Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från Läkare för Miljön

Bästa medlemmar!


Nya tider.

Nytt år med tillgång till coronavaccin, ny president i USA och ny klimat- och miljöminister i Sverige.

Även om Anders Tegnell säger att vi inte kan förvänta oss effekt på smittspridningen förrän framåt sommaren så borde vaccinet minska trycket på sjukvården och klimat- och miljöfrågorna kan återta sin rättmätiga plats i samhällsdebatten. Klimatkatastrofen är den långsiktiga pandemin.

Äntligen har USA valt en ledare som tror på vetenskap, sanning och demokrati. Och inte minst viktigt: USA återinträder i Parisavtalet.

Isabella Lövin har uträttat mycket positivt för omställningen till ett hållbart samhälle, men mycket återstår att göra. Många branscher har överlämnat sina färdplaner för en fossilfri verksamhet till regeringen i samarbete med Fossilfritt Sverige. Nu återstår att genomföra dessa. När presenterar SKR en färdplan för en fossilfri och hållbar sjukvård?

Sven Blomqvist, vice ordf. LfM

 


Zoom-föreläsning om biomimetik på onsdag 20/1.

 För de som missade Peter Stenvinkels artikel i Läkartidningen 46-47/2020: Miljöförstöring och artutrotning medför ohälsa och sjukdom. finns möjlighet att lyssna och se en föreläsning via Zoom på samma tema. 

Peter har välvilligt ställt upp för oss på onsdag 20/1 kl 19.30. Rubriken är nu: 

Planetens hälsa och livsstilssjukdomar - kan biomimetik ge oss ledtrådar?

Anmälan med mejladress till: sblomqvist@hotmail.com så skickar jag en länk.

 

 

Hållbar sjukvård - webinarieserie 10/11-12/1 på FB.

LfMs och SLS´webinarieserie Hållbar sjukvård - från koncept till klinisk praxis är nu avslutad. Det blev en succé med cirka 100 deltagare per avsnitt och livliga diskussioner. För den som missade ett eller flera avsnitt finns möjlighet att se och höra dessa på Facebook. Gå in på SLS`hemsida. Längst ned på startsidan finns en rubrik med röd text: SLS på Facebook. Där finns alla avsnitten under "Tidigare händelser". Finns även på Youtube. Hittas på följande länk: SLS Youtubekanal - Svenska Läkaresällskapet  eller via hemsidan.

 


Dags att betala medlemsavgift

Nytt år - ny medlemsavgift! Avgiften är oförändrad 200 kr för läkare och associerade medlemmar och 100 kr för medicine och andra studerande.

Betalas via Swish 123 458 57 09 eller Plusgiro Nordea 14 43 65-4.

Kassören påminner om att de som inte lämnat mejladress bör göra det för att underlätta utskick.

Medlemsantalet växer och vi är nu cirka 300 medlemmar. Den nya lokalföreningen i Östergötland blev formellt accepterad på senaste styrelsemötet i förra veckan. Kontaktperson är Sandra Isaksson, sandra.isak@gmail.com

 

Distanskurs från Uppsala Universitet

Kurrsen Globala och miljömässiga effekter på neurohälsa ges i vår och tar fortfarande emot sena anmälningar. Se info på hemsidan: lakareformiljon.se eller från Anne von Heideman som nyligen gått kursen med stor behållning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Januari 2021


Ändrad adress?

Glöm inte meddela ändrad e- och postadress till info@lakareformiljon.se.


Läkare för Miljön

Hållbar utveckling för bättre folkhälsa

www.lakareformiljon.se

Facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.