SENASTE NYTT OM STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDNING
Har du problem med visningen? Se e-nytt i online i din webbläsare >>
Tipsa en vän om E-NYTT >>  Avsluta prenumeration >>

2021-02-25

Uppdaterade PowerPoint-presentationer:
- Att söka till högskolan
- Eftergymnasiala studievägar

Ny affisch Särskild behörighet

Nu kan du beställa två uppdaterade PowerPoint-presentationer: Att söka till högskolan samt Eftergymnasiala studievägar. Presentationerna levereras i PowerPoint-format och som pdf-fil. Beställ i webbshopen och ladda ner direkt.

Utförlig handledning

Det ingår utförlig handledning till båda presentationerna med genomgång, tips och kommentarer för dig som ska använda presentationerna. Handledningarna hittar du även på tremedia.se under menyn Kostnadsfria nedladdningar.

Anpassa själv utefter målgrupp

Båda presentationerna är helt "öppna" och du har själv möjlighet att göra ändringar och tillägg. Du kan även lägga till och ta bort bilder och själv bestämma upplägget utifrån just din målgrupp. En annan fördel är att du kan kombinera Att söka till högskolan samt Eftergymnasiala studievägar. De har samma grafiska utformning och illustrationerna är gjorda av samma illustratör.

 
Beställ - Att söka till högskolan
 
 
Beställ - Eftergymnasiala studievägar
 
 
Ny affisch Särskild behörighet

Nu uppdaterad!
Affisch Särskild behörighet till högskolan

Sedan vi sist tryckte affischen som presenterar "Särskild behörighet till högskolan” så har det skett en del förändringar när det gäller motsvarandebedömningar. Nu finns en ny affisch att beställa med måtten 50 x 70 cm (det mindre affischformatet).

Affischen ligger på tryck i skrivande stund och leverans kommer att ske till alla som beställt vecka 9.

 
Beställ affischen Särskild behörighet
 
 

Kostnadfri pdf!
Meritkurser och meritpoäng

Vi har även tagit fram en pdf-fil med en översikt för meritpoäng och meritkurser. Den går i samma stil som affischen “Särskild behörighet” och är kostnadsfri att ladda ner och skriva ut eller dela med eleverna. Pdf-filen med meritpoäng och meritkurser finns även att ladda ner för eleverna på webbplatsen www.programvaljaren.se.

 
Ladda ner kostnadsfri pdf med "Meritpoäng och meritkurser"
 
Meritkurser och meritpoäng
 

Ny insats ska hjälpa nyanlända att få jobb snabbare

Intensivåret är en ny inriktning för nyanlända som deltar i etableringsprogrammet. Under ett år får deltagare ta del av en kedja av språkutbildningar och arbetsplatsnära insatser som intensiv praktik i högt tempo i kombination med intensivt stöd från Arbetsförmedlingen. Målet är att lika många kvinnor som män ska komma i arbete inom ett år.

 
Arbetsförmedlingen satsar på intensivår för nyanlända
 
 

Svaga resultat av regeringens satsningar på högskoleutbyggnad inom bristyrken

Regeringens omfattande satsningar på att bygga ut högskoleutbildningarna inom vissa bristyrken har inte givit önskat resultat. En förklaring är att problemet snarare har varit brist på sökande än på antalet utbildningsplatser. Riksrevisionen rekommenderar regeringen att förbereda liknande satsningar betydligt bättre.

 
Regeringens utbildningssatsning för bristyrken når inte målen
 
 

Folkhögskolan vändpunkt för många unga i utanförskap

I Sverige är det närmare 150 000 unga som varken arbetar eller studerar. För att kunna få goda levnadsvillkor och makt att påverka och forma sin framtid krävs att man etableras på arbetsmarknaden. Folkhögskolan spelar en avgörande roll för många unga som riskerar ett liv i utanförskap.

 
Folkhögskolans betydelse för unga i utanförskap
 
 

Följ oss gärna på Facebook
och besök vår hemsida med webbshop!

FacebookHome Page

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här →

Tremedias e-nytt skickas ut oregelbundet.
© Tremedia i Borås AB 2021