Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

DETTA HÄNDER I MOVES - JANUARI 2021


Illustration ungdomar framför Europa karta.

Rekrytering pågår!

Just nu så håller Moves på att rekrytera nya deltagare till gruppstarten 25 februari. Och vi träffar gärna fler potentiella deltagare då vi ej har fyllt gruppen ännu! Rekryteringen av deltagare sker genom intervjuer och info träffar men vi är flexibla kring ansökningsförfarandet och kan anpassa det individuellt, dock är det viktigt att påbörja dialogen med oss snarast.

Moves rekommenderas för kvinnor och män i åldern 18-30 år som varit borta från arbetsmarknaden en längre tid och är i behov av samordnat stöd för att närma sig eller komma ut på arbetsmarknaden alternativt börja studera.  Främst riktar sig programmet till personer med potential och vilja till förändring, men där bristande självtillit, initiativförmåga och handlingskraft hindrar nästa steg.

Citat från höstens deltagare:

"Till er som funderar att söka till projektet gör det, det är så värt. Moves har hjälpt mig så otroligt mycket med både psykisk & fysiskt hälsa. Utan Moves så hade jag aldrig vuxit så mycket jag har gjort under den här perioden."

 

"För er som har tänkt  att söka till moves säger jag bara en sak GÖR DE ni kommer inte ångra det en sekund."

VÅRENS UPPLÄGG:

Fas 1, 9 veckor (tors 25/2 - fre 30/4) innefattar aktiviteter enskilt samt i grupp med inslag av coaching, arbetsträning, samt annan relevant förberedelse.
Fas 2, 6 veckor (mån 3/5 - fre 11/6) innefattar praktik i Kalix. Varierande utbud av praktikplatser som är anpassade efter individens behov.
Fas 3, 2 veckor (mån 14/6 - tors 24/6, med möjlighet till uppföljning fram till ev. studiestart i augusti) innefattar summering och avslut med berörda parter.

 

SKR (Sveriges kommuner och regioner är projektägare och samarbetar med MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor) på nationell nivå i projektet. ESF (Europeiska socialfonden finansierar projektet.
Sjuhärads samordningsförbund driver projektet på lokal nivå i Sjuhärad.

Läs mer om Moves här. 


KONTAKT

Malin Karlsson - projektledare
malin.karlsson@sjusam.se
073 – 140  27 64

Mikael Törnqvist - projektmedarbetare
mikael.tornqvist@sjusam.se
073 – 200 33 72

facebookhomepage

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter