Ett nyhetsbrev från Colombine Teaterförlag. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


RES MED COLOMBINE!


Följ med i Colombines privatchartrade och klimatneutrala fantasiflygplan, så far vi ut över världen.
Håll i hatten, nu åker vi:

Först tar vi en sväng genom Danmark för ett western-äventyr med den SIDSTE DILIGENCE FRA LYKKENS BY (Jokkum Rohde). Vi lämnar saloonen och far vidare till AMSTERDAM (Maya Arad Yazur) där en nästan 80 år gammal gasräkning sätter griller i huvudet på en gravid violinist. Färden bär vidare till Tyskland där Goebbels bor i Führer-bunkern, nej han dog inte, han sitter förskansad där och sänder radio i HITLER ON THE ROOF (Leah Reman). I Berlin möter vi även mannen med det omöjliga namnet, som är säker på att det var han som orsakade murens fall med sitt enorma organ: HJÄLTAR SOM VI (Thomas Brussig). Och inte kan vi låta bli att slinka in på sjukhuscaféet och uppleva den spirande kärleken mellan Dana och Mike i THE UNKNOWN CITY (Anis Hamdoun).

BIld: Abby0427yoga/Unsplash

Nu längtar vi till havet så vi far till Kanarieöarna och går på DET EUROPEISKA BRÖLLOPET (Margareta Garpe). Vi åker vidare till Sicilien, dit också Anna och Mats har rest för att lappa ihop sitt äktenskap i UR VULKANENS MUN (Helena von Zweigberk). Grekland lockar så klart med resornas resa: ODYSSÉEN (Homeros/Anders Duus). Nu byter vi färdsätt ett slag och reser med BALKAN EXPRESS (Irena Kraus), men i Rumänien stannar vi i nio nätter för att på nära håll få skåda den enastående kärlekshistorian i HISTORIEN OM PANDORNA berättad av en saxofonist som har en väninna i Frankfurt (Matei Visniec).

Bild: Free-Photos från Pixabay

Det är dags att byta kontinent! Vi far söderut och landar i Afrikas ljusa hjärta och får höra BERÄTTELSER PÅ TIDENS STRAND (Henning Mankell). När vi ändå är så internationella passar vi på att följa med till Nya Zeeland i det vackra JULORATORIET (Göran Tunström) och i Australien firar Susan sin 60-årsdag med klang och jubel i JUST THE TICKET (Peter Quilter). Någonstans på en ö möter vi fyra xenofobiska TURISTER (Magnus Dahlström) på lyxsemester, inklusive allt. I Sydamerika finner vi biståndsarbetaren Manne och hans "medföljare" Lilli som inte längre vet i vilket land de befinner sig. Manne bryr sig inte, bara det finns bra tennisbanor: RØDT OG GRØNT (Astrid Saalbach).

Foto: Comfreak/Pixabay

På vägen tillbaka mot Europa mellanlandar vi i en fantastisk historia på en ö mitt ute i Atlanten, BORTOM VÄGS ÄNDE (Zinnie Harris). Vi tar en sväng inom Ryssland och hotellrummet i Moskva som de båda pigga 60-årigarna Maggi och Irma ofrivilligt delar på CHARTERRESAN (Marit Tusvik). Estland bjuder på stark europeisk nutidshistoria i NÄR DUVORNA FÖRSVANN (Sofie Oksanen). I Finland tittar vi in på shoppingcentret Happiness och möter de på grund av havshöjningen evakuerade kustborna och hör SÅNGER VID RANDEN AV ETT GRÅTT HAV (Pipsa Lonka). Vår sista anhalt blir den norska fjord vid vilken han, hon och sonen i år bestämt sig för att stanna hela långa sommaren. Det är så VAKKERT (Jon Fosse) här så vi blir nog också kvar ...

Foto. Andrew Neel/Unsplash

Klicka på pjästiteln för att komma till vår hemsida och läsa mer om en pjäs!


Vill du läsa? Eller behöver du andra pjäs-tips?

Skriv till oss på info@colombine.se

Håll er friska!

/Berit, Sara, Lena & Rickard


Colombine teaterförlag, Gaffelgränd 1A, SE-111 30 Stockholm, tel: +46 (0)8 411 70 85/46 (0)8 411 80 85, E-post: info@colombine.se

facebooktwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du arbetar med scenkonst eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.