Pressrelease från musikförlaget Sångfågeln Musik.
 Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Pressrelease

Fyra årstider
Fyra sånger för blandad kör (SATB) a capella

text & musik: 
Per Harling

arrangemang: 
Sören Ljungberg & Per Harling

ISBN: 978-91-519-6686-1
Utgivningsdatum: 2021-02

Förord
Vi som har förmånen att bo i Sverige har därmed också förmånen att varje år få uppleva naturens växlingar i de fyra årstiderna. Man brukar ofta säga att vi svenskar har - mer än många andra folk - en speciell och nära relation till naturen. Ibland har vi till och med fått beteckningen "naturreligiösa", kanske för att de olika årstiderna hjälper oss att förstå vad det innebär att vara människa i pendlandet mellan den stora livsglädjen och insikten om livets förgänglighet. Vi vet vad kärvheten i vinterns kyla handlar om, liksom naturens explosiva uppståndelse i vårens ankomst, sommarens intensiva grönska och höstens vemod, där träden med sin färgrika lövprakt sakta men säkert skalas av inför ännu en vinter.

I föreliggande material har jag samlat ihop sånger, som tillkommit under respektive årstid i ett försök att återspegla naturens och människans speciella stämningar året runt. Ett särskilt tack till min gode vän, kyrkomusikern Sören Ljungberg, som har varit mig behjälplig med arrangemangen. Och nu: Sjung och gläds över vårt lands underbara årstidsväxlingar!

Uppsala i januari 2021

Per Harling


Per Harling

Präst, författare och kompositör, har i över 50 år skrivit sånger och psalmer för kyrkans sammanhang. Med tiden har det blivit närmare tusen sånger, än som både text- och musikskapare, än som översättare och än som kompositör till andras texter. I "Den svenska psalmboken med tillägg" är han på så sätt delaktig i 23 psalmer och i "Psalmer i 2000-talet" står hans namn i anslutning till 17 psalmer. I "Den svenska kyrkohandboken" står han dessutom bakom musikserie E, en av de fem musikserierna.


Sören Ljungberg

Kyrkomusiker, körledare och arrangör, har under sitt liv ägnat mycket av sin tid åt att skriva arrangemang för kör. Per Harling och Sören träffades första gången för många år sedan vid ett musikarrangemang i Tranås, där Sören under en längre tid var kyrkomusiker. Han avslutade dock sin musikergärning i Öregrund, Uppland, där han fortfarande bor med sin hustru Susanne. Sedan en tid har Sören arrangerat många av Per Harlings nya sånger.


Musikförlaget Sångfågeln Musik
Bälinge-Torpvägen 9
441 92 ALINGSÅS

www.sangfageln.se
info@sangfageln.se

homepagefacebook

Du får detta mejl eftersom vi tror att du kan ha intresse av denna pressrelease.
Skulle du inte vilja få fler meddelanden från Sångfågeln Musik, klicka här.