Nyhetsbrev med senaste nytt från Hovgården. Problem att visa det? Visa utskicket i webbläsare.

Torsdag 25 februari 2021

Vi går mot ljusare tider!

I dubbel bemärkelse så stämmer rubriken in. Dagarna blir ljusare och ljusare samtidigt som vi även börjar kunna ana att man snart kan börja vaccinera sig, så visst känns det hoppfullt. Men än så länge får vi leva efter det gamla mantrat håll i och håll ut.

Vi har nu gjort klart arbetet med den nya prislistan och kommer göra en prishöjning den 1 april. Denna höjning beror på skatter som höjdes vid årsskiftet, dels deponiskatten och även förbränningsskatten. Se längre ner i detta nyhetsbrev.

Nu kör vi sorteringsplattan i egen regi, personalen börjar komma in i arbetsuppgifterna, de nya slipar på sorteringsvanan och sorteringshastigheten. Vi börjar även titta framåt på nya projekt här ute på anläggningen, så som ny sorteringsplatta, lakvattenrening och mycket annat.

 

Conny Karlsson

Sektionschef
Hovgården


Ny prislista från 1 april pga skattehöjningar

Som tidigare nämnts kommer vår prislista att revideras och ändringarna börja gälla den 1 april. Prisändringarna gäller de fraktioner som omfattas av deponiskatt och förbränningsskatt då dessa höjts med 15 respektive 25 kr. Samtliga fraktioner och prisändringar syns i tabellen. För våra rabattkunder gäller samma rabattsats på de nya priserna som tidigare.


När vi vänder kompoststrängarna på vintern kan det ryka en del. I Uppsala komposterar vi inte matavfall, det blir biogas. Exempel på material som vi komposterar är park och trädgårdsmaterial bestående av löv, gräs och smågrenar.

Vår komposteringsyta

Kompostering är en ganska lång process som kan pågå i upp till ett år. Viktiga delar i komposteringsprocessen är att hålla rätt fukthalt på materialet och att det finns god syretillgång.

Första steget i komposteringen är att vi blandar de olika material vi ska kompostera med varandra så att fukthalten blir rätt. Sedan läggs materialet upp i strängar med hjälp av hjullastare, när detta görs blandas luftens syre in i materialet och komposteringsprocessen tar fart. Under komposteringen kommer kärnan av strängarna upp i en temperatur omkring 70 grader. Strängarna vänds en gång i månaden till dess att komposteringen är klar, detta tar mellan 6 och 12 månader. 


Martin - driftledare

Först ut att presenteras från vårt nygamla gäng på Hovgården är Martin! Martin är driftledare och ser till att alla maskinförare vet vad de ska göra och att den dagliga driften flyter på bra. Med 13 års erfarenhet av att köra grävmaskin och hjullastare på Hovgården är han rätt person att fråga när det dyker upp frågor kring var man ska tippa, svårsorterade material på sorteringsplattan eller andra oväntade problem.

Martin når du på telefonnummer 018-726 03 15 eller e-post martin.landstrom@uppsalavatten.se.


Visste du att...

61 procent av allt material som inkom till Hovgården under 2020 gick till materialåtervinning? 17,5 procent användes på anläggningen som konstruktionsmaterial medan de resterande 43,5 procenten lämnade anläggningen för bland annat återvinning av metaller och spridning av slam på åkermark.


Besök oss på Hovgårdens webbplats där du hittar blanketter och prislistan.

Du når alltid anläggningen på telefon 018-727 93 80
eller e-post hovgarden@uppsalavatten.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, .klicka här

Sent with Get a Newsletter