Kontakten

Februari 2021              

Dagens tema: balanswebinar, nyheter, leveranser, välbefinnande

Hej ##firstname##!

Hoppas att du har det bra!

Välkommen till ActiLeg-kontakten, vårt nyaste nyhetsbrev! Vi vill dela med oss av information som kan vara användbar inom vården. Detta avser speciellt vården av äldre samt inom parasport, men även andra grupper där vi tror att vi kan bidra till en ökad livskvalitet för våra medmänniskor.

Kontakta oss gärna, vi uppskattar alla synpunkter, tips och övrig återkoppling!

Sten Bodin

Stockholm, oktober 2019.

 

Vad är nytt?

Notera i kalendern: TREAX WEBINAR torsdagen den 11 mars klockan 14:00-14:45!

Äntligen, ett nytt webinar om BALANS, REAKTION och KOORDINATION!
Bättre balans minskar fallrisken och kan göra att man därmed kan unvika en del skador.
Innovaid, som är produktägare till Treax-plattorna, leder detta webinar. Den största delen av webinariet hålls på engelska, vi är med för att komplettera och kunna svara på frågor på svenska. Välkommen, anmälan på knappen nedan!

 
Anmälan webinar 11/3-21
 

Se exempelfilm, startas med klick på bilden.

 

"Vår beredskap är god"

Tillverkningen har gått bra!

Delar av ActiLeg:s röda drivenhet

Vi har många anledningar till att vara glada: tillverkningen är klar litet i förtid och har rullat på som vi önskade, alla delar kom hem i tid. Innan slutmonteringen var det många olika moment: bearbetning, lackering, pedalmontering, montering av stativ (den grå underdelen med hjul), med mera. Tillverkning är jätteroligt: MADE IN SWEDEN!

Leveranser i full gång!

Nu rullar vi ut nya och fräscha ActiLeg:ar igen, många leveranser står på tur. När alla beställda ActiLeg:ar är ute hos våra kunder har vi kvar ett lager med nya maskiner för snabb leverans.
Givetvis håller vi lämpligt avstånd vid leveransen och torkar av ActiLeg:en med ytdesinfektionssprit på fuktad trasa innan inpackning och transport.
Om så önskas så levererar vi utanför entrén, naturligtvis (bild från tidigare leverans).

Bara pedaler och stativ kvar, i skrivande stund är allt klart!

 

Varannan anställd överväger att sluta

I ett nyhetsbrev från Gothia Kompetens finns en artikel av Gunhild Wallin, med rubriken "Varannan anställd inom äldreomsorgen överväger lämna yrket".
En personlig fundering: detta kan ju ställas i relation till det faktum att vi får fler och fler äldre som behöver vård. Man kan ju bara hoppas att det viktiga arbetet kan ge en välförtjänt ersättning och rimliga arbetsvillkor med tillräckligt många medarbetare, så att personalen vill vara kvar. Tack för bra information i dagens debatt!

 
Till artikeln
 
 

Hemligheten med ActiLeg

Har du undrat varför ActiLeg är så populär inom äldrevården? En stor del av förklaringen, som vi får höra från våra kunder, är att man samarbetar och gör träningen tillsammans. Samtidigt pratar man med varandra och umgås på ett naturligt sätt.
ActiLeg inbjuder alltså till gemenskap och samtal, vilket gör att träningen oftare blir genomförd. Även anhöriga på besök, när detta är möjligt, kan cykla med sin släkting och ha en trevlig gemensam stund. Se gärna våra kundfilmer!

I övrigt får vi höra följande fördelar:

  • Lätt att ställa fram och flytta undan, pensionären kan sitta kvar i sin stol/rullstol
  • Kraftig konstruktion, gjord för många års användning
  • Skall aldrig smörjas eller tas isär, minimalt underhåll uppskattas
  • Tillverkad och konstruerad i Sverige, all teknisk kunskap finns inom räckhåll
 

Fler hjälpmedel

Balans, reaktion, koordination

Roligt och nyttigt på samma gång: digitalt hjälpmedel med omedelbar återkoppling för att träna flera viktiga funktioner. Treax-plattorna är enkla att ta fram och ställa tillbaka vid träning. Våra svenska användartips medföljer

Virtuella resor med Google

Nynäshamns centrum

Gör digitala virtuella resor och besök kända platser! Att se bekanta platser som man har besökt tidigare kan ge glädje och en behaglig avkoppling på äldre dagar. Vi visar er gärna Memoride via Teams eller Zoom, slå en signal eller maila oss så kan vi boka en tid.

 

Att tänka nytt ger nya möjligheter!

Hmmm, det var smart ...!
Kanske en bra idé att öka pensionärernas välbefinnande genom att skaffa nya mobila hjälpmedel som kan användas året om och samtidigt skapar gemenskap, glädje och fysisk rörelse!

Klicka på bilden och se filmen från Edsätra i Stockholm.

Tack för att du läser brevet, hör gärna av dig med tips och eventuella frågor. Förresten, glöm inte att anmäla dig till webinariet om balansträning med Treax-plattorna, se början av brevet.
Om du inte vill få fler nyhetsbrev från oss så kan du avprenumerera nedan.

Hälsningar från Sten.

ActiLeg AB, Träffgatan 2, 136 44  Handen
Tel: 0702-838365        e-post: info@actileg.com       Hemsida