NYHETSBREV FEBRUARI 2021

Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Öppna det i webbläsaren

Hej ##firstname##

Februaris nyhetsbrev blir en vintrig hälsning från Rut och Guvernören. Äntligen har vi fått snö, kyla och massor av sol dessutom.

I februari uppmärksammas särskilt Rotarys viktiga arbete för fred. Uppsala universitet är ett av sju Rotary Peace Center i världen, där Rotary sponsrar utbildning i freds-och konflikthantering. Marijana Markotic från Bosnien och Rotary Peace Fellow, studerar på Uppsala universitet. Hon är ambassadör för D2360. Passa på att bjuda in henne till ett klubbmöte! För övrigt kan man säga att allt vi gör inom Rotary syftar till att bidra till en bättre värld men särskilt vill jag betona den stora betydelsen i fredsarbetet som ungdomsutbytet har. Här får ungdomarna möjlighet att komma ut i världen, lära känna och få förståelse för människor i andra länder. Det är fredsarbete det!

Jag vill också påminna er alla om Rotarys årsdag den 23 februari. Då för exakt 116 år sedan grundade advokaten Paul Harris Rotary, tillsammans med en skräddare, en kolhandlare och en bergsingenjör yrkesnätverket Rotary. Hur firar ni det i klubben. Kanske genom att köpa Rotaryhjulet i choklad? På det digitala mötet med klubbkamraterna kan då var och en för sig, men ändå tillsammans, njuta av bakelse med hjulet i choklad. Kan någon motstå den frestelsen?

 

 

 

Beställ choklad via distriktets hemsida

 

Scrolla ner på sidan så hittar ni chokladen.

 

På gång i distriktet

PEACE FELLOW - Bjud in Marijana till ett klubbmöte

Marijana Marcotic från Bosnien Herzegovina är distriktets nya ambassadör för Peace Center i Uppsala. Hon genomför tack vara stipendium från TRF en masterutbildning på 2 år vid Uppsala Universitet, ett av 7 Peacecenter i världen.

Marijana kommer gärna till er klubb (digitalt förstås) och berättar mer. Skriv en rad till u.b.andreasson.rotary@gmail.com 

Läs mer om Marjiana och Peace Center på distriktets hemsida

 

FRIENDSHIP - Nu ett välbekant mervärde i D2360

Drygt 45 medlemmar från 31 olika klubbar tog chansen att delta i Friendship#3 27/1. Ämnet ”Livskvalitet som mått på samhällets utveckling” lockade. Det har blivit succé att träffas över klubbgränserna.

Missa inte nästa tillfälle! Inbjudan kommer via Facebook och direkt till presidenterna för spridning till alla klubbmedlemmar.

 

FEBRUARIFILM - Rotary 116 år

Ny film från distriktets filmgrupp:

Ta del av Rotarys 116 år.

Alla filmer hittar ni på Rotary230.se under galleri

 

"ENTUSIASTERNA" - Erfarenhetsutbyte 12 januari 2021

12 januari träffades 71 entusiaster på Zoom. Fem ämnesområden hade i förväg presenterats: yrkesnätverket, medlemsrekrytering, gemenskap, projekt och hållbarhet. Indelning i smågrupper gjordes utifrån det ämne som man var mest intresserad av. Vilket resultat vi fick! 10 grupper bildades och man har i de flesta fall haft flera möten efter 12/1. Fler kan ansluta sig.

På hemsidan kommer inom kort en ny flik ”entusiaster” där grupperna kommer med mer information.

Återsamling i stora gruppen 23 mars kl 18.30.

 

DEN FÖRSTA INTERNATIONELLA KLUBBEN I D2360

Göteborg Lindholmen RK har blivit ”Gothenburg International Rotary Club”.

Nu skapas möjligheter till ett utökat internationellt nätverk. Lindholmen är en ”hotspot” där olika nationaliteter, branscher, företag och organisationer möts. Så här säger man i klubben, ”Vi värdesätter våra olikheter och vill se mer av världen. Det är det som förenar och driver oss till att vara kvar i klubben och utveckla den tillsammans mot nya mål. Vi hoppas också få medlemmar, gäster och besök av rotarianer från andra platser i världen när jobb eller studier tar dem till Göteborg”.

 

LINKEDIN ROTARY D2360:  Bli medlem i gruppen idag.

Nu startar vi upp Rotary Business-Värdefulla möten

En ny digital plattform för dig som vill knyta kontakter i din yrkesroll. Är du yrkesverksam? missa inte chansen att under 30 minuter skapa nya affärsrelationer till en kostnad av ”din tid” endast. Ett möte per månad planeras.

Information om mötestider kommer att spridas i god tid via RotaryDistrikt2360 på Linkedin (du är väl medlem där?)

Första träffen, via Microsoft Teams, är planerad till 24 februari kl. 08.30. Vi hoppas på stor uppslutning. Det blir vad vi gör det till!

Se hur du som medlem blir en del av detta >>>

 

CLUB VISIONING

Ett verktyg för vitalisering av klubben. Göteborg Marieholm är först ut. För mer information kontakta : leif.tommy.jonsson@telia.com

 

OFFICIELL INBJUDAN - Nominering av Guvernör 2024-2025

Att vara guvernör i D 2360 är ett spännande och stimulerande uppdrag. Vilket härligt distrikt vi har med så många engagerade medlemmar och vilket lyft det blivit för min egen klubb Landvetter Råda. Så här säger Magnus Fagerström inkommande president i klubben:

”DG-året har ökat engagemanget och gemenskapen i klubben.  Vi har gemensamt arrangerat och varit värd för PETS, Guvernörsskiftet och Distriktskonferensen. Många medlemmar har bidragit med sin kompetens, vilket lett till ett utökat och fördjupat samarbete inom klubben. Vi tror inte att vi hade lyckats med detta utan DG-året.”

Magnus Fagerström

DG-teamet Landvetter-Råda RK

Finns den kommande guvernören hos er? Tveka inte att nominera!

Se inbjudan nedan! Har du frågor? Hör av dig till u.b.andrasson.rotary@gmail.com eller 0707-721294

 

SÄTT MÅL I ROTARY CLUB CENTRAL

Att sätta mål leder ofta till resultat. Det är inte svårt att sätta mål i Club Central. 20-21 uppmanas klubbarna att sätta minst 13 mål av de 26 föreslagna.

Du hittar tydliga guider på distriktet hemsida under support

 
Till ÅRSHJULET
 
 

Vi gratulerar

 

Grattis på årsdagen!

Orust - 28 år (2/2)

Mellerud - 67 år (7/2)

Åmål - 75 år (12/2)

Varberg Bocksten - 24 år (18/2)

Kungsbacka Särö - 24 år (20/2)

Vänersbrorg - 75 år (28/2)

 

KALENDER

Månadens Tema

PEACE AND CONFLICT PREVENTION/RESOLUTION MONTH

Februari är månaden då vi lyfter Rotarys viktiga arbete för fred.

Tips vad ni behöver tänka lite extra på februari hittar ni i distriktets Årshjul.

 
 

 

Aktiviteterna över klubbgränserna pågår för fullt och med ökad intensitet. Många är nu engagerade och distriktsteamet och jag ser fram emot projekt som kan leva vidare och utvecklas i många år framåt. Tveka inte, om ni har frågor eller andra tankar, att kontakta mig på u.b.andreasson.rotary@gmail.com eller ring 0707-721294 Välkomna!

 

Tillsammans gör vi skillnad!

Ulla-Britt Andreasson

Guvernör D2360, 2020-2021

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Rotary Distrikt 2360 eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.