Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Januari 2021

Hej,

Välkommen till ett nytt år med Swedish Edtest. Det här är nyhetsbrevet för dig som lärare och bolag som vill testa med oss eller bara vill inspireras av vårt arbete.  

 

Hur mår vi egentligen så här i början av året?

Vi ser ett utvecklingsdriv bland lärare i hela Sverige som testar med oss. Men vi vet också att många är pressade av distansundervisning och sjukfrånvaro. Flera av vårens studier påvisar flera positiva delar med fjärr- och distansundervisning men också att elever och studenter saknar varandra. Att bry sig om och stötta dom vi möter är viktigare än någonsin när vi mer sällan har fysisk kontakt. Det här nyhetsbrevet innehåller just det. Tips på hur du som barn och vuxen kan tänka för att må bra på nätet men också hur du kan fortsätta utvecklas och anmäla dig till vårens tester med Swedish Edtest.  

 

Vänliga hälsningar,

Hanna Elving, huvudprojektledare  

  


Nu öppnar anmälan för vårens tester  

Nu kan ni som edtechbolag anmäla ert intresse för att vara med att testa i vår. Anmäl dig här senast 5 februari. Vi går igenom anmälningarna löpande så vänta inte för länge.  

Vårens testomgång startar med en matchmakingvecka 15- 26 mars då edtechbolag och lärare får chans att mötas. På edtest.se uppdaterar vi löpande med den information ni behöver för att vara redo att testa med oss. 


Varför ska jag som bolag testa?

- För oss på Astrid Education är det viktigt att arbeta nära våra användare, men det kan vara utmanande att få till en kontinuerlig kommunikation. Swedish Edtest låter oss skapa en direkt dialog med lärare och studenter som använder produkten. Det möjliggör en snabb och värdefull återkoppling som hade varit mer utmanande att skapa på egen hand, säger Gabriella Westman, produktägare Astrid Education.   

Astrid Education utvecklar en ny AI-understödd lärplattform för språkundervisning (engelska), vilken levererar individanpassad undervisning och stöd för elever, lärare och föräldrar både i och utanför skolan. Just nu testar de tillsammans med lärare i bl.a. Uppsala, NTI-gymnasiet och på Lidingö. Läs mer på https://www.astrideducation.com/   


Därför är jag som lärare med och testar

Mats Svärdh testar just nu två digitala läromedel tillsammans med sina elever och kollegor på Nacka Gymnasium.

Det är nyfikenheten som driver ämnesläraren i matematik och fysik att ta reda på mer om hur Swedish Edtest fungerar.   

- Att vara med och testa är ett enkelt sätt för mig att undersöka hur det digitala läromedlet fungerar i min undervisning och om jag vill fortsätta använda det. Min förhoppning är att hitta ett mervärde som underlättar för mina elever att lära sig och för mig att följa deras framsteg, säger Mats Svärdh.


Må bra i vår digitala värld

Här hittar du fem bra från BRIS och Academedia tips hur barn och vuxna kan stötta varandra för att må bra i den digitala miljön som vi oftare vistas i.  Besök oss på edtest.se eller följ oss i våra sociala kanaler.

homepagefacebooklinkedinyoutube

Detta är ett nyhetsbrev från Swedish Edtest, ett Vinnova finansierat projekt i syfte att utveckla en långsiktigt hållbar testbädd för edtech i Sverige. Du som får brevet delar på något sätt i tester, har anmält ditt intresse att göra det eller fått nyheter av oss tidigare. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.