Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.Mohawk är dagens fokus med lansering av en IPA och inte mindre än 3 olika öl som är fatlagrade. 

Ni hittar en intervju med Stefan Gustavsson på Beernews där han berättar lite om detta projekt. 

"Det är första gången jag gör fatlagringar på hemmaplan, jag har haft fat nere i Belgien tidigare, säger Gustavsson.

Bland annat på grund av sjukdomen har ölen fått ligga till sig lite extra, och det blev aldrig någon premiär för de här tre ölen i fjol, då Mohawk fyllde tio år."

Mohawk Bourbon Barrel Aged Obsidian Stout 10,5% - SB.35514 - 49,90kr 

Grundölet är inspirerat av Guinness Foreign Extra Stout och efter fatlagringen beskriver Gustavsson ölet som en torr imperial stout på tio procent

Mohawk Grand Cru On The Rocks 7,1% - SB.35564 - 99,90kr

En mörk lager som legat i öppna jästankar för att ta in mjölksyra. Ölet har sedan legat på träfat i 18 månader och dessutom varit lagrat på flaska i ett år.

Mohawk Grappa Barrel Aged Baa Baa Barleywine 14% - 69,90kr

Baa Baa har legat på italienska grappafat och där fått med sig en speciell smak. En del grappa fanns dessutom kvar i faten så ölet landade på hela 16 procent. Ölet har legat 18 månader på fat. - Jag gillar att det kommit med tanniner från frukten och skalet, det balanserar upp det söta i ölet

Mohawk Mareld West Coast IPA 6,3% - SB.35601 - 33,90kr

Mareld är en India Pale Ale i, vad som nu kan sägas är, klassisk amerikansk västkuststil.

En ljus maltbas med Pale Ale och ljus karamellmalt har fått en rejäl dos humle med toner av tallbarr och citrus, och inslag av tropisk frukt.

Detta har förjäst med en neutral amerikansk ale-jäst


"The Thornbridge story began back in 2005 when the founders Jim Harrison and Simon Webster recruited two young brewers to brew on a second hand 10-barrel kit in the grounds of Thornbridge Hall."

Visst är det ett spännande bryggeri som brygger skön öl för alla smaklökar, oavsett om du är såld på hardcore IMP Stout, syrligt eller bara älskar en lättdrucken Pale Ale.

Denna vecka kör vi en lansering på deras galna, underbara, otroligt fantastiska Necessary Evil IMP Stout på hela 13%!! Nästan så man får hår på bröstet.......

"Necessary Evil is a lovingly crafted imperial stout, aged for 8 months in bourbon barrels. Aromas of sweet bourbon, vanilla and oak from the ageing process combine with rich chocolate, roasted malts and caramel from the base beer. Soft and silky, Necessary Evil has layers of complexity and flavour unlike any other."

Förutom lanseringen på Systembolaget så finns denna sköning endast på 1 krog i hela Sverige och det är Bishops Arms Vasagatan som även har en del Thornbridge-gott på fat, flaska och burk. 


"Humlearomatisk smak med tydlig beska, inslag av passionsfrukt, aprikos, grapefrukt, torkad ananas och tallkåda", så beskriver Systembolaget denna IPA från Danmark och här är jag nog böjd att hålla med. 

/Gonzo 

Hornbeer är ett ekologiskt mikrobryggeri i Kirke Hyllinge, som under många år har bryggt läckra specialöl med roliga etiketter och en unik smak.

De är ett CO2-neutralt och hållbart bryggeri med otaliga smaker - definitivt någon som passar dig!

De är ett ekologiskt bryggeri som tillverkar specialöl sedan 2008. Bryggeriet är särskilt känt för sitt breda utbud, och kan därför erbjuda allt från fruktöl till kraftiga stouts. Hos dem hittar ni öl garanterat kommer att uppskatta.


Jukkasjärvi Pilsner 4,7% - SB.50620 - 21,90kr

Läskande med en härlig humlekaraktär och beska.

Jukkasjärvi Cloudberry Cider 4,5% - SB.35610 - 21,90kr

Fruktig, söt smak med inslag av äpplen och hjortron.

Jukkasjärvi Arctic Raspberry Cider 4,5% - SB.35613 - 21,90kr

Bärig, söt smak med tydlig karaktär av åkerbär.

 Jukkasjärvi Spirits

Vi är stolta över alla naturrikedomar som norra Sverige erbjuder. Den känsla av frihet och renhet som man känner här. Vi har inspirerats av de kraftfulla bärens smaker och det klara rena vattnet, vatten som porlar i våra bäckar och älvar ner till kusten.

Vi har tagit fram drycker som ska inspirera och påminna om krafterna i den norra delen av Sverige. Vi kallar det ”a touch of Swedish Lapland”.


"Third Barrel Brewing Born And Brewed In Dublin, Ireland"

We make beer…… and lots of it.Third Barrel is a unique concept, a collaboration brewery between Stone Barrel Brewing and Third Circle Brewing who have combined their experience, resources, love for brewing and absolute passion for beer to create one of Irelands most cutting edge breweries.Currently one of Irelands highest rated brewies on Untappd, we’re currenly spreading the ThirdBarrel love to 11 counries. Ireland, Spain, France, Sweden, Norway, Denmark, Holland, Portugal, Switzerland, UK and Italy.

"No messing around with this beer. No lactose, No flavourings and definitely no pastry!. This Is just a proper, straight up, porter. Rich and full bodied with BIG flavours of dark chocolate, burnt toast and extremely satisfying`. Porter as it should be!"


Agave kokas fem dagar i stenugn under jorden. Agaven krossas därefter med stenar. Metoden kallas Tahona och har använts i 500 år. Den krossade agaven får sedan jäsa fyra dagar i öppna jäskar utomhus. Därefter följde dubbel destillering i enkelpanna av koppar om 200 liter.

En mycket smakrik mezcal med en viss rökighet, inslag av stenfrukt såsom äpplen och päron, färska örter, citrus och agave.

Mezcales de Leyenda är ett småskaligt destilleri och producerar mezcal från olika platser och av olika sorters agave De var en av de första producenterna som har producerat olika typer av Agave ifrån olika regioner i Mexico.  Pelotón de la Muerte är tillverkad hos Cutberto Santiago med familj.


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj 2019, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

 

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

 

---

Skicka vidare till en kollega

 

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se 

 

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

 

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.