Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

V 4, 2021

Nyhetsbrev

Välkommen till Hallands Släktforskarförenings nyhetsbrev! Nyhetsbreven skickas till våra medlemmar samt till dom som har tecknat sig för utskicken. Mycket nöje med läsningen!Släktforskarhjälp på distans

Hallands Släktforskarförening har nu inlett släktforskarhjälp på distans.
Hjälpen är öppen för alla medlemmar och vänder sig till dem som vill ha hjälp med till exempel tolkning av handskrifter, hitta anor/släktingar som verkar omöjliga att få tag i, hitta bouppteckningar, soldater, båtsmän med mera. Om du känner att du behöver hjälp – tveka inte att anmäla dig till släktforskarhjälpen.
Vi erbjuder släktforskarhjälp måndagar varannan vecka (jämna veckor). Om du bara vill vara med och lyssna och se är du också välkommen.

Anmälan ska vara oss tillhanda senast kl 12:00 torsdagen innan dagen för släktforskarhjälpen.
Anmälan ska innehålla namn, e-postadress och telefonnummer. Har du ett speciellt problem som du vill ha hjälp med, bifoga en beskrivning så kan vi förbereda oss. Hjälpen bedrivs på distans med videoverktyget ZOOM. En länk, tillsammans med handledning, kommer att skickas till dem som anmält sig i god tid före hjälptillfället.
Nästa tillfälle blir 8/2, därefter 22/2 osv.


DNA-Kurs på distans

Vi startar upp kursen Släktforska med DNA på distans. Kursen börjar torsdagen den 11/2, kl 9.00. Kursen är på fem gånger och medlemspriset är 625,-. Kursledare är Gert Edbertsson. Anmälan sker till kansliet, info@hallandsslaktforskare.se eller 035-128272. 


Hög tid att betala medlemsavgiften

Om du inte redan har gjort det så är det hög tid att betala in medlemsavgiften till bankgiro 828-3673, eller Swish 123 65 52 780.
Kostnaden för medlem är 200 kr, familjemedlem 70 kr. Inbetalningskort följde med senaste numret av Hallandsfarares Information.
I medlemsavgiften ingår inlogg till Medlemsportalen på webben. Vid utebliven betalning upphör inlogget den 31 januari 2021.
Tänk på att betala avgiften i tid, påminnelser innebär dyra portokostnader. Tack på förhand!


Ny handledningsfilm om vårt emigrantregister

Vår samling av handledningsfilmer till Medlemsportalen har nyligen utökats igen. Den här gången handlar det om vårt emigrationsregister. Har du anor som har försvunnit? De kan ha lämnat landet för att söka lyckan i något annat land. Prova att söka i vårt register med emigranter. I filmen visar vi hur du gör.Arkivsök i Hallandsposten – INSTÄLLD

Den planerade föreläsningen ”Arkivsök i Hallandsposten” den 11/2 är tyvärr inställd på grund av den pågående pandemin. Vi återkommer med nytt datum, förhoppningsvis i höst.Information från DIS Syd

Besök gärna hemsidan https://dissyd.se/
Där finns alla kurser och DIS-träffar inlagda i Skåne, Blekinge och Halland.
Som medlem i DIS Syd får man också deras nyhetsbrev.Till sist – tänk alltid på att hålla avstånd och tvätta händerna. I alla sammanhang! 


Välkommen att besöka vår hemsida där du finner ingången till vår Medlemsportal, information om kurser, aktiviteter och mycket annat matnyttigt inom halländsk släktforskning!

Dela gärna detta Nyhetsbrev till dina släktforskarvänner.


Se filmen om Hallands Släktforskarförening.


Läs tidigare nyhetsbrev här!


Hallands Släktforskarförening

Ryttarevägen 4

302 62  Halmstad

telefon 035-12 82 72

info@hallandsslaktforskare.se

www.hallandsslaktforskare.se


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hallands Släktforskarförening eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.