Problem att se innehållet? Se det i webbläsaren

2021 - STARTEN PÅ EN NY ERA

Sällan har ett årsskifte varit så välkommet. 2020 vände upp och ner på allt vi tog för givet. Pandemin var ett abrupt tryck på stopp-knappen för mycket av det som var och är vår vardag. Men det var också början på ett helt nytt sätt att interagera med bl. a. affärspartners.

På Göthes har vi under året satsat hårt på digitala kanaler, där vidareutveckling av vår digital strategi har snabbats upp. Och det har gjorts mångt och mycket genom videomöten och hemarbete.

Med andra ord var och är pandemin en brytning i hur vi levde och arbetade tidigare. Den definerar vad som är det "nya normala", men det innebär samtidigt att 2021 är starten på en ny era.

Vilka trender som är här för att stanna återstår att se. Säkert är dock att resan mot digitalisering har satts i nytt ljus.

Så fortsätt att hålla ut, med hopp om att också ses under andra mera traditionella former senare i år, när pandemin så tillåter. Vi saknar våra personliga möten!

Patrik Östlund

PRODUKTKATEGORI ELSLUTBLECK

Elslutbleck är den produkt som används mest inom elektrisk låsning. Många gånger klarar blecken över en miljon öppningar och håller för hög brytfasthet, samt är manipulationsskyddade.

De finns i olika säkerhetklasser där rätt produkt väljs ut efter objektets art och kundens behov. Elslutbleck kan oftast användas i brandklassade dörrar, som ska hållas stängda för att minska spridning av brand. Elslutbleck kan vara konstruerade så att dörren är låst eller olåst i strömlöst läge. Har elslutblecket en kolvkontakt ges en indikering om att dörren är öppen eller stängd och med en ankarkontakt kan man avgöra om dörren är låst / olåst.

Göthes Industribeslag har ett brett och djupt utbud av Elslutbleck. Vi har nyligen uppdaterat webbshopen med funktioner så att du snabbt kan hitta det elslutblecket som passar dig och dina behov och krav. Ta gärna en titt genom att klicka på knappen nedan.


YALE REVOLUTION - FÖR VRIDBARA FÖNSTER

Yale Revolution fönsterbeslag är det perfekta valet för vridbara fönster. Den användarvänliga konstruktionen gör att fönstret kan rotera helt i 180°, vilket gör det lätt att rengöra båda sidorna av glaset inifrån byggnaden. Detta tar bort risken för att ramla från en stege som finns vid rengöring från utsidan. En unik produkt som tillåter konfiguration på plats för att möte användarens krav.

 

Egenskaper:

 • Patenterad konfigurerbar dubbel stängningsfunktion: Anti-blow back eller Easy close.
 • Unik låsbar säkerhetsbegränsare.
 • Innehåller en rad olika storlekar som kan ge en utmärkt utrymningsväg vid brand eller annan nödsituation.
 • Dubbla stängningsfunktioner som båda ger begränsning och ventilation.
 • Produktfunktionen kan ändras genom omkonfiguration av ramutlösningen.
 • Snabb och enkel att installera. Passar både till Aluminium, trä och PVC.


Specifikationer:

 • 80 kg max viktkapacitet.
 • 27 modulstorlekar för att rymma ramlösningar från 240 mm till 1850 mm.
 • Uppfyller kraven för BS6375 del 1 &2, BS EN 14351 del 1, BS 8213 del 1, BS EN1670 grad 4.
 • 10 års mekanisk garanti.
 • Kan användas som en del av ett PAS24 fönster när det används med tillbehör.
 • Secured-by-design godkänd. 


Göthes Industribeslag är stolt lagerhållande återförsäljare av Yale Revolution i Sverige.

TILL PRODUKTER >>

VAKUUMLYFT NEMO GRABO PLUS

Batteridriven vakuumlyft som fungerar säkert på en mängd olika material och ytor, som till exempel metall, glas, gipsskivor, trä, sten, betong med flera. Nemo Grabo Plus är inte bara praktisk och lätt, vakuumlyften är trådlös och kan manövreras med en hand med två enkla knappar (grön och röd) som är placerade nära tummen. Vid användning på kraftigt strukturerade, ojämna eller grova ytor, informerar den integrerade vakuumdisplayen kontinuerligt om eventuell förlust av sugkraft. Då kan du enkelt öka vakuumet med en knapptryckning och fortsätta din transport.

