Nyhetsbrev med senaste nytt från Hovgården. Problem att visa det? Visa utskicket i webbläsare.

Tisdag 18 januari 2021

Nytt år och nya möjligheter!

Då var året 2020 till ända och det blev ett år som vi kommer att minnas. Nu hoppas vi på att 2021 blir bättre i många avseenden. Vi får hoppas att vaccinationerna kommer igång och att samhället går mot ett normalläge så att vi kan börja träffa varandra igen.

Januari började som det brukar här ute på anläggningen, den här årstiden är en av de lugnaste för oss. Däremot så tar vi över sorteringsverksamheten i egen regi den 1 februari så förberedelserna för detta är i full gång.

Under våren kommer vi jobba vidare med bygg- och rivningsfraktionen där vi alla måste bli mycket bättre på att hantera detta på ett korrekt sätt. Vi kommer även titta över priserna och ha våra årliga kundmöten - vi hör av oss.

Conny Karlsson

Sektionschef
Hovgården


Nya medarbetare på sorteringsplattan

Från och med 1 februari har vi ett helt gäng nyanställda här ute på Hovgården. Detta för att vi tar över sorteringsverksamheten i egen regi. Många av våra nya medarbetare är vana vid sortering, men några kommer vara under upplärning nu under våren. Om det inte flyter på lika smidigt som vanligt på sorteringsplattan ber vi er visa överseende. Välkomna gärna våra nya medarbetare om ni träffar dem!


Vårt trämellanlager

Nytt här i nyhetsbrevet är att vi presenterar de olika verksamhetsytorna som finns på Hovgården!

År 2014 byggdes en 13 000 kvadratmeter stor asfalterad yta här ute på anläggningen för att fungera som mellanlager av returträ (RT) som kommer in till oss. Vi tar årligen emot cirka 16 000 ton trä från olika verksamheter, bland annat från Uppsalas återvinningscentraler och från byggarbetsplatser. Träet mellanlagras under de varma månaderna på året för att sedan flisas och köras iväg för energiåtervinning under de kalla månaderna. Just nu pågår flisning för fullt!


Visste du att...

Cirka 26 procent av allt material som inkom till Hovgården under 2020 gick till energiåtervinning? Detta motsvarar cirka 25 000 ton och det material som energiåtervinns är bland annat RT-flis, ris och brännbart material. 


Besök oss på Hovgårdens webbplats där du hittar blanketter och prislistan.

Du når alltid anläggningen på telefon 018-727 93 80
eller e-post hovgarden@uppsalavatten.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, .klicka här

Sent with Get a Newsletter