Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

V 2, 2021

Nyhetsbrev

Välkommen till Hallands Släktforskarförenings nyhetsbrev! Nyhetsbreven skickas till våra medlemmar samt till dom som har tecknat sig för utskicken. Mycket nöje med läsningen!Släktforskarhjälp på distans

Hallands Släktforskarförening inleder nu släktforskarhjälp på distans.
Hjälpen är öppen för alla medlemmar och vänder sig till alla som vill ha hjälp med till exempel tolkning av handskrifter, hitta anor/släktingar som verkar omöjliga att hitta. Hitta bouppteckningar, soldater och båtsmän med mera. Om du känner att du behöver hjälp tveka inte att anmäla dig till släktforskarhjälpen.
Första tillfället blir måndagen 25/1 kl. 14:00 – 16:00. Sedan varannan vecka. Vi har sex tider om du vill anmäla dig till en speciell tid. 14:00, 14:20, 14:40, 15:00, 15:20, 15:40. Om du bara vill vara med och lyssna och se är du också välkommen.

Anmälan ska vara oss tillhanda senast kl 12:00 torsdagen innan dagen för släktforskarhjälpen.
Anmälan ska innehålla namn, e-postadress och telefonnummer. Har du ett speciellt problem som du vill ha hjälp med, bifoga en beskrivning så kan vi förbereda oss. Hjälpen bedrivs på distans med videoverktyget ZOOM. En länk kommer att skickas till de som anmält sig med en handledning i god tid före hjälptillfället.
Första tillfället blir 25/1 kl. 14:00 – 16:00, nästa 8/2, 22/2 osv.


Medlemsportalen öppen för alla 16-17/1

Släktforskningens Dag 2021 är inställd, men som plåster på såren har vi Medlemsportalen öppen lördag och söndag 16-17 januari 2021. 

Passa på att söka GRATIS bland cirka en miljon halländska uppgifter!
Gå in på vår hemsida och klicka på symbolen för medlemsportalen.
Användarnamn: Gratis
Lösenord: Gratis@@789


DNA-Kurs på distans

Vi startar upp kursen Släktforska med DNA på distans. Kursen börjar torsdagen den 11/2, kl 9.00. Kursen är på fem gånger och medlemspriset är 625,-. Kursledare är Gert Edbertsson. Anmälan sker till kansliet, info@hallandsslaktforskare.se eller 035-128272. Information från DIS Syd

Besök gärna hemsidan https://dissyd.se/
Där finns alla kurser och DIS-träffar inlagda i Skåne, Blekinge och Halland.
Som medlem i DIS Syd får man också deras nyhetsbrev.Till sist – tänk alltid på att hålla avstånd och tvätta händerna. I alla sammanhang! 


Välkommen att besöka vår hemsida där du finner ingången till vår Medlemsportal, information om kurser, aktiviteter och mycket annat matnyttigt inom halländsk släktforskning!

Dela gärna detta Nyhetsbrev till dina släktforskarvänner.


Se filmen om Hallands Släktforskarförening.


Läs tidigare nyhetsbrev här!


Hallands Släktforskarförening

Ryttarevägen 4

302 62  Halmstad

telefon 035-12 82 72

info@hallandsslaktforskare.se

www.hallandsslaktforskare.se


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hallands Släktforskarförening eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.