Sjukdomarna byter ägare stup i kvarten

Spännande tid nu (vet inte om spännande är rätt ord, men jag kör på det). Sjukdomarna har snurrat runt i vår familj i tre veckor nu, symptomen har avlöst varandra och sjukdomarna har bytt ägare stup i kvarten. Minst sagt tufft och frustrerande. Samtidigt ligger ett tungt och blött coronatäcke över vardagen och utmanar på alla möjliga sätt.

Ska jag skratta eller gråta? Under en tung period tycker jag att det är viktigt att få skratta ibland. Det är klart att man kan skratta när man är glad och har roligt men också när situationen bara suger. Jobba med att ta ett steg bakåt, få lite distans till det och kunna skratta åt det också.

Kommunikationen mellan mig och Therese blir så viktig under dessa dagar. Det är en utmanande balans att tillgodose våra egna behov (och prioritera bland dem) och vara lyhörda, fråga och tillgodose varandras behov. Det gäller att ha förståelse för att den andra inte är på topp (det måste vara ok) och samtidigt anstränga sig för att bidra med energi, beröm, pepp och stöd.

Det är lätt att fastna i det negativa och gräva ner sig. Men så viktigt att lätta upp stämningen då och då, fokusera på bra saker (finns ju inget mer magiskt än tjejerna i min familj), få konkreta saker gjorda (hitta sakerna som gör skillnad) och skapa något bra tillsammans. Det är så betydelsefullt för mig att uppmärksamma det jag fantastiska jag har och vara tacksam för det.

En sak jag lär mig under sådana här perioder är att bli mer effektiv i alla fall. Ett måste om man ska få något jobb gjort med två barn hemma från förskolan :).

Jag önskar er en trevlig helg!
Fredrik

Foto av Biegun Wschodni på Unsplash 

Veckans tips

Reflektera över hur du kan göra den här dagen lite mer speciell. Vad kan du göra? 

Ta en långpromenad tillsammans med någon du tycker om? 

Ringa någon du tycker om som du inte har pratat med på länge? 

Äntligen komma igång med träningen?

Laga en riktigt god middag?

Laga en maträtt du aldrig lagat förut, kanske något du länge har velat laga?

Köpa blommor? 

Göra den där saken som du har skjutit upp alldeles för länge? 

Berätta för någon nära hur mycket du tycker om personen? 

/Fredrik

 

En blogg om idrottspsykologi

Ny blogg: "Imagine thats blogg"

Imagine that har startat en ny blogg som ni hittar på vår hemsida. Vi kommer även att fortsätta med bloggen "En blogg om idrottspsykologi".

I den nya bloggen kommer vi inte bara skriva om idrottspsykologi utan även om prestationspsykologi och ledarskap inom näringslivet och andra områden, HR, personlig utveckling generellt, osv.

Hör gärna av dig och berätta om det är något speciellt du vill att vi ska skriva om: kontakt@imaginethat.se

Här är några exempel på blogginlägg som är publicerade: 

Har du en dålig dag på tennisbanan?

Vad ska jag fokusera på?

Hur snäll/taskig är du mot dig själv när du tränar och tävlar?

Följ oss gärna i sociala medier

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.