Ett nyhetsbrev från Colombine Teaterförlag. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


NYTT FÖR BARN & FAMILJ


NY dramatiker på Colombine: Välkommen VIKTOR TJERNELD!

Bild: Malmö Stadsteater

KEJSARENS NYA KLÄDER 
av Viktor Tjerneld, efter H.C. Andersens klassiska saga

Kejsaren är jättepopulär. Han klär sig alltid i det senaste modet och är en stjärna på catwalken. Kejsaren har swag! Men modet förändras snabbt. Det fantastiskt vackra fluffiga plagget kejsaren haft på sig på morgonen kan redan på kvällen vara gräsligt omodernt.  

Malmö Stadsteater har filmat Kejsarens nya kläder och föreställningen kan, under fyra lördagar i februari och mars, ses via teaterns hemsida.

Online-premiär 13 februari 2021, Malmö Stadsteater.

Roller: 9 (4k, 5m)  Språk: Sv  Publik: familj, från 7 år


Bild: Ylanite Koppens/Pixabay

BARA ETT DRAG TILL
av Johan Bernander

Det här är en berättelse om en flicka som tycker mycket om sin morfar. Trots att de egentligen inte får träffas på grund av Corona-restriktionerna ses de i hemlighet för att spela schack. När morfar blir sjuk och dör kommer skulden och grubblandet: "Var det mitt fel?" En varm och innerlig berättelse med starka relationer och ett lekfullt språk som utspelar sig mitt i vår förvirrade samtid.

"Bara ett drag till" väntar på sin urpremiär!

Roller: 3 (2k, 1m)   Språk: Sv  Publik: Från ca. 9 år


Bild: Dramaten

POTATISREBELLERNA
av Magnus Lindman

Vi följer den fantastiska rotklumpens äventyrliga resa från Andernas berg till Europa. Vi möter potatisens vänner och fiender: kejsare och bönder, drottningar och vetenskapspersoner. Och vi frågar oss saker som: Får man ont i magen av potatis? Kan den rädda alla som svälter? Fyrahundra års potatishistoria på en timme – allt du inte visste om vår vanligaste mat!

Urpremiär på Dramaten 2015.

"Dramatikern Magnus Lindman tar särskilt fasta på den historiska berättelsen. Det blir riktigt spännande" SvD

"Fyndigt av Magnus Lindman" Expressen

"Potatiskalas" DN

Roller:Språk: Sv  Publik: 6 - 12 år


Foto: Petra Hellberg

JANNE, MIN VÄN
av Peter Pohl, i dramatisering av Magnus Lindman

Den 31 augusti 1954 klockan 18.32 ändrades allting. Då dök den rödhårige och fräknige Janne upp från det okända med sin häpnadsväckande cykel. Janne blev Krilles vän, en högst ovanlig vän som ständigt lämnade nya frågetecken efter sig. Och Krilles liv blev två liv - ett i den traditionstyngda skolan, och ett med Janne.

Janne, min vän är en berättelse om identitet och tillit, om att dölja vem du är och samtidigt längta, längta, längta efter att få visa dig.

Urpremiär på Kulturhuset Stadsteatern/Skärholmen 2017.

"Känslofylld deckargåta med stråk av fasa" /SvD

"Janne min hen (...) Vilken teaterresa!" /Expressen

Roller: 1 (1m)  Språk: Sv  Publik: från ca. 12 år

Janne, min vän är 2021 års Stockholm läser-bok.


NY dramatiker på Colombine: Välkommen ANDERS BLENTARE!

Bild: Teater Sagohuset

INSEKTSORKESTERN 
av Anders Blentare

En turnerande insektsorkester bestående av en läderbagge, en fjäril och ett bi, besöker människorna för att framföra sin kabaré. Med sång, musik och berätteri tar dom oss med på en rumlande och tumlande resa i dom små insekternas myllrande värld. Insektsorkestern är utsänd av Insektsrådet som bestämmer över jordens alla småkryp. Insekterna behöver människans hjälp för att få fortsätta att surras och glädjas och skapa mångfald på vår planet! Och vilka kan vara till bättre hjälp än barnen?

Urpremiär på Teater Sagohuset 2020.

Roller: 3 skådespelare/musiker  Språk: Sv  Publik: Från ca. 6 år

För närvarande ej tillgängliga rättigheter för Sverige.


Och vi vill påminna om att Colombine förmedlar dramatiseringsrätten till flera av våra mest älskade barnböcker. Här är några exempel:


Barbro Lindgren

Stina Wirsén

Martin Widmark & Helena Willis


Vill du läsa?
Skriv så skickar vi!

Berit, Lena, Sara & Rickard


Colombine teaterförlag, Gaffelgränd 1A, SE-111 30 Stockholm, tel: +46 (0)8 411 70 85/+46 (0)8 411 80 85, E-post:info@colombine.se, Hemsida: www.colombine.se

facebookhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du arbetar med scenkonst eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.