Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETER 13 JANUARI 2021


Digital premiär idag!

Tina Pour Davoy. Foto: Mats Bäcker.

Idag den 13 januari kl 10 är det digital premiär för teaterföreställningen De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, som visas via plattformen Voyd och kommer att finnas tillgänglig t.o.m. den 31 mars. Du streamar den filmade versionen till en kostnad av 100 kr via den här länken.

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, i regi och dramatisering av Farnaz Arbabi, efter en roman av Johannes Anyuru, hade urpremiär på Unga Klara den 29 oktober och är ett samarbete med Uppsala stadsteater. Föreställningen spelades endast nio gånger, som skolföreställning på dagarna och för allmänheten på kvällarna för 50 personer i publiken, på Unga Klaras scen vid Sergels torg i Stockholm, tills de skärpta publikrestriktionerna om åtta personer började gälla. 

Många ur publiken och från gymnasieskolorna som ville se föreställningen hörde av sig till teatern för att fråga när den skulle spela igen och om den gick att se på nätet. Teatern bestämde då att göra en filminspelning.

-Vi på teatern hade verkligen längtat efter att spela föreställningen, och saknaden efter publiken är stor, så vi har letat efter sätt att mötas, säger Farnaz Arbabi, en av Unga Klaras två konstnärliga ledare. Läs mer här.


Boka en klassrumsvisning

Robin Keller, Astrid Kakuli, Ester Claesson. Foto Mats Bäcker.

I vanliga fall, när det inte råder en pandemi, spelar Unga Klara föreställningar på den egna scenen vid Sergels torg, men också i klassrum i Stockholm och runt om i Sverige.

Nu får vi inte träffa vår publik på ett tag och därför anpassar vi oss efter omständigheterna! Är du lärare så kan du nu boka en klassrumsvisning av succéföreställningen De kommer att drunkna i sina mödrars tårar (från 15 år) till din klass. Teaterdramaturgen Anna Berg har sammanställt ett informativt och generöst lärarmaterial som är tänkt att vara ett stöd i kringarbetet tillsammans med klassen, och som finns att ladda hem från vår hemsida

Vid distansundervisning är det möjligt för eleverna att titta på föreställningen hemifrån, för att sen i efterhand, tillsammans med oss på Unga Klara, analysera och tolka scenkonstupplevelsen i ett eftersamtal via länk, vilket ingår i priset. Skolor inom region Stockholm kan boka föreställningen till subventionerat pris. Läs mer om villkor och priser här.

Kontakta oss - vi gör det möjligt!


Välkommen till SALONG: De kommer att drunkna i sina mödrars tårar

Farnaz Arbabi, Julian Vigil och Johannes Anyuru. Foto Mats Bäcker, Khim Efraimsson.

Den 27 januari kl 19-20 är du varmt välkommen till SALONG: De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, ett digitalt samtal via Zoom mellan författaren Johannes Anyuru och Farnaz Arbabi, regissör, dramatiker och en av Unga Klaras två konstnärliga ledare. Samtalet handlar om Johannes Anyurus roman De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, som kom ut 2017, och om teaterföreställningen från 2020, dramatiserad och regisserad av Farnaz Arbabi. Vi kommer att beröra ämnen som t.ex. science fiction, demokrati, tillhörighet, utanförskap och vår gemensamma framtid. Du är välkommen att ställa dina frågor! Samtalet leds av Unga Klaras pedagog, Julian Vigil.

Under våren 2021 arrangerar Unga Klara en gång i månaden digitala salongssamtal som tar upp och belyser teaterns arbete med föreställningen De kommer att drunkna i sina mödrars tårar utifrån olika perspektiv. Läs mer om föreställningen här.

Det är kostnadsfritt att delta, men förbokning krävs! Anmäl dig via epost till bokning@ungaklara.se, så får du en länk och blir inbjuden till samtalet på Zoom. Märk din bokning "Salong 27/1". Streama gärna föreställningen via Voyd innan salongssamtalet!


Vill du ändra något?

Vi uppdaterar våra adresslistor kontinuerligt efter mottagarnas önskemål. Kontakta oss gärna om du inte vill ha nyhetsbrev från oss eller om du vill ändra dina kontaktuppgifter: info@ungaklara.se.


Unga Klara är en teater i barns och ungas tjänst. Vårt uppdrag är att spela om det allra viktigaste och att göra livsbejakande teater även om det svåra, farliga och obekväma. Vi arbetar normkritiskt, feministiskt och antirasistiskt för mångfald, jämlikhet och människors lika värde.

Vill du också bli delägare och medlem i Unga Klaras Vänner?

Swisha till 123-330 61 72.
50 kr/år för dig upp till 25 år och 150 kr/år för dig över 25 år.

Glöm inte att sända din epostadress till oss på info@ungaklara.se. Då kan vi hålla dig uppdaterad om vad som händer på Unga Klara, bjuda in till visningar, seminarier, Unga Klara salonger och annat dit du har företräde.

 

UNGA KLARA

Sveriges nationella scen för barn och unga

 Med blicken inställd på framtidens barn bedriver Unga Klara sin verksamhet, ständigt i dialog med samhälle och publik i den konstnärliga processen. Farnaz Arbabi och Gustav Deinoff är Unga Klaras konstnärliga ledare sedan 2014. Unga Klara grundades av Suzanne Osten 1975 och har sedan dess bedrivit en med tiden världsberömd forskande teaterverksamhet med barns och ungas villkor i fokus.


facebookinstagramyoutubehomepage

Unga Klara AB
Box 164 12
103 27 Stockholm 
Sweden
Copyright © 2020 Unga Klara AB


 Avregistrera  -  Kontakta oss 

Du som får detta nyhetsbrevet har antingen registrerat dig eller varit i kontakt med oss. Vi tror att du är intresserad av nyheter från Unga Klara om vår verksamhet för barn och unga. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.