Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

INFORMERAR NR 2, 26 februari 2021

Skånes Fotbollförbunds Nyhetsbrev


SPELAR- OCH TRÄNARUTBILDNING (STU) FÖR 14-ÅRINGAR

Här en liten påminnelse för er föreningar att anmäla flickor och pojkar födda 2007 till Skånes Fotbollsförbunds STU, utbildningssamlingar för 14-åringar samt till den klubbtränarfortbildning som äger rum samtidigt. Anmälan görs i FOGIS och sista anmälningsdag är 4 mars. Välkomna mer er anmälan!


"REHABILITERING AV FOTBOLLSSKADOR", 20 APRIL SÖDRA SANDBY

Skador är dessvärre en del av idrotten, men med kunskap går det att minimera dess påverkan på spelarna. I denna kvällskurs går vi igenom hur vi på bästa sätt kan hjälpa våra spelare att rehabilitera sin skada.


NU ÄR SERIEINDELNINGEN DEFINITIV

Skåne FF:s Disciplinnämnd (DpN) fastställde vid ett möte den 24 februari den definitiva serieindelningen för följande tävlingskategorier: Dam- och Herr-B, Herr-J, Motion, Skåneserier, Barn- och ungdomsserier 8-17 år. Inom kort inleds lottningen och därefter kan föreningarna börja boka sina hemmamatcher.


FUNDERAR NI PÅ HUR NI KAN UTVECKLA ER FÖRENING?

Vad är nästa steg i din förenings utveckling? Vad kan ni göra för att få fler och gladare spelare, mer engagerade medlemmar och fler ledare? Diplomerad Förening är svensk fotbolls paketering av föreningsutveckling där Skånes FF tillsammans med RF-SISU Skåne erbjuder föreningar utvecklingsstöd efter föreningens önskemål och behov. Vad vill ni utveckla?

För de som vill veta mer bjuder vi in till ett Introduktionsmöte om Diplomerad Förening tisdagen den 2 mars. Träffen är kostnadsfri men anmälan behöver görs. Ni förbinder er inte till något genom att medverka på mötet och bestämmer själv efter mötet om ni vill gå vidare i arbetssättet eller inte.


DM FRAMFLYTTAT

Samtliga tävlingar i årets Distriktsmästerskap (DM) är med anledning av rådande restriktioner framflyttade i ett första skede, till början av april.  


DAGS FÖR ANMÄLAN TILL BARN- OCH UNGDOMS- DOMARUTBILDNINGAR

Det har blivit dags att anmäla era ungdomar till våra barn- och ungdomsdomarutbildningar, som så mycket annat kommer ske digitalt. Vi har utbildningar som både vänder sig till helt nya blivande domare och domare som dömt tidigare. Anmälan görs via Fogis. Mer information finns på vår hemsida.


DIGITAL MÅLVAKTSUTBILDNING C

Skånes FF bjuder in till en digital Målvaktstränarutbildning C (MvC). Den består av en teoridel som genomförs digitalt den 29 maj samt en praktikdag där de praktiska momenten genomförs. Praktiken kommer att genomföras när FHM åter tillåter det. MvC vänder sig främst till tränare för barn och ungdomar upp till och med 14 år. Utbildningen är också instegsutbildning för de högre målvaktstränarutbildningarna.


AMBASSADÖRER FÖR FLER KVINNOR I LEDANDE ROLLER I SKÅNE

Initiativet med att öka antalet kvinnor i ledande roller i Skåne är ingång och vi på Skånes Fotbollförbund arbetar idag tillsammans med ambassadörsföreningarna Lönsboda GOIF, Lunds BK och Jonstorp IF. Som föreningsambassadör synliggör du Initiativ Plus 10.000 för föreningars medlemmar och har en eller två ansvariga ambassadörer som deltar i bland annat ambassadörsnätverket. Vi skulle gärna vilja att fler föreningar vill vara ambassadörer och vara med och leda arbetet med att öka antalet kvinnor som ledare, tränare och domare inom fotbollen. 

Välkomna att kontakta Maria Holmström, 0733-61 31 54, om ni är intresserade och vill veta mer.


SAMARBETE MED KAMERAFÖRETAGET VEO

Vi på Skånes Fotbollförbund har glädjen att presentera ännu ett samarbete med ett kameraföretag, nämligen Veo! Samarbetet innebär att alla klubbar i Skåne har möjlighet att införskaffa deras populära fotbollskamera Veo till ett rabatterat pris. 

VEO är en portabel AI-fotbollskamera som används av över 50 klubbar i Skåne. Med sitt enkla analysprogram kan vem som helst skapa klipp och analysera både matcher och träningar. Veo kostar runt 12.000 kr i inköp efter avdragen Skånes FF-rabatt och endast från 290kr i månaden.


NYA NATIONELLA SPELFORMER FÖR FUTSAL

Planerar ni i föreningen för att arrangera en inomhuscup under hösten eller till kommande år? Vi informerar här om nya nationella spelformer i futsal som är ute på remiss i distrikten för att vi ska kunna testa de olika spelformerna och reglerna. Spelformerna i futsal är 3v3, 4v4 och 5v5 och handlar övergripande om att skapa förutsättningar för ett långsiktigt idrottande. De är framtagna genom forskning och av experter för att främja barn och ungdomars lärande, sett ur deras egna perspektiv och på deras villkor - för barnens bästa helt enkelt. För de allra minsta är det nu även möjligt att spela med sarg.


Vill ni ha stöd och hjälp vid planerandet av årets fotbollsskolor är ni välkomna att vända er till oss på Skånes Fotbollförbund. Det är mycket att fundera kring under rådande tid och det kan krävas vissa anpassningar. Är ni dessutom sugna på att lira blågult och funderar på att arrangera SvFF:s fotbollsskola hjälper vi er självklart att komma igång.Följ Skånes Fotbollförbund i sociala medier; Instagram, Facebook och Twitter.


(C) 2020 Skånes Fotbollförbund kansliet@skaneboll.se  

http://gantrack.com/subscription/unsubscribe/ Du får Skånes Fotbollförbunds Nyhetsbrev eftersom att du har en roll inom Skånes Fotbollförbund, Svenska Fotbollförbundet, övriga förbund, arbetar inom media eller i en förening. Om du tillhör en förening så ska du inte avsäga dig detta nyhetsbrev via länken utan kontakta din administratör i Fogis eftersom adresserna tas från Fogis inför varje nummer.