Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.

 Rom kära vänner, är en av världens mest utbredda spritsorter med en spännande historik. För oss kanske upptäcktsresande och pirater är det första vi tänker på när det gäller rom? Hur som, idag tänkte jag presentera de producenter vi arbetar med.  

Malteco & The Demon's Share som drivs av Italienska Savio Trading samt La Maison du Rhum som drivs av fransmännen bakom Dugas i Paris. 

Luta er tillbaka och njut!Destillerades 1987 och tappades på flaska 2015. Djup bärnstensfärgad med gyllene inslag, fyllig och komplex, elegant träig och mjukt rökig. Till näsan, något kryddig, med hintar av kanderad frukt, sandelträ och läder, bränd karamell. Silkeslen, med en smak av vanilj och choklad, toner av toffee och fruktig sylt, våt tobak. Mycket rund med en slutlig smak av frukt och citrus, kryddig och torkad frukt i eftersmaken. Fantastisk konsistens och fortsatt utveckling i munnen.

Malteco Ron 10yo 40,5% - SB.82721 - 399kr

Ett destillat som skapats för att uppfylla de människor som engagerar sig i lagrad Rom. Med en intensiv bärnstensfärg, där dess doft domineras av en delikat vaniljdoft med tydliga blommiga toner med trä accenter. Idealet för denna 10-åriga MaltecoRon är dess mjuka smak, utmärkt blir den med ett stänk av päronjuice . Tack vare dessa funktioner, går det rika utbudet av dess dofter och smaker mycket väl med att skapa drinkar beredd med cola och eller fruktjuicer.

Malteco Ron 15yo 41,5% - SB.80624 - 467kr

En intensiv njutning, skräddarsydd för de människor som vill ha en unik och riktig upplevelse. Hur ska det smaka? Häll upp en liten mängd av denna rom i ett ballongglas. Titta först och främst på den djupa bärnstensfärgen, känn dess doft: en balanserad aromatisk komplexitet blandat med en fin socker och kanel arom. Gör dig ingen brådska med att smaka den. Uppskatta alla dess aromatiska dofter & utsökta blandning. Testa gärna denna rom med mörk choklad.

Malteco Ron 20yo 41% - SB.82466 - 699kr

Det utmärkta resultatet av en destillation, åldrande och urvalsprocess utan jämlikar. En rom lämpad för meditation, tyvärr med begränsad produktion för att vara strikt, få fram det bästa av denna rom, servera den i ballongglas. I smaken en söt, balanserad, ihållande, mycket rund smak. Dess intensiva doft domineras av toner med kryddor, tobak, trä och rostade ekfat. Denna rom måste man »smutta« på för att kunna uppskatta varje nyans. En rom med klass för dem som vill uppleva ett ögonblick av stor intensitet. Sublime med en god cigarr och små glaserade frukter och choklad.

- Savio Trading -

1990 gick Marco Savio in i företaget som grundades av hans far 1958. Vid den tiden producerade företaget likörer och importerade kaffe till Italien från Centralamerika. Av denna anledning började Marco snart resa i Centralamerika och letade efter de bästa kaffeodlingarna. Under alla hans resor under åren så träffade han även flera personer romindustrin  och det var så resan började resan för Rom Malteco

Mannen, myten, legenden, ja närapå guden av rom ligger bakom flertalet av de rom som nu Malteco producerar och vi pratar självklart om Francisco Fernandez “Don Pancho”.

Don Pancho född på Kuba 1938, har bemästrat hantverket av romtillverkning runt om i världen i mer än 45 år med ett flertal vinnande utmärkelser i bagaget.

Marco lyckades omfamna honom och ett flertal andra personer inom romindustrin på bl.a. Kuba, Guatemala och Panama och tog beslutet att starta upp Malteco Rom med sina unika recept – 


La Maison Du Rhum, erbjuder konsumenterna rom med autentisk bakgrund, särskiljande aromatiska profiler och ett sant ursprung. Dessutom är varje cask noga utvald med omsorg och precision från varje enskilt destilleri av dess romexperter.

