Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

DETTA HÄNDER I MOVES - MARS 2021


Nystart!

Den 25 februari startade en ny Moves grupp på Fristad folkhögskola. Deltagarna är mellan 21 och 29 år gamla och efter att flera tidigare grupper haft en majoritet av manliga deltagare har den här gruppen en jämn könsfördelning med 4 kvinnor och 4 män.

Kvinna och man står på våg i balans. Illustration.

Fas 1 pågår i drygt nio veckor och under de veckorna ligger mycket fokus på att bygga upp grupp, få deltagarna att lära känna varandra och skapa en lagkänsla.  Tiden i fas 1 används också för att planera framåt, både för vistelsen i Kalix men även efter hemkomsten - vad blir nästa steg efter Kalix, studier eller arbete?

Deltagarna skriver personliga brev till våra kontakter uppe i norr - socialpedagogerna Kristina och Jimmy, båda blir viktiga personer för deltagarna när de väl är på plats i Kalix. Kristina och Jimmy hjälper till med att hitta lämpliga praktikplatser så att allt är klart när deltagarna anländer i början av maj.

VÅRENS UPPLÄGG:

Fas 1, 9 veckor (tors 25/2 - fre 30/4) innefattar aktiviteter enskilt samt i grupp med inslag av coaching, arbetsträning, samt annan relevant förberedelse.
Fas 2, 6 veckor (mån 3/5 - fre 11/6) innefattar praktik i Kalix. Varierande utbud av praktikplatser som är anpassade efter individens behov.
Fas 3, 2 veckor (mån 14/6 - tors 24/6, med möjlighet till uppföljning fram till ev. studiestart i augusti) innefattar summering och avslut med berörda parter.

Även om en ny grupp precis startat finns det möjlighet att ansöka om att delta i Moves. Vi tar emot intresseanmälningar löpande året runt!

Anmälningsblankett finns på sjusam.se - där finns även mer information om Moves.

När nästa rekryteringsfas startar hör vi av oss till alla som anmält intresse.

Resultat

Vägvisare med texten "results". Illustration.

Gruppen som var i Kalix i höstas har nu avslutats och vi har sett flera goda resultat från de som deltog: en deltagare studerar på heltid, en annan har precis flyttat upp till Kalix där en anställning väntar och för en tredje väntar ett löfte om anställning i Kalix så fort körkortsutbildningen är klar! 

Alla bevis på stora stegförflyttningar framåt för personer som stått långt från sina mål om egen försörjning innan Moves. 

 


KONTAKT

Malin Karlsson - projektledare
malin.karlsson@sjusam.se
073 – 140  27 64

Mikael Törnqvist - projektmedarbetare
mikael.tornqvist@sjusam.se
073 – 200 33 72

facebookhomepage

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter