Newsletter with the latest news. Problem viewing? View it in your browser.

NYHET på Systembolaget 1 mars - Varator

Nu närmar det sig. 1 mars kommer vår nyhet på Systembolaget. Då lanseras vår Dubbelbock och den heter Helsingborgs Varator. Och nu är vi så nyfikna på vad du tycker om den.

- Under lång tid, säger vår bryggare Peter Nilsson, har jag funderat och planlagt vilken öl vi ska ta fram för att uppmärksamma vårt 10-års jubileum den 15 maj 2021.
- Dubbelbock är lite som kungen av Lager för mig. Det är en väldigt speciell öl och det har varit en dröm för mig att brygga en Dubbelbock. Det är inte ofta den bryggs numera och det finns inte många i Systembolagets sortiment. Det har varit riktigt häftigt och kul att ta fram denna.

- Jag har lagt ner hela min själ och jag har aldrig haft så mycket malt i en öl som jag har i Helsingborgs Varator. Självklart använder vi den bästa malten. 
- Det är alltid med kärlek och ett stort hjärta som vi brygger våra öl. Om det är möjligt så finns det extra mycket av dessa två ingredienser i vår Dubbelbock. En festlig och kraftfullt öl med mycket smak och med hög alkoholhalt (8,2%). 

Varför namnet Varator?
- Den Dubbelbock som munkarna förr i tiden bryggde hette tex ”Salvator” (frälsare). Traditionen säger att Dubbelbock bör namnges med ”..ator”. Efter lite klurande och diskuterande kom vi fram till Varator. En helt underbar öl att smutta på framför brasan eller i soffan. Helt enkelt bara njuta av smakerna. En riktigt trevlig öl.


Vårt digitala presentkort - perfekt present

Nu när vi inte kan ses på samma sätt som tidigare. Då tipsar vi om vårt digitala presentkort.
Det är lätt att skicka, eftersom det inte är ett fysiskt presentkort, utan en värdehandling via mejl.
Du kan själv välja vilket belopp du önskar.

Här kan du läsa mer och beställa vårt presentkort


Går du i bröllopstankar? Är det dags för födelsedagsfest? Eller kanske Kick off?
Ja, vi vet att det inte är aktuellt att samla gäster i dessa annorlunda tider, men det går att planera och framför allt att boka lokal.
Vill du ha en lokal med unik känsla och härlig atmosfär då föreslår vi Oxhallen, som ligger i anslutning till Helsingborgs Bryggeri,

Mer information finns här


Så många bryggerier finns det i Sverige

På www.beernews.se kan vi läsa att inte ens pandemin får stopp på den svenska bryggeriboomen och att vi med 43 nya bryggerier och tre nedladga nu har 453 fysiska bryggerier i Sverige.

Läs hela artikeln här


Förr & Nu

I vår logotyp och på våra öletiketter har vi en humlekvist. Om du undrat varifrån humlekvisten kommer ifrån så är det från gamla Helsingborgs Bryggeri.


Följ oss på sociala medier

Missa inte alla spännande aktiviteter på Bryggeriet.
Följ oss på sociala medier, glöm inte att gilla och dela med dina vänner!

Läs mer om våra öl på vår hemsida.

facebookinstagramhomepagelinkedin

You are receiving this newsletter since your are a customer or you have signed up on our newsletter. If you would like to unsubscribe, click here.