Svårt att läsa nyhetsbrevet? Läs det online.

SPRUCE UP! Champagne-klubb

Bästa Champagne-vän,

God Fortsättning! Hoppas att ditt nyårsfirande blev precis så härligt som du önskade. Låt oss riva igång provningsåret 2021 med följande rafflande onlineprovning:


Champagnes okända deldistrikt

Onlineprovning onsdag den 10 februari

Champagner från Côte de Sézanne och småodlaren Bernard Doyard

Datum, tid och plats
Onsdag den 10 februari med start kl 18.30.
Onlineprovningen pågår 40 minuter och avslutas senast kl 19.10.
Vi ses hemma hos dig.

Deltagaravgift
0 kr

Tema
Det är förstås inte sant att Champagnes femte deldistrikt är helt okänt. Men handen på hjärtat: när var senaste gången du provade en champagne från Côte de Sézanne? Området ligger söder om väsentligt mer namnkunniga "storebror" Côte des Blancs och blev upptaget i Champagne-appellationen så sent som på 1960-talet. På nästa onlineprovning lär vi oss mer om Côte de Sézanne, om vad som utmärker området och om varför vi kommer att få höra mycket de närmaste åren om champagnerna härifrån. Kort och gott: vi håller koll på trenden innan den blir trendig.

Förberedelse
Du behöver en oöppnad och kylskåpskall champagne från en producent i Côte de Sézanne. Roligast blir det om du använder samma champagne som jag: Bernard Doyard Cuvée Brut Traditionnel (art nr SB 82844, pris 299 kr) eller  Bernard Doyard Cuvée Réserve (art nr SB 80424, pris 319 kr), båda från småodlaren Champagne Bernard Doyard i byn Vindey.  

Förhandsinfo: champagnerna släpps via Systembolaget imorgon 26/1 kl 10.00. Det finns 240 flaskor tillgängliga av vardera cuvée.
Här är direktlänkar för beställning, som funkar från imorgon 26/1:
Beställ Bernard Doyard Cuvée Brut Traditionnel på SB 
Beställ Bernard Doyard Cuvée Réserve på SB 

Därutöver behöver du ditt bästa champagneglas. Själv använder jag Lehmann Jamesse Grand Champagne 45 cl. Se bild ovan.

Jag passar på att nämna att du som medlem i Champagne-klubben har 10% på alla vinglas (exklusive märket Zalto) hos vinglas.se. Ange koden spruceup-10 i kassan.

Anmälan
Anmäl dig genom att mejla till info@spruceup.se. Onlineprovningen är en livesändning och antalet platser är begränsade. Först till kvarn gäller. Du får alla instruktioner du behöver via mejl, tillsammans med din platsbekräftelse.


Efter onlineprovningen ...

... vill du säkert njuta av din öppnade flaska till en bit mat. Då rekommenderar jag:

Musslor till Réserve

Till denna Blanc de Blancs från Bernard Doyard sitter det som ett smäck med almejas japonesas, ungeför som hjärtmusslor. Enklast är godast: koka under lock med persilja, vitlök och olivolja.

Skreikotlett till Traditionnel

Cuvée Traditionnel från Bernard Doyard har 30% pinot noir och resten chardonnay. Den blir fina fisken tillsammans med en kotlett från skrei och lite saffransrisotto som tillbehör. 

Hoppas vi ses den 10 februari.
Santé!
/Kåre

PS Rekommendera gärna dina vänner att gå med i Champagne-klubben. För ett lite roligare vardagsliv. Länk till medlemsansökan.


Kontaktinfo:
www.spruceup.se
Kåre Halldén
kare.hallden@spruceup.se
Tel: 0733624685

facebookinstagramhomepage

Du får det här glada meddelandet som medlem i SPRUCE UP!.
För avanmälan, klicka här.