Ett nyhetsbrev från Colombine Teaterförlag. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


NYTT FÖR UNGA & VUXNA


FIRE BEGRAVELSER OG ETT BRYLLUP
av Morten Joachim

Fire begravelser og ett bryllup är berättelsen om ett liv.

Det är en stark, rörande och överraskande rolig monolog om att växa upp med narkomaner till föräldrar och en narkoman till bror. Men berättelsen är också full av hopp och tilltro till att det finns en väg ut, också när det ser som mörkast ut.

Urpremiär på Teater Ibsen 2016.

Roller: 1 (1m)  Språk: No, Eng  Publik: Vuxna & unga fr. 16 år

”Brukar du inte gå på teater, säger du? Gör det!” /Den Daglige Dont

★★★★★ "En stark och modig berättelse om behovet att bli sedd och älskad” /Dagbladet

★★★★★ "En hyllning till försoningen (…) det är starka grejer, och det kan vara bra att ha pappersnäsdukar till hands.” /Varden

★★★★★ "Hänsynslöst ärligt och osentimentalt (…) Levererar galghumor på skyhög nivå så att publiken skriker av skratt” /TA

"En ovanligt stark föreställning” /Klassekampen


Foto: Zuhal Kocan

KLÆDT AF
av Sonja Ferdinand

Någonstans på nätet ligger en video av Alice. Något från en kväll. Från den där kvällen när hon blev filmad genom fönstret, när hon hade sex med en kille på en fest. Alice försöker berätta om sin egen upplevelse, men det är svårt att få utrymme, svårt att finna rätt ord i en värld där alla andra står redo att berätta på sina sätt.

Klædt af är en berättelse om digital kränkning, men först och främst är det en historia om en människa som kämpar för att komma ur en mardröm.

Urpremiär på Aveny-T 2019

"Ett vackert och begåvat verk i tiden och om tiden - som bör ses av så många som möjligt, unga som gamla" /Kulturkupeen

"Bultande relevant teater." /POV

Roller: 1 (1k)  Språk: Dan  Publik: Unga fr. 14 år


Vi vill påminna om:


Bild: fins-pl

DU FÅR SÅ GÄRNA BO I MITT HJÄRTA

av Caroline Jörgensdotter

Felicia är nitton år har åkt in och ut på BUP i hela sitt liv. Hennes inre landskap, ”filmen” i hennes huvud, är rikt och flödande. Men att folk ibland inte menar vad de säger, i alla fall inte bokstavligen, gör henne förvirrad. Hon ordineras mediciner och gör sitt yttersta för att förstå hur den yttre världen är beskaffad. Till slut har hon nått en brytpunkt. Hon står i ett hopptorn på en strand och vägrar komma ner. Polisen Mira blir till slut den som lyckas bryta igenom försvaret och skapa verklig kontakt.

Den unga Caroline Jörgensdotter skriver initierat, moget och med stor humor om den känsliga flickans väg genom ett fyrkantigt samhällssystem.
Den här pjäsen är livsviktig!

Pjäsen väntar på sin urpremiär!

Roller: 2 (2k)  Publik: Vuxna & unga fr. ca. 13 år  Språk: Sv


Foto: Emmalisa Pauly

OSCAR LILJAS FÖRSVINNANDE
av Sara Bergmark Elfgren

Oscars Liljas försvinnande är en omtolkning av den skräckromantiska vampyrberättelsen, med rötter i klassiker som Dracula och Carmilla.

Hösten 1994. Fyra unga människor med konstnärsdrömmar dras in i kretsen kring den gåtfulle och geniförklarade poeten Oscar Lilja. Men priset för att vara Oscars lärjunge är högt, livsfarligt högt. Vänskap och kärlek sätts på prov; gränsen mellan vansinne och verklighet suddas ut. Många år senare försöker de fyra förstå vad som egentligen hände dem. Vem var Oscar Lilja? Kan ett möte med en person förgifta ett helt liv?

”Läskigt på riktigt” /SDS

”Bedövad, hypnotiserad. Fullständigt indragen” /Expressen

”En besinningslös kraft” /SvD

Roller: 4 (2k, 2m)  Publik: Vuxna & unga fr. ca. 13 år  Språk: Sv


Bild: Royal Exchange Theatre

POMONA
av Alistair McDowall

Pomona är en pjäs som borrar sig djupt in i medvetandet. Det är en märkvärdig dekokt bestående av skräck, humor, surrealism och dataspel.
Ollie är på jakt efter sin försvunna tvillingsyster och dras under sitt sökande magnetiskt in mot en muromgärdad och motorvägsomsluten plats: en ö mitt i stadens järnhjärta. Dramat blir till en suggestiv mardröm som inte väjer för de mörkaste sidorna av vår så kallade civilisation. Om nu inte alltsammans i själva verket är ett spel?

“A fierce dystopian drama with terrific comic edge.” /Observer

“A clear contender for the most thrilling play of the year.” /Time Out

Roller:Publik: Vuxna & unga fr. 16 år  Språk: Eng


Bild: National Theatre

DEN BESYNNERLIGA HÄNDELSEN
MED HUNDEN MITT I NATTEN
av Simon Stephens, efter en roman av Mark Haddon

Christopher är 15 år, tre månader och två dagar. Han kan alla länder i världen och alla huvudstäder och vartenda primtal upp till 7507. Han klarar inte beröring och kan inte ljuga. En natt, sju minuter över tolv, hittar han grannens hund i trädgården, dödad med en högaffel. Christopher skriver ner alla detaljer i sin bok och bestämmer sig för att ta reda på vem mördaren är, trots att hans pappa sagt att han inte får. Det blir början på en resa som tvingar honom att utmana sina egna begränsningar, och som avslöjar familjehemligheter som vänder upp och ner på hela hans värld.

"En modern klassiker." /Expressen

"Det är storartat." /SvD

”Brilliant, djup och rolig” /The Times

” …det här är en oerhört skicklig dramatisering” /The Guardian

Roller: 9 (4k, 5m)  Publik: Vuxna och unga fr. 16 år   Språk: Eng, Sv, Dan, Nynorsk


Vill du läsa? Skriv så skickar vi!

Berit, Lena & Sara


Colombine teaterförlag, Gaffelgränd 1A, SE-111 30 Stockholm, tel: +46 (0)8 411 70 85/+46 (0)8 411 80 85, E-post:info@colombine.se, Hemsida: www.colombine.se

facebookhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du arbetar med scenkonst eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.