021 och kommer att påverka våra hyresgäster på den adressen en aning. 

Arbetet beräknas ta fem veckor per trappuppgång och vi inleder arbetet på Hamnplan 2A, går sedan vidare till 2B,  fortsätter med 6A och så vidare... Alla hissar planeras vara utbytta och klara under hösten 2021.

Under hissbytet, som pågår i varje trapphus i fem veckor, kommer hissen tyvärr att bli obrukbar. Trapphuset påverkas inte så det går bra att använda trapporna.  Arbetet kommer ibland också att medföra störningar och oljud vardagar mellan kl 07-16.
Vi hoppas att ni som berörs har tålamod.

 
Läs mer →
 
 

Nya innergårdar på Wåhlinsgatan

Foto: Peter Nilsson

Just nu pågår renovering av innergårdarna 
Alla innergårdar på Centrum renoveras och nu har turen kommit Wåhlinsgatan 3- 6. Gårdarna blir i stort sett lika med cykelhus, planteringar, sittplatser och pergolor men aktivitetsytorna kommer att skilja dem åt. 

 
Läs mer →
 
 

Vi renoverar Källvägen 1

Foto: Ulrika Weinz

Planerad start sommaren 2021
Vi planerar nu omfattande renoveringarav Källvägen 1. Förskolan lämnar sina lokaler som återställs till hyreslägenheter och i samband med det kommer vi att renovera avlopp och vattenledningar, byta ut elsystem och installera nytt fläktsystem i samtliga lägenheter. Alla får ny wc/dusch och där utrymme finns förbereder vi  för tvättmaskin och torktumlare. Arbetet startar sommaren 2021 och vi beräknas vara klara i mars 2022.

 
Läs mer →
 
 

Hyresjurist till PiteBo

Foto: Lennart Jönsson

PiteBo rekryterar Mikael Renqvist,
idag processjurist på Hyresgästföreningen i Luleå

Min inställning är att alla har rätt till ett bra hem till en skälig kostnad och hyresrätten som bostad är viktig för att säkerställa detta. PiteBo är ett välskött bolag som strävar att bli ännu bättre. Jag tycker det ska bli spännande att vara med om det, säger Mikael Renqvist.

 
Läs mer →
 
 

Kortfilm om elevbygget på Berget

Foto: Ulrika Weinz

Under våren producerar vi en kortfilm om elevbygget på Berget. En berättelse om det  unika samarbetet mellan PiteBo och byggprogrammet på Strömbackaskolan. 

 
Läs mer →