Svårt att läsa nyhetsbrevet? Läs det online.

SPRUCE UP! Champagne-klubb

Bästa Champagne-vän,

Fler och fler hänger på när Champagneklubben håller onlineprovning. Det är roligt! Och nu, när jag bjuder in dig till nästa provningstillfälle, finns det faktiskt risk för att internet kommer att explodera. För det går ju knappast att tänka sig ett mer kittlande tema än detta:


Champagne och socker

Onlineprovning torsdag den 25 mars

Résurgence 2007, art nr 72048, pris 645 kr

Datum, tid och plats
Torsdag den 25 mars med start kl 18.30.
Onlineprovningen pågår 40 minuter och avslutas senast kl 19.10.
Vi ses hemma hos dig.

Deltagaravgift
0 kr

Tema
När man pratar om socker i champagnesammanhang tänker nog många i första hand på dosagen, alltså hur mycket socker som adderas (eller inte) för att bestämma hur torr champagnen blir. Men socker spelar en mycket större roll än så. På nästa onlineprovning reder vi ut sockrets kritiska betydelse i tillverkningen, från druva till färdigt bubbel. Vi pratar också om hur sockret har påverkat Champagnes utveckling genom historien.

Förberedelse
Du behöver en oöppnad och kylskåpskall champagne från småodlaren Elodie D. som heter 2007 Résurgence. Résurgence betyder Återuppståndelse. Champagnen är tillverkad utan att socker adderats i något steg i tillverkningen. Förenklat kan Résurgence förklaras så här: om Dom Pérignon hade gjort allting rätt för trehundra år sedan, så hade resultatet mynnat ut i den här champagnen.

Förhandsinfo 
2007 Résurgence släpps via Systembolaget imorgon 2/3, jättetidigt på morgonen. Det finns 120 flaskor tillgängliga av totalt 1.000 som tillverkats. Klicka här för att läsa mer om champagnen. Här är direktlänk för beställning, som funkar från imorgon 2/3:
Beställ 2007 Résurgence på SB, art nr 72048, pris 645 kr  

Därutöver behöver du ditt bästa champagneglas. Själv använder jag Lehmann Jamesse Grand Champagne 45 cl. Se bild ovan.
Jag passar på att nämna att du som medlem i Champagne-klubben har 10% på alla vinglas (exklusive märket Zalto) hos vinglas.se. Ange koden spruceup-10 i kassan.

Anmälan
Anmäl dig genom att mejla till info@spruceup.se. Onlineprovningen är en livesändning och antalet platser är begränsade. Först till kvarn gäller. Du får alla instruktioner du behöver via mejl, tillsammans med din platsbekräftelse.


Efter onlineprovningen ...

... vill du säkert njuta av din öppnade flaska till en bit mat. Då rekommenderar jag en lyxig pilgrimsanka. 
Gör så här 
Blanda rårivet grönt äpple och krossade valnötter med lite saft från citron och apelsin. Halstra pilgrimsmusslor och färsk anklever. Dela musslorna på längden. Bygg en sandwich genom att lägga en bit anklever mellan de två pilgrimsmusselhalvorna. Sätt fast med tandpetare.
Lägg pilgrimsankan på äpplebädden. Strö över lite citronzest och flingsalt.

2007 Résurgence och pilgrimsanka

Hoppas vi ses den 25 mars.
Santé!
/Kåre

PS Rekommendera gärna dina vänner att gå med i Champagne-klubben. För ett lite roligare vardagsliv. Länk till medlemsansökan.


Kontaktinfo:
www.spruceup.se
Kåre Halldén
kare.hallden@spruceup.se
Tel: 0733624685

facebookinstagramhomepage

Du får det här glada meddelandet som medlem i SPRUCE UP!.
För avanmälan, klicka här.