Problem att visa? ► Öppna i webbläsaren    Vill du inte få dessa nyhetsbrev? ► Avsluta prenumeration

Information till förskrivare i Västerbotten

Hej bästa förskrivare,

med årets första HMV-nyhetsbrev kommer här många nya utbildningstillfällen som du kan anmäla dig till. Under de kommande månaderna håller vi alla kurser och sortimentsvisningar digitalt, men hoppas precis som alla andra verksamheter att pandemiläget snart lättar så att vi kan träffa dig och dina kollegor i våra lokaler igen.

Håll i och håll dig frisk!

Vänliga hälsningar från
personalen på Hjälpmedel Västerbotten

Kommande utbildningar och aktiviteter

23/2 via videolänk:
Basutbildning sittdyna Etac Starlock

 

 

1/3 via videolänk:
Sortimentsvisning eldrivna rullstolar

 

 

3/3 via videolänk:
Basutbildning sittdyna Etac Starlock

 

 

4/3 via videolänk:
Sortimentsvisning eldrivna rullstolar

 

 

17–18/3 via videolänk:
Basutbildning individanpassat sittande och positionering hela dygnet

 

 

24/3:
Temagrupp kognitivt stöd

 

 

21/4 via videolänk:
Basutbildning Alternativ Kompletterande Kommunikation (AKK)

 

 

28/4 via videolänk:
Temagrupp kognitivt stöd

 

 

5/5 via videolänk:
Basutbildning Communicate InPrint 3

 

 

20/5 via videolänk:
Basutbildning omgivningskontroll och larm

 

 

Augusti (exakt datum kommer):
Basutbildning eldrivna rullstolar

Vilka behov har du vad gäller utbildning? Berätta för oss i vår enkät!

Senast den 10 februari behöver vi ditt svar.
Du hittar enkäten här och på vår hemsida i kalendern.

Covid-19 – det här gör HMV

Utifrån Region Västerbottens rekommendationer kommer vi till och med 31 maj att genomföra alla utbildningar digitalt i stället för fysiska möten. Denna åtgärd kan förlängas, och vi uppdaterar då informationen i vår utbildningskalender på hemsidan.

Alla besökare i våra lokaler ska använda munskydd, som finns att tillgå i vårt väntrum.

Upphandlingar

Upphandlingen av positioneringskuddar av manuella förflyttningshjälpmedel har precis avslutats. Information om utfall kommer senare som sortimentsinformation.

 

Inför ny upphandling av lyftar: Ge feedback om nuvarande sortiment!

För att kunna ställa rätt krav på lyftar och lyftselar behöver vi förskrivarnas åsikter, erfarenheter och upplevelser kring det nuvarande lyftsortimentet.

Det tar ungefär 10–15 minuter att svara på frågorna, och det är självklart frivilligt att delta i undersökningen. Vi behöver dina synpunkter senast den 9 februari 2021.

Tack på förhand för din medverkan!

Eldrivna rullstolar i utställningen

Under vecka 6 till vecka 9 finns det nya sortimentet av eldrivna rullstolar i vår utställningsyta. Under dessa veckor kommer det att finnas olika modeller av eldrivna rullstolar från olika leverantörer. Även delar av det nya sortimentet av sittdynor kommer även finnas framme i anslutning till dessa stolar.

Vill du veta mer vad som finns framme eller ha en genomgång så kan du kontakta våra hjälpmedelskonsulenter Ulrika Strömmer eller Jenny Bergström.

Anmäl dig gärna till sortimentsvisningen av eldrivna rullstolar den 1 eller 4 mars, där vi kommer att presentera samtliga eldrivna rullstolar via videolänk.

Åter i vanliga lokaler i Umeå

Förra årets saneringsarbeten på Mariehemsvägen 14 är avslutade, så all verksamhet samt utprovningsrummet för tyngdtäcken är tillbaka i våra lokaler.

Nytt mobilt stöd till MEMOplanner

Det finns en ny applikation som heter MEMOplanner Go, som är ett kompletterande tid- och planeringsstöd till smarta mobiltelefoner. Applikationen finns att ladda hem via App Store och Google Play, för alla som har fått MEMOplanner förskrivet. De anpassningar som gjorts i hjälpmedlet kommer att gälla även i appen.

Läs mer här

Förskrivare får vänta onödigt länge – välj rätt i webSesam

Vi vill påminna om vikten av att du som förskrivare fyller i fältet Kontakta förskrivare i webSesam korrekt. Fältet är till för att upplysa HMV:s personal om att det finns en smittorisk hos brukaren, och används främst när du lägger en hämtorder eller arbetsorder. När optionen Förskrivare ska kontaktas är vald så kommer en ansvarig person hos Hjälpmedel Västerbotten att kontakta dig för att prata om brukarens situation och möjliga åtgärder enligt våra säkerhetsrutiner.

Tyvärr är upplevelsen hos oss att kontaktönskan är vald trots att det inte behövs utifrån smittorisk. Detta gör att våra medarbetare försöker att få tag i förskrivaren, vilket kan vara svårt och fördröjer hela processen så att vissa brukare får vänta onödigt länge. Vänligen använd fältet utifrån vad som är nödvändigt och lämpligt i varje brukares fall.

Manual BMB uppdaterad

Titta gärna på den uppdaterade versionen av manualen för BMB (Byte Mottagare/Betalare) under Sesamdokument på hemsida. Manualen beskriver hur du använder funktionen BMB i webSesam.


Hjälpmedel Västerbotten
www.regionvasterbotten.se/hjalpmedel

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Vill du inte längre ha dessa utskick? > Avsluta prenumeration