Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

V 8, 2021

Nyhetsbrev

Välkommen till Hallands Släktforskarförenings nyhetsbrev! Nyhetsbreven skickas till våra medlemmar samt till dom som har tecknat sig för utskicken. Mycket nöje med läsningen!Digitalt årsmöte 27 mars

Hallands Släktforskarförening kallar till årsmöte lördagen den 27 mars 2021 kl 13.30.
Mötet avser årsmötena för både 2019 och 2020.
Mötet genomförs med stöd av videoverktyget ZOOM. En länk, tillsammans med en handledning, kommer att skickas till dem som har anmält sig i god tid före mötet.
Frågor om stadgeförändringar kommer att behandlas.
Anmälan senast den 17 mars 2021 till kansliet via e-post info@hallandsslaktforskare.se. För att delta vid mötet krävs en personlig anmälan och givetvis en betald medlemsavgift.
Samtliga omröstningar kommer att ske via zoom.
Välkomna!


Medlemsportalen växer

Vår unika Medlemsportal är till stor hjälp för alla halländska släktforskare. I dagarna uppdateras den igen. Hallands befolkning med 74 000 avskrifter fördelat på 33 socknar och emigrantdatabasen med drygt 7 400 nya poster.
På vår hemsida under släktforskarhjälp finns en flik som heter Hallands församlingar. Där kan du följa uppdateringar i databaserna, som sker efter hand.
Allt är öppet och gratis för våra medlemmar!


I väntan på vår och vaccin

För att kunna umgås lite mer som tidigare väntar vi alla på den omtalade sprutan. Ett bra sätt att fördriva tiden är att läsa Hallandsfarares Information, som i dagarna kommer ut med ett nytt nummer. Som vanligt fyllt av information om verksamheten, intressanta artiklar, släktforskningstips och mycket annat. Du vet väl att du redan nu kan läsa den digitalt och sökbart i Medlemsportalen under rubriken Tidningar.


Behöver du hjälp?

Har du problem med att läsa, hitta en soldat, släkting eller bouppteckning? Som medlem i Hallands Släktforskarförening har du möjlighet att få hjälp – i stort som smått. Måndagar varannan vecka (jämna veckor) finns erfarna släktforskare på plats. Mellan kl 14 och 16, via Zoom. Maila in dina frågor till info@hallandsslaktforskare.se före kl 12 torsdagen före hjälptillfället. Ingen avgift.
Nästa släktforskarhjälp är den 8 mars.Inställd föreläsning

Den planerade föreläsningen ”Mantalslängder” torsdagen den 11 mars är tyvärr inställd på grund av den pågående pandemin. Vi återkommer med nytt datum, förhoppningsvis i höst. Information från DIS Syd

Besök gärna hemsidan https://dissyd.se/
Där finns alla kurser och DIS-träffar inlagda i Skåne, Blekinge och Halland.
Som medlem i DIS Syd får man också deras nyhetsbrev.


Jönköpingsbygdens Genealogiska Förening

Har du anor som sträcker sig upp mot Jönköpingstrakten så kan det vara en god idé att bekanta sig med Jönköpingsbygdens Genealogiska Förening. Liksom Hallands Släktforskarförening har de en Medlemsportal. På föreningens startlista kan du se vad som ingår i den. För att ta del av innehållet krävs däremot medlemskap i Jönköpingsbygdens Genealogiska Förening.Till sist – tänk alltid på att hålla avstånd och tvätta händerna. I alla sammanhang! 


Välkommen att besöka vår hemsida där du finner ingången till vår Medlemsportal, information om kurser, aktiviteter och mycket annat matnyttigt inom halländsk släktforskning!

Dela gärna detta Nyhetsbrev till dina släktforskarvänner.


Se filmen om Hallands Släktforskarförening.


Läs tidigare nyhetsbrev här!


Hallands Släktforskarförening

Ryttarevägen 4

302 62  Halmstad

telefon 035-12 82 72

info@hallandsslaktforskare.se

www.hallandsslaktforskare.se


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hallands Släktforskarförening eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.