Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev februari 2021

TURNERINGEN ÄR NU IGÅNG!

E-sportturneringen har nu startat. 10 föreningar har anmält minst ett lag till turneringen i NHL21 där det finns en seniorklass och en junior/ungdomsklass.

Många lag sänder sina matcher via Twitch. Håll utkik på våra socila medier där vi meddelar när matcher sänds. Resultat och spelschema finner ni på vår hemsida.


INBJUDAN ORDFÖRANDEKONFERENS 2021

Välkomna till Västergötlands Ishockeyförbunds ordförandekonferens 2021. Denna konferens blir ett avslut på pågående säsong men framför allt startskottet på jubileums året 2021-2022 som skall firas med olika aktiviteter i vårt distrikt som finalspelet i TV-Pucken som ett exempel.

Vi startar kvällen med en inspirationsföreläsning med Cathrine Tibbling med efterföljande gruppdiskussioner.

Västergötlands Ishockeyförbund kommer informera om pågående arbeten samt om jubileumsåret.

Mer info och anmälan finns på hemsidan.


Utbildningar pausade

Alla utbildningar är pausade fram till 1/5 2021.

Beslutet att pausa alla utbildningar är förankrat i Breddkommittén, Utbildningsutskottet och SIF:s ledningsgrupp. Beslutet gäller stegutbildningar, samt fortbildningar.

Mer info på hemsidan.

 

 


COVID-19 INFO

Just nu uppdateras informationen och om olika riktlinjer kring Covid-19 flitigare.

På startsidan på hemsidan hittar du fliken COVID-19 INFO där vi samlar den information som Svenska Ishockeyförbundet har gått ut med under tiden för pandemin.

 


5 frågor med utflugen västgöte

LINN PETERSON, LULEÅ HOCKEY
Moderklubb MARIESTAD BOIS

1.Berätta lite om din hockeybakgrund.
Jag började egentligen först i konståkning men ganska kort därefter fick mina föräldrar skriva över mig till hockeyskolan eftersom jag hade mer en ”hockey-stil”, så på den vägen började med hockeyn. Jag var 6 år när jag började spela hockey och har hela vägen från hockeyskolan till U16 spelat med Team 94 i Mariestad.

2.Du lämnade Mariestad och Väsatergötland tidigt. Du har dock varit assisterade tränare i VG-laget under TV-pucken. (tidigare Stålbucklan) Vad har du för speciella ögonblick från tiden med Mariestad och hur ser du på distriktsverksamheten för våra tjejer?
Yes det stämmer, jag flyttade från Mariestad när jag var 16 år för att gå på hockeygymnasium i Leksand. Det jag minns från tiden i BoIS är framför allt att vi var väldigt svårstoppade som lag när vi var yngre. Vi var egentligen obesegrade i många år. Ett speciellt minne jag har med BoIS är när vi gick till GP-pucks final i Scandinavium.

Jag fick ett väldigt bra och fint intryck av verksamheten i Västergötland när jag var assisterande tränare i VG-laget då jag märkte hur många duktiga tjejer som finns i länet, men sen fick jag även se hur många klubbar i länet också tar tjej, flick , dam-hockey på allvar. Hockeyn för tjejer i Västergötland och i Sverige är verkligen på uppgång och det glädjer mig!

3.Hur gick det till när du hamnade i Luleås organistation?
Jag hade vart 5 år i Leksand och gick vidare till Brynäs efter det och kände att jag egentligen hade kört fast och stod och stampa. Trivdes inte riktigt till 100% i Gävle och Luleå hörde av sig ganska snabbt efter säsongens slut genom dåvarande tränaren Fredrik Glader (nu sportchef i Modo) och presenterade ett bra upplägg och Luleå hade precis vunnit sitt första SM-guld.

Jag kände direkt att jag inte kunde säga nej till detta och bestämde mig ganska snabbt för att skriva på. Jag var i Luleå på besök och kände egentligen direkt att det är här jag vill vara. Så på den vägen är det.

4.Du har vunnit SM-guld med Luleå säsongen 18/19. Hur känns det att representera en stor förening som Luleå och där de verkligen ligger i framkant med damverksamheten?Jag är såklart väldigt tacksam och stolt över att få representera Luleå. De har verkligen gått i bräschen för oss men även för damhockeyn som stort. Det går att få ett framgångsrikt lag men då måste man satsa, och det har verkligen Luleå gjort.

5. Slutligen, vad skickar du med för tips till spelarna i Västergötland att ta med sig i framtiden?

Våga gå din egen väg, gör det som är bäst för dig och våga följa dina drömmar. Hockey är det roligaste som finns, så glöm inte bort att ha roligt bland alla träningstimmar och matcher. Tappar man glädjen till hockeyn så kommer man ingen vart, så ha kul!

Besök oss på vår hemsida eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebookinstagram

 Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.