LÄS MER >>

HAWA PORTA

Hawa Porta är ett skjutdörrsbeslag för innerdörrar. Detta system har topphängd bärskena med tillbehör för vägghängd lösning. Beslaget fälls in i överkant dörrblad för minimal inbyggnadshöjd. Styrningen nedtill består endast av punktuellt styrbeslag som ligger dolt. Styrspår i underkant dörrblad krävs. Höjdjustering finns i beslaget. Beslagsetet är komplett för en skjutdörr och måste kompletteras med antingen takhängd eller vägghängd bärskena som finns i längder 2, 3 och 4 meter.

TILL PRODUKTER >>

HAWA JUNIOR

Hawa Junior är ett skjutdörrsbeslag för innerdörrar. Detta system har topphängd bärskena med tillbehör för vägghängd lösning. Beslaget Junior Z är monterat överkant dörrblad och kräver därför ingen urfräsning. Upphängningsbeslaget är utformat så man kan montera dörren både från sidan och framifrån. Styrningen nedtill består endast av punktuellt styrbeslag som ligger dolt. Styrspår i underkant dörrblad krävs. Höjdjustering finns i beslaget. Beslagsetet är komplett för en skjutdörr. Beslagsetet måste kompletteras med antingen takhängd eller vägghängd bärskena som finns i längderna 2, 3, 4 och 6 meter.

TILL PRODUKTER >>

KANTREGEL DEJO VARIABELT DORNDJUP

Kanteregel Dejo är en dubbelverkande kantregel med U-skena anpassat för aluminiumdörrsystem. För infällda M10 rundstänger. Stångutregling 20 mm.

Egenskaper:

 • Ställbart dornjup 26, 29, 33, 36 mm
 • För M10 stänger
 • Stolpens mått 28x200 mm
 • Stångutregling 20 mm

 

LÄS MER >>

UNISAFE NR 32

Ett klämskydd från Athmer för dörrens bakkant, som täcker springan mellan dörrblad och karm. Passar utmärkt för trä-, glas- och ståldörrar. Stilren design och dold montering med klicksystem. Finns i silver, brun och vit.

LÄS MER >>

Källhänvisning: Göthes Industribeslags webbshop


HOPPE STOCKHOLM HANDTAGSSET AV ALUMINIUM FÖR INNER- & YTTERDÖRRAR I TRENDIG SVART BRONS F5 KULÖR

Svart kulör är högaktuell som trendig kulör i både interiör och exteriör design och speciellt viktig för detaljerna.  HOPPE F5 kulör är en anodiserad svart brons ytbehandling.

Dörrhandtagen är utrustade med patenterade HOPPE Kvick-i-Sprint fastsättning, vilket ger ett snabbt, enkelt och stabilt montage helt utan verktyg.

Den grundläggande delen i tekniken utgörs av den klämmekanism, utvecklad av HOPPE, som sitter i dörrhandtagets låsdel.

HOPPE aluminium handtag med tillbehör rekommenderas av Byggvarubedömningen och Sunda Hus.

HOPPE’s innerdörrs- och ytterdörrshandtag är 100% nickelfria och omfattas självklart av vår 10-åris garanti på mekanisk funktion.

För mer information kontakta Göthes Industribeslag på vårt order- & servicenummer 010 48 34 025.

Källhänvisning: Text och bild från HOPPE

BYGG SMART OCH SPAR UTRYMME

Bygg smart och spar utrymme. Så tänker de som använt pocketkarmar (skjutdörrskassetter) från italienska Eclisse. (Göthes Industribeslag är exklusiv agent i Sverige och Norge). Beräkningar visar att, genom att vända denna lösning, går det att spara ca 1 kvadratmeter i bostadsyta eller annan aktuell lokal, per infälld skjutdörr. Därmed skapas möjlighet att bygga extra prisvärda bostäder.

Eclisse pocketkarmar kan användas vid nybyggnation eller i redan befintliga väggkonstruktioner.

Sex fördelar med pocketkarmar från Eclisse:

 • Enkelt att montera. Snabbt montage genom att konstruktionen är gjord av stålprofiler som ”klickas ihop”.
 • Patenterad demonterbar skjutdörrskena i aluminium. Ger möjlighet till demontering av skena och dörr utan att behöva riva väggen.
 • Stabil konstruktion i stål.
 • Korrosionsmotståndig Bra i fuktigt utsatta miljöer, typ badanläggningar, fastigheter i sjö- och havsnära miljöer mm.
 • Möjlighet till tillval: Komplett listkit av trä som gör att det slutliga resultatet smälter in i helheten. Anti-slam funktion dold i skenan som ger mjuk stängning/öppning.
 • Garanti: Vi lämnar 12 års produkt - & funktionsgaranti.

