Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETER 10 FEBRUARI 2021


För att jag säger det är uttagen till Scenkonstbiennalen

Rita Lemivaara, Joel Mauricio Isabel Ortiz, David Nzinga, Klas Lagerlund i "För att jag säger det". Foto: Anna Drvnik.

Unga Klaras föreställning För att jag säger det är uttagen till Scenkonstbiennalen 2021 och en digital version kommer att visas på årets semidigitala biennal som äger rum 18-21 maj!

För att jag säger det, efter en idé av Unga Klaras konstnärliga ledare Gustav Deinoff och Farnaz Arbabi, och i regi av Farnaz Arbabi, är en storslagen och flerspråkig föreställning för de mindre barnen. Den handlar om childism - diskriminering och fördomar mot barn och tar avstamp i den senaste forskningen kring vuxnas makt och barns motståndsstrategier. Föreställningen hade urpremiär 2019 och var del av den omfattande turnén Unga Klara On Tour som pågick under hela det året, både i Sverige och utomlands. Läs mer om föreställningen här

Just nu kan du se en digital version av För att jag säger det via Unga Klara On Demand.


Välkommen till Salong: Ett musikaliskt samtal med Mikael Karlsson

Mikael Karlsson, foto Niklas Alexandersson. Julian Vigil, foto privat.

Den 24 februari kl 19-20 är det dags för ett nytt digitalt salongssamtal från Unga Klara! Vi får träffa kompositören Mikael Karlsson, som har skrivit musiken till föreställningen De kommer att drunkna i sina mödrars tårar. Läs mer om den här

Mikael berättar om allt ifrån musikaliska referenser, val av instrumentering, inspelning, mixning av musiken och om sina tankar kring skriv- och inspelningsprocessen. Samtalet leds av Unga Klaras pedagog Julian Vigil. Du som publik är välkommen att ställa dina frågor i chatten!

Salongssamtalet sker på den digitala plattformen Zoom. Det är kostnadsfritt, men förbokning krävs via mejl till bokning@ungaklara.se. När du har bokat får du ett mejl med en länk till samtalet från oss. Märk din bokning med "Salong 24/2".


Fördjupa kulturupplevelsen i klassrummet!

Rita Lemivaara,Tina Pour Davoy och Yarien Rodriguez. Foto Mats Bäcker, Shazi Özdemir.

Med utgångspunkt i föreställningarna De kommer att drunkna i sina mödrars tårar och De jag egentligen är arrangerar Unga Klara och Kulan en fortbildning för lärare med två träffar den 3 och 16 mars, som leds av teaterdramaturgen Anna Berg. 

Genom den här fortbildningen vill vi ge dig som arbetar som pedagog olika ingångar och verktyg som du kan använda dig av när du pratar om och tolkar scenkonst tillsammans med eleverna.

Anna Berg är en frilansande teaterdramaturg med lång erfarenhet av analyssamtal och workshops tillsammans med barn och vuxna. Fortbildningen arrangeras i samarbete mellan Unga Klara och Kulan. Läs mer och anmäl dig här


Vill du ändra något?

Vi uppdaterar våra adresslistor kontinuerligt efter mottagarnas önskemål. Kontakta oss gärna om du inte vill ha nyhetsbrev från oss eller om du vill ändra dina kontaktuppgifter: info@ungaklara.se.


Unga Klara är en teater i barns och ungas tjänst. Vårt uppdrag är att spela om det allra viktigaste och att göra livsbejakande teater även om det svåra, farliga och obekväma. Vi arbetar normkritiskt, feministiskt och antirasistiskt för mångfald, jämlikhet och människors lika värde.

Vill du också bli delägare och medlem i Unga Klaras Vänner?

Swisha till 123-330 61 72.
50 kr/år för dig upp till 25 år och 150 kr/år för dig över 25 år.

Glöm inte att sända din epostadress till oss på info@ungaklara.se. Då kan vi hålla dig uppdaterad om vad som händer på Unga Klara, bjuda in till visningar, seminarier, Unga Klara salonger och annat dit du har företräde.

 

UNGA KLARA

Sveriges nationella scen för barn och unga

 Med blicken inställd på framtidens barn bedriver Unga Klara sin verksamhet, ständigt i dialog med samhälle och publik i den konstnärliga processen. Farnaz Arbabi och Gustav Deinoff är Unga Klaras konstnärliga ledare sedan 2014. Unga Klara grundades av Suzanne Osten 1975 och har sedan dess bedrivit en med tiden världsberömd forskande teaterverksamhet med barns och ungas villkor i fokus.


facebookinstagramyoutubehomepage

Unga Klara AB
Box 164 12
103 27 Stockholm 
Sweden
Copyright © 2020 Unga Klara AB


 Avregistrera  -  Kontakta oss 

Du som får detta nyhetsbrevet har antingen registrerat dig eller varit i kontakt med oss. Vi tror att du är intresserad av nyheter från Unga Klara om vår verksamhet för barn och unga.  Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.