Varje rom är åldrad och blandad i sitt hemland, vare sig det är Guatemala, Colombia, Guadeloupe, Trinidad och Tobago, Saint Lucia eller Reunion Island för att sedan uteslutande buteljeras av Dugas i Frankrike.

Sortimentet erbjuder en stor mångfald av aromatiska profiler (melass, sockerrörshonung eller ren "Agricole" sockerrörsaft), i olika typer: fransk, engelsk eller spansk.

Discovery Range

French Carribean 45% - SB.50045 - 499kr 

Fransk stil, mycket fruktig, citrustoner och massvis med exotiska frukter, lätta rökiga toner, örtiga inslag av gräs och färska örter. Smakrik och elegant med inslag av arrak och kryddiga toner, balanserad värme från alkoholen. En perfekt partner till dina cocktails. 

Barbade 40% - SB.50071 - 479kr

Engelsk stil från Barbados, lagrad 5 år på gamla bourbonfat. Len och smakrik med inslag av kryddiga toner, vanilj, mörk choklad, torkade frukter och ek. Dricks med is eller i en god cocktail.

Panama 42% - SB.50047 - 489kr

En ”Anejo” i Spansk stil ifrån Panama. Efter 1 års lagring på amerikanska ekfat slutlagras den ytterligare 3 månader på gamla Sherryfat, Palo Cortado, som bidrar till en mycket len, elegant och smakrik rom med inslag av vanilj, kanel, citrus och lätta söta toner. Dricks med fördel som en ”sipping Rhum” 

Batch #3 är 4 olika rom i olika stilar, från olika producenter och som tidigare så är det "singelbuteljeringar".

Batch #3

La Maison du Rhum Ile de la Reunion 45% - SB.80523 - 809kr

Destillerad i Column Still 2010 hos Rivière du Mât - La Réunion. Lagrat på franska ekfat och cognacs fat. Limiterad produktion. Aromatisk och stor doft med inslag av fruktkompott, litchi och en nypa kryddor, exotiska kokta frukter och eleganta kryddaromer såsom kanel, muskotnöt och sandelträ. Lång och delikat bitterhet på finishen.

La Maison du Rhum Panama 45% - SB.84125 - 795kr

Destillerad i Column Still 2009 i Panama, lagrat på vit amerikansk ek och Palo Cortado fat ( Sherry) Limiterad produktion. Aromatisk och inslag av viss rökighet, torkad frukt, och exotiska frukter, med en lång och elegant eftersmak.

La Maison du Rhum Perou 48% - 83359 - 819kr

Destillerad i Column Still 2011 av Millonario i Peru, lagrat på Bourbonfat & Sherryfat. Limiterad produktion. Stor doft med inslag av röda frukter och vanilj. Len och elegant med sherrytoner och en mjuk kryddighet. Lång eftersmak med inslag av exotisk frukt.

La Maison du Rhum Vieux Salvador 40% - 83356 - 799kr

Destillerad i Colmun Still 2011 hos Maja Distillers. Lagrat på Bourbon fat och Fino fat( Sherry) Limiterad produktion. Stor och öppen doft med inslag av viss flinta/rökighet och rostat fat, exotisk fruktsylt, apelsinmarmelad och vanilj. En lång och fin finish. 


The Demon's Share 40% - SB.86721 - 419kr

Kolondestillat av melass från sockerrör, lagrad 6 år på Amerikanska bourbonfat, 220 liter.

Kryddig smak med inslag av torkad frukt, citrus, vanilj, toffekola, kakao, vanilj och lätta toner av arrak. Används som drinkingrediens eller serveras som avec. Avec/digestif

Kapten Blåskäggs Demon Sour

4 isbitar i en tumbler

4 stänk Angostura Orange Bitters

4cl Demons Share Rom

10cl lemon mixer


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj 2019, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

 

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

 

---

Skicka vidare till en kollega

 

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se 

 

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

 

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.