Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyheter och glimtar från Evangeliska Frikyrkans internationella mission

Nummer 2 2021

Mission är att korsa gränser

Mission handlar om att gå över gränser och barriärer och för Kristi skull. Det kan handla om det personliga planet eller som rörelse. Det kan handla om att identifiera fysiska områden eller samhällsområden där vi kan bidra med en nödvändig förändring och ett budskap präglat av Guds kärlek. 

Vilka gränser behöver vi korsa och vilka områden kan vi förändra? Det är utmanande att ställa frågan både till sig själv, som församling och rörelse. Lika utmanande är det att fråga sig vad vi behöver ändra på för att genomföra det uppdraget?

I det här nyhetsbrevet ges några exempel på hur det kan ta sig uttryck i Evangeliska Frikyrkan. Hoppas att det hjälper dig att fundera och agera!

Tack för ditt engagemang, din förbön och omsorg,

 

Daniel Råsberg,

missionsideolog Evangeliska Frikyrkan


Den lilla församlingen möter nöden i en av världens största humanitära kriser

Flyktingkrisen i Venezuela. Har du hört talas om den? Trots att det är en av världens största humanitära kriser rapporteras det förhållandevis lite om den utanför Latinamerika. Men nöden är stor och den lilla församlingen i gränsstaden Pacaraima gör allt de kan för att ge hjälp till de ca 40 000 människor som kommit till staden med 5 000 invånare. 

Läs mer om församlingens arbete här!


Två medarbetare delar erfarenheter och reflektioner

EUMENA: "Att fortsätta med allt hindrar oss att gå vidare!"

"En aspekt av att vara pionjär är att gå vidare, lämna det gamla för att gå in i något nytt. Att lämna något har vi generellt svårt för. Vi har mycket lättare för att starta nytt än vi har för att avsluta. Det har ibland gjort att vi försökt stödja för mycket och måste sprida våra resurser för tunt, vilket inte blir bra för någon del av arbetet."

Här skriver Fredrik, EFKs medarbetare i Europa, Mellanöstern och Nordafrika (EUMENA), om att man i mission ibland behöver avsluta för att kunna gå vidare.

Sydostasien: "Vi är alla kallade att korsa gränser"

"Genom att komma utifrån har vi möjlighet att korsa gränser som annars inte korsas, i det här fallet gränsen in i ett samtalsämne. För det krävs goda relationer, respekt och ödmjukhet. Det tar tid. I den här specifika relationen har vi haft förmånen att få bygga vidare på en långvarig relation mellan EFK och församlingsrörelsen, som startade långt innan vi flyttade hit."

Ta del av hela berättelsen från EFKs medarbetare i Sydostasien!


Romain Zonaita i Centralafrikanska republiken är en av dem som tränats i EFKs barnrättsprogram i region Afrika. Nu tränar han andra ledare i landet för att barnen ska få en bättre framtid.

Centralafrikanska republiken: Zonaita tränar ledare i barns rättigheter

Romain Zonaita är en av många eldsjälar som kämpar på för att skapa tryggare platser för barnen i ett land med många utmaningar. 

- I december hade jag tre möten, ett för 14 religiösa ledare, ett för 10 chefer/byledare och ett för 15 unga ledare. Nu i februari har jag haft träning för 25 personer, ledare från både kyrkan och samhället. De tränades för att bli ambassadörer för barns rättigheter och trygghet i vår stad, och snart ska vi forma en kommitté utifrån denna grupp, som ska jobba vidare med barnrättsfrågor i vår stad, berättar Zonaita, som är ordförande i vår partnerkyrka EEBs sociala organisation ADIH.

Läs mer om detta viktiga arbete här!


Aktuella böneämnen

  • Be för sjukhuset i Mpongwe, Zambia, som gör allt för att möta behoven som finns dagligen och som just nu är under extra tryck pga covid.
  • Var gärna med och be för kyrkan i Asien – för goda exempel på sunt ledarskap och en öppen och ärlig dialog.
  • Be för flyktingsituationen i Venezuela och vår brasilianska samarbetskyrka som möter nöden.
  • Be för situationen i Libanon, sex månader efter den svåra explosionen som drabbade landet.


Vi möts i våra facebookgrupper!

Du har väl inte missat att vi har facebookgrupper för EFKs internationella mission? Gå med här!

Torpturné 2021

2021 kommer Sverige att bubbla av Torp! Tillsammans med tio regioner blir Torp en turné. Läs mer och var med på torpkonferensen.nu!


Om EFKs internationella arbete

EFK arbetar i 33 länder. Vi har ca 80 utsända missionärer just nu - en del är på väg ut andra på väg hem. Vi arbetar i partnerskap med 66 olika organisationer, kyrkor och samfund. Vi har ett 100-tal små och stora projekt. Vi arbetar i fyra fokusområden: Församlingsbyggande, Barns rättigheter, Mot människohandel och med Hållbar försörjning.

Tipsa gärna andra om vårt nyhetsbrev - www.efk.se/utblick


Besök oss på EFKs webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du själv skrivit upp dig som prenumerant, är ordförande i en EFK-församling, är kontaktperson för din församlings missionsråd eller liknande, eller för att du på annat sätt är kopplad till EFKs internationella arbete. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter, kontakta kontaktuppgiftsansvarig@efk.se

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.