Problem att läsa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Storslaget i det lilla - upplev mera!

NYHETSBREV TURISM FEBRUARI


I skrivande stund har snön smält bort men kylan verkar hålla i sig så vi får hoppas att det kommer lite mer snö! Vi tipsar därför om en del vinteraktiviteter denna gång.

Tack för att ni umgås utomhus och håller i och håller ut!

Äntligen skridskois!

Än är isen på våra sjöar tjock nog att åka skridskor på, så passa på! Men var försiktig, isförhållandena kan ändra sig snabbt. Tänk på att aldrig åka ensam och se till att ha säkerhetsutrustning och torrt ombyte med dig. Läs mer

Sugen på ett dopp ?

Att vinterbada anses ha många positiva hälsoeffekter, så varför inte testa? En adrenalinkick utlovas hur som helst! Det finns gott om sjöar med bryggor i Valle och är det is så har förhoppningsvis någon redan hunnit doppa sig före dig.

Längdskidspår

Nu kan det bli tillfälle att snöra på sig pjäxorna, spänna på skidorna och ge sig ut i det härliga vintervädret! Det finns öppna skidspår både på Billingen och Mösseberg och kommer det mer snö så har du flera spår att välja på runt Skara. Se spårstatus för Skaras skidspår här.

U-backen i Kulhult

Vill du känna dig som barn på nytt? Ta då med dig familj och vänner och bege dig till den populära pulkabacken i Kulhult utanför Lerdala. Ta med dig något varmt att dricka eller lite fika som ger en välbehövlig paus. Se upp i backen!

Sportlovstävling!

Naturum Hornborgasjön utmanar alla sportlovslediga att delta i "Sportlovstriss". Ta med dig en kompis eller familjemedlem och gör minst tre friluftsaktiviteter av de som finns på tävlingstalongen. Priser lottas ut till de som deltar. Läs mer på naturum Hornborgasjöns nya webbplats.


Öppet i klosterkyrkan

Vanligtvis brukar klosterkyrkan i Varnhem vara stängd för allmänheten under vintern, men just nu hålls den öppen. Spana in stenporträttet av Birger jarl eller kanske ta en ton och testa akustiken? För aktuella öppettider, håll dig uppdaterad här.


Biosugen?

Även biografen Grand håller öppet vilket är unikt eftersom de flesta biografer är stängda med tanke på Coronapandemin. Det är max 8 personer per föreställning som gäller, i hela salongen. Boka din plats här.


Happybowl

I Skaras bowlinghall kan du spendera några timmar- förutom att bowla kan man också spela biljard eller shuffleboard. Det finns också en golfsimulator, perfekt om du vill träna inför årets säsong! Deras öppettider vecka för vecka hittar du här.


Det händer i Skara

Ny sushirestaurang

Vi önskar Skara Sushi på Marumsgatan 6 lycka till med nya restaurangen! Här serveras vackra sushirätter i en snygg och fräsch lokal och de positiva omdömena är många. Du hittar menyn här.

My Market

Äntligen har Ardalaborna och andra utomsocknes fått en egen livsmedelsbutik! My Market håller öppet 06-23 och här handlar du med hjälp av en app i din telefon. Följ dem på Instagram.

På Gång-bladet

Det görs tyvärr inget På gång-blad för febuari heller.

Håll gärna utkik i Skaras evenemangskalender där vi fyller på så fort vi får in något evenemang, vare sig det är på en fysisk plats eller hålls digitalt. 


facebookinstagram

Skara Turistbyrå │ Södra Kyrkogatan 2  │ 532 30 Skara │0511-32580
www.skara.se/turism  turistbyran@skara.se

Du får detta utskick som prenumerant på Nyhetsbrev Turism. Tipsa en vänAvsluta prenumeration
Läs Skara kommuns andra nyhetsbrev.