Pocketkarmar från Eclisse säljs komplett med skjutdörrsbeslag för max 100 kg dörr och passar för väggtjocklek 95/120 mm. Levereras i kompakta DIY-kit för butik med illustrativ monteringsanvisning. Finns för enkel- alternativt pardörr. Listkit finns I kulörvarianterna vit alt. ask. Säljs exkl. dörr. För ytterligare information.

För mer information, kontakta gärna Per Yman på per.yman@gothes.se alt. vår orderavdelning order@gothes.se eller 010-482 40 25

Källhänvisning: Bild Eclisse och text Göthes Industribeslag

"DETALJER ÄR INTE DETALJER. DE GÖR SKILLNADEN"

Även om detaljer bara är en liten del av helheten, kan de göra eller förgöra den. Dörrbeslag är en sådan detalj och spelar en viktig roll för helhetsupplevelsen. Det är delvis tack vare samarbetet med flertalet designers som FORMANI®’s produkter har etablerat sig inom designsvärlden att vara mer än just en detalj.

FORMANI tillverkar exklusiva dörr-, fönster- och möbelbeslag och grundades i Holland 1989.

Namnet FORMANI är en kombination av de italienska orden forma och mani som betyder; ”shape for the hands”.

Sedan 2008, när Pim Aarts, VD och ägare förvärvade företaget, har FORMANI kommit att bli en ledande tillverkare och ett välkänt internationellt varumärke inom ”holländsk design” med en rad populära och ikoniska produkter som säljs i 45 länder över hela världen. Exklusiv partner i Sverige är Göthes Industribeslag.

Formani har tillsammans med Göthes Industribeslag nu utvecklat och lanserat en serie designtrycken och beslag anpassade för skandinavisk låsstandard. Med FORMANI får du en genomgående design på beslagen i hela huset, från dörr och fönster till badrumsinredning.

För mer information, kontakta gärna Per Yman på per.yman@gothes.se alt. vår orderavdelning order@gothes.se eller 010-482 40 25

Källhänvisning: Bild Formani och text Göthes Industribeslag

NOKĒ HD & HD+ SMARTA HÄNGLÅS MED BLUETOOTH

HD & HD+ är kraftiga hänglås som kontrolleras via bluetooth istället för nyckel. Hänglåsen är motståndskraftiga mot manipulering tillika vädertåliga. Lämpar sig därför bra i tuffa industriella utemiljöer. Som tillval finns bygelskydd. 

För mer information och/eller beställning kontakta Göthes Säkerhet på 010 - 483 40 60

Källhänvisning: Text och bild från NOKĒ 

BLI STRÅT VASSARE MED DE NYA STÅLSVARVNINGSSKÄREN

Tempot på stålsvarvningsområdet är högt uppskruvat och det avgörande för livslängden hos ett vändskär är en intakt egglinje som kan skära metallen effektivt och ge en tillfredsställande ytjämnhet. Hemligheten ligger i att begränsa den kontinuerliga kontrollerbara förslitningen och att eliminera den diskontinuerliga, ofta okontrollerbara, förslitningen.

Sandvik Coromants nya stålsvarvningsskär, GC4415 och GC4425, har förbättrats i alla aspekter. De ger bättre verktygslivslängd, motståndskraft mot förslitning och värme samt ökad seghet, vilket utökar tillämpningsområdet betydligt utan att kompromissa med bearbetningssäkerheten.

Solida hårdmetallverktyg - Applikationskunskap

I 12 avsnitt á 30 minuter kommer Sandvik Coromant att dela med sig av den senaste applikationskunskapen. De börjar med dykfräsning och deras Gannet hårdmetallpinnfräsar.

» Titta på avsnitt 1

Lär dig mer om skärande bearbetning

I Sandvik Coromants e-learning får du grunderna inom skärande bearbetningsteknik. Kom igång med en ny karriär eller bredda dina kunskaper inom olika bearbetningstekniker.

» Anmäl dig nu

Analysera verktygsförslitningen med din telefon

Använd Sandvik Coromants app Tool Wear Analyzer och ett mikroskop för att analysera orsaken bakom verktygsförslitningen och få rekommendationer om hur du kan minska svinnet.

» Ladda ner appen

För mer information och/eller beställning kontakta Göthes Teknik på 010 483 40 80

Källhänvisning: Text och bild från Sandvik Coromant

PÅ GÅNG! SSF NORMER

Ett antal normprojekt pågår, bl.a. revideras nu SSF 024 Nyckelboxar, SSF 1066 Fasadnyckelbox, SSF 1076 Certifierad Värdeförvaringstekniker, SSF 130 Projektering och installation av inbrotts- och överfallslarm.

Under uppstart är bl.a. revidering av SSF 1014 Materiel Inbrottslarmanläggning samt revidering av produktnormerna SSF 1090 till SSF 1096 som ingår i SSF 3522 Inbrottsskyddande låsenheter samt SSF 3523 Digital låsenhet.

Arbetet med nya normer för Hemlarm pågår. Remisstiden för prSSF 114 Larmöverföring samt prSSF 1120 IoT- Uppkopplade produkter är nu avslutad och remissvaren behandlas. Läs mer om normnyheter på: https://www.stoldskyddsforeningen.se/foretag/normer-regler/

Källhänvisning: Text från Stöldskyddsföreningen

ÅTTA SNABBA OCH FAKTA

Framöver kommer du att kunna läsa om två av våra medarbetare i varje nummer. Förra månaden presenterade vi hela utesäljarteamet. Denna månad börjar vi att presentera nytillskottet på Göthes innesälj - Gustaf Wesslén samt rutinerade Anders Björklund.

Gustaf Wesslén, 28 år

Familj: Sambo Erica

Bor: Hus i Bengtsheden

Bakgrund: Jobbat inom tältbranschen sedan gymnasiet. Allt ifrån montör, lager & projektering. 

Fritidsintressen: Gym, padel, skoteråkning, vänner & familj. 
Favoritsport & lag: Vintersport/motorsport. Lag= Leksands IF.
Oanad talang: Tålamod
Äter & dricker helst: En saftig oxfilé & ett/några glas rött    
Livsmotto: Blicken framåt, allt löser sig!
Favoritpryl: Drönaren
Tre goda egenskaper: Noggrann, motiverad, positiv
Drömresa: Roadtrip i USA


Anders Björklund, 50 år
Familj: Gift med Catrin & två vuxna barn, Mattias & Max
Bor: Hus i Danholn
Bakgrund: Sporthandlare

Fritidsintressen: Tycker om att skruva med gamla motorer och åkdon.
Favoritsport & Lag: Karlsbyn Bandy & LIF
Oanad talang: Är en hejjare på enhjuling
Äter och dricker helst: Grillat & Pilsner
Livsmotto: ”Det löser sig alltid…”
Favoritpryl: Marieholm Sweet Sixteen
Tre goda egenskaper: Glad, lugn och snäll
Drömresa: Motorcykelsemester till Isle of Man


HAWA HAR FÅTT NY HEMSIDA

I och med årskiftet så ersattes varumärket EKU av Hawa, i samband med namnbytet så försvann också också domänerna hawa.ch och eku.ch för att ersättas av den nya hemsidan hawa.com.


GÖTHES VÄGGKALENDER

Vi har tagit fram en ”Göthes Logistik Kalender” för kommande verksamhetsår 2021. Denna visar ett urval av våra mer än 50 olika varumärken av lås & beslag som vi idag lagerför vid vårt Material - & logistikcenter i Falun.

Den fungerar utmärkt att hänga på väggen eller varför inte som skrivbordsunderlägg med styvheten i kalendern. Måtten är 485 x 340 mm.

Är detta något du tror att du och dina kollegor skulle uppskatta?

Om ja, vänligen återkoppla till Josef på josef.strandin@gothes.se med önskat antal så skickar vi dessa till Er så snart som möjligt. Observera dock att vi har ett begränsat antal och "först till kvarn" principen gäller..


ON ICE - INSTÄLLT

Årets traditionella ON ICE blir inte blir av pga. Corona Pandemin, istället planerar för 2022 och ONE ICE nummer 12 i ordningen..


Vi arbetar efter gällande GDPR bestämmelser. Vår policy hittar du via nedan knapp.


Följ oss på Social Media

facebooklinkedininstagramyoutubepinterest

Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från Göthes, klicka här.