NYHETSBREV JANUARI 2021

Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Öppna det i webbläsaren

Hej ##firstname##

Äntligen ett Nytt år med nya möjligheter.  Hoppas ni alla haft en fin och lugn jul- och nyårshelg. Rut och jag ser nu fram emot att allt bara kan bli bättre och att vi under våren åter kan träffas fysiskt i våra klubbar. Nytt för i år är alla möten över klubbgränserna, som tack vare den digitala tekniken, blivit möjliga. Tag chansen att knyta kontakter med Rotarianer i hela distriktet.

Välkomna till år 2021!

FRIENDSHIP - Det nya mervärdet i D2360

 

Tag chansen att träffa rotarianer från hela D2360. Friendship är ett digitalt möte med möjligheter till kontakter över klubbgränserna.

Onsdag 27/1 kl. 18.30 är det åter dags med det intressanta ämnet ”Livskvalitet som mått på samhällets utveckling”

Inbjudan >>>

 
Anmäl dig här
 
 

NYHETER

"ENTUSIASTERNA" - Erfarenhetsutbyte 12 januari 2021

Ett digitalt möte genomförs med medlemmar från hela distriktet. I inbjudan önskades svar på tre frågor. Detta som grund till bildandet av 5-6 ämnesområden, till vilka man efter intresse, under mötet ansluter sig. Råd/arbetsgrupper kommer att bildas med syfte att arbetet fortsätter framöver. Uppföljning kommer att ske vid gemensamt möte i mitten av mars.

 

ROTARY FELLOWSHIPS

Visste du att Rotarianer med samma intresse kan ansluta sig till en Fellowship-grupp. Här finns intressen som motorcyklar, veteranbilar, skidor, segling, golf, scouting, cykling ja till och med hårdrock och mycket mer. Se en del av listan på hemsidan!

Möt Ulla-Britt och Christer när de av en händelse träffas utanför restaurangen på Aludden i Lerum.

Distriktets Januarifilm - Fellowships"

 

ROTARY UNGDOMSUTBYTE

Helgaktivitet i Bohuslän för inbounds i D2360

En härlig och intressant upplevelse, med hänsyn tagen till rådande restriktioner, för ungdomarna. Man besökte Hällristningarna, vandrade på Bohusleden, besökte Grebbestad och tog en båttur till Väderöarna. Tack Ulla Lindberg, ansvarig för Rotary Ungdom i D2360 och Rotary i Grebbestad för en väl genomförd resa.

Läs mer om vad som gäller för ansökningar och kommande utbyten!

 

PEACE FELLOW - Nytt samarbete och nya möjligheter

Marijana Marcotic från Bosnien Herzegovina är distriktets nya ambassadör för Peace Center i Uppsala. Hon genomför tack vara stipendium från TRF en masterutbildning på 2 år vid Uppsala Universitet, ett av 7 Peacecenter i världen.

Marijana kommer gärna till er klubb (digitalt förstås) och berättar mer. Skriv en rad till u.b.andreasson.rotary@gmail.com så fixar jag kontakten. 18/1 gör hon sitt första besök i Landvetter Råda RK.

 

Läs mer om Marjiana och Peace Center på distriktets hemsida

 

PÅ GÅNG I DISTRIKTET

Endast fyra klubbesök återstår

På något sätt skall jag få möjlighet att träffa de klubbar som återstår. Vilken fantastisk resa genom distriktet, klubbesöken erbjuder guvernören.

 

 

Linkedin Rotary D 2360:  Bli medlem i gruppen idag.

Lägg in din profil och bli sökbar som t ex mentor, föreläsare, coach, konsult mm eller om du söker en partner i t ex ett projekt. Så småningom kommer också ett Business network att startas upp.

Se hur du som medlem blir en del av detta >>>

 

CLUB VISIONING

Vill du öka aktiviteten och engagemanget i klubben och skapa större gemenskap?

Idéer samlas ihop, förslag röstas fram och skapar grunden till handlingsplan

Läs mer på hemsidan >>>

Kontakt: leif.tommy.jonsson@telia.com

 

RLI - ROTARY LEADERSHIP INSTITUTE

Ett ledarskapsprogram med rotarykunskaper som grund. Utbildningen, uppdelad på tre modultillfällen, varvar teori (drygt 30%) som sedan tillämpas i gruppövningar. Fokus är ledarskap, service och medlemskap. Perfekt för inkommande presidenter.

Läs mer på hemsidan >>>

  • Modul 3  - (pågående kurs) 27/3 2021
 

NOMINERING AV GUVERNÖR 2024-2025

Officiell inbjudan kommer lite längre fram men jag ber er alla fundera på om någon i just er klubb skulle vara en lämplig kandidat.

 

Krav:

Kandidaten ha måste varit  president i ett år samt Rotarian i minst 7 år från DG-årets början

 

 

SÄTT MÅL I ROTARY CLUB CENTRAL

Att sätta mål leder ofta till resultat. Det är inte svårt att sätta mål i Club Central. 20-21 uppmanas klubbarna att sätta minst 13 mål av de 26 föreslagna.

Du hittar tydliga guider på distriktet hemsida under support

 
Till ÅRSHJULET
 
 
 

Vi gratulerar

 

Grattis på årsdagen!

Kungsbacka City - 74 år (14/1)

Trollhättan - 83 år (21/1)

Uddevalla Skansen - 56 år (25/1)

Kungälv Marstrand - 45 år (27/1)

 

Kalender

Månadens Tema

VOCATIONAL SERVICE MONTH - helt i linje med årets tema i D2360 ”Rotary Yrkesnätverket  med mervärde”

Januari är månaden då vi lyfter fram yrkestjänst dvs. kompetenser, erfarenheter och yrken som vi Rotarianer besitter och som kan bidra till samhällsutvecklingen. Ställ upp som mentor för unga. Hjälp lokalt företagande genom förmedling av kunskaper i t ex organisation, finans, teknik mm. Ställ upp som föredragshållare och sprid din kunskap till fler.

 

GÖTEBORG FYLLER 400 ÅR 2021

2021 arrangeras ett formellt historiskt firande av den officiella födelsedagen 4 juni. På Göteborgs hemsida samlas aktiviteter som genomförs av olika jubileumsaktörer. Det stora jubileumsprogrammet planeras till 2023. Vad skulle vi i Rotary kunna bidra med? Hur skulle vi kunna synas här?

 

 

 

Jag och distriktsteamet ser fram emot en spännande vår tillsammans med er alla. Kreativiteten och idéerna kommer att flöda genom de öppna dörrarna. Om du har frågor eller andra tankar tveka inte att höra av dig till mig på u.b.andreasson.rotary@gmail.com eller ring 0707-721294

Tillsammans gör vi skillnad!

Ulla-Britt Andreasson

Guvernör D2360, 2020-2021

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Rotary Distrikt 2360 